Vásároljon fűszereket, fűszerkeverékeket, ázsiai szószokat, rizst, különleges hozzávalókat nálunk. Nem tudja mit főzzön, itt recepteket is talál - 0
A Hot Dog Relish egy must ros kr m, amelyet jellemzően apr ra v gott z lds gekből, elsősorban ubork b l s kaliforniai paprik b l, k l nf le fűszerekkel s m s arom kkal egy tt k sz tenek. Felhaszn l si javaslat: ltal ban Hot Dogok s m s grillezett vagy s lt h sok, valamint szendvicsek s hamburgerek ntetek nt vagy fűszerez sek nt haszn lj k. Hot Dog: Ahogy a neve is sugallja, a Hot Dog Relish a virsli klasszikus felt tje. zt s kiel g tő ropog st ad a Hot Dog- lm nyhez. Hamburgerek, Szendvicsek
A "yoki" jap nul ehető tengeri alg t jelent, a "nori" pedig a r gi elk sz t si m dszert jelenti. A sushi tekercsek ebbe a sz r tott, grillezett algalapokba van tekerve. A tengeri alga bizony tottan eg szs ges lelmiszer, mert olyan nyomelemeket tartalmaz, amikre, mi itt a K rp t Medenc ben nehezen jutunk hozz , pl. j d, vagy lelmi rost. Ezek a lapok Pr mium minős gű lapok, 10 db lap van egy csomagban. Felhaszn l si javaslat: Picit nedves tve, tekerd az elk sz tett, zes tett sushirizst a v lasztott egy
A Char Siu sz sz egy zletes s sokoldal k nai barbecue sz sz, amelyet ltal ban h s, k l n sen sert sh s p col s ra s ken s re haszn lnak. des s s s zt k lcs n z egy kis umamival, finoman karamelliz lt s enyh n ragacsos bevonatot hozva l tre a h son grillez s vagy p rk l s sor n. Felhaszn l si javaslat: A Char Siu sz sz finom des s s s zprofilt ad sz mos telhez, gy a k nai konyha n pszerű s sokoldal fűszere: H s p col s ra: A Char Siu sz szt elsősorban h sokhoz, k l n sen sert sh sokhoz
A Carolina Reaper sz sz egy igaz n t zes cs pős sz sz, a Carolina Reaper paprik b l k sz l, amely a vil g egyik legcs pősebb chili fajt ja. Intenz v s perzselő cs pőss ggel b szk lkedhet, igazi cs pős fűszeres t st ad, amely egyszerre lehet izgalmas s kih v st jelent a cs pőss g szerelmeseinek. Ne feledd, a Carolina Reaper sz sz hihetetlen l cs pős, cs pősebb a cs pősn l, ez rt kezd kis mennyis ggel, s alkalmazkodj a tűrők pess gedhez. vatosan b nj vele, ha sz ks ges, viselj kesztyűt, ha az telhez
A Yunnan Fekete tea, m s n ven Dian Hong, egy k nai fekete tea fajta, amelyet a K na Yunnan tartom ny ban termesztenek. A neve a r gi nev ből (Yunnan) s a "hong" sz b l (ami k naiul "fekete" jelent) ered. A Dian Hong te k ltal ban gazdag, mal t s zűek, s aranybarna sz nűek lehetnek. z s aroma: A Yunnan Fekete tea erőteljes, komplex zvil ggal rendelkezik. Gyakran rezhető benne a mal ta, a m z s a csokol d jegyek. N h ny v ltozata ak r gy m lcs s vagy fűszeres jegyeket is hordozhat. Elő ll t s:
sszev logattunk 6 f le Mexik i Chilit, benne ritka, k l nleges fajt kkal. Nagyszerű aj nd k olyan szem lyeknek, akik szeretnek, szeretn nek finomat főzni. me: Chipotle Morita Chili 10 g Mulato Chili 18-22 g Guajillo Chili 10 g Ancho Chili 15-18 g Pasilla Chili 15-18 g De Arbol Chili 10 g Mindezt egy zl ses dobozban, aj nd koz sra k szen. Súly:90 gramm,
sszev logattunk 10 f le Fantasztikus Chilit, benne ritka, k l nleges fajt kkal. Nagyszerű aj nd k olyan szem lyeknek, akik szeretnek, szeretn nek finomat főzni. me: Chili Pehely Mag N lk l 10 g Mad rszem vagy Birds Eye Chili 10 g Chaotian Chili 10 g Gochugaru Koreai Chili 10 g Jalapeno Z ldPehely 10 g Jalapeno V r s Pehely 10 g Chili Cayenne Sz lak " rd ghaj" 10 g Chili Cayenne karik k 5 g Habanero őr lt 10 g Nagyon Erős! Naga Jolokia 2-3 g Eytr m Erős! Mindezt egy zl ses dobozban, aj nd
A Feh r Miso-t, m s n ven Shiro Miso, erjesztett sz jababb l s feh r rizsből k sz tik. A sz ne v ltozhat feh rtől s t tebbig, de a jellegzetess ge nem, m gpedig az desk s ze. Ez a fajta Miso a legnagyobb mennyis gben elő ll tott, r videbb erjeszt si idejű Miso fajta. Nem annyira s s, j val l gyabb zű, k nnyebben lvezhető egy Eur pai sz m ra. Az Umami hat s gyeng d s l gy. Felhaszn l si javaslat: miso levesnek Dashi Kombu-val, vagy Dashi Bonito-val keverve, ramen levesnek, udon levesnek, somen leves
A jap nok mindennapi eledel nek sz m t Miso erjesztett, főtt sz jababb l s k l nf le hozz val k hozz ad s val, (s , gomba, rizs, rpa), k sz l. A v r s Miso abban k l nb zik a t bbi Misot l, hogy j val hosszabb ideig rlelik, n ha egy vn l is tov bb. Kiss s sabb, erőteljesebb zű, kicsit sszeh zottabb az umami hat s. Szinte minden levesben hozz val nak sz m t. Magas a feh rje tartalma, vitaminokban s sv nyi anyagokban gazdag, fontos lelmiszer Jap nban. A hagyom nyos jap n konyha t rh d t sa szerte
A Pad Thai Thaif ld h res nemzeti tele. A kihagyhatatlan alapanyagai a rizst szta, a durv ra t rt f ldimogyor , a toj s, a cs r k, vari lhat k a r kok, a tofu, r k helyett csirkeh s, z ldhagyma, ami ppen k zn l van. zes t snek a halsz szt, a sz jasz szt, lime levet, apr ra v gott thai chilit, s garn lapaszt t haszn lnak legink bb. Ezzel a fűszerpaszt val azok is autentikus Pad Thai-t k sz thetnek, akik m g soha nem pr b lkoztak vele. Elk sz t si javaslat: Mind ssze 10 perc alatt elk sz thető! Beszerz
A m zhelyettes tő legfőbb tulajdons ga, hogy nem tartalmaz m zet, hiszen sokan allergi sak a m zre, a l pesm zre. Magas a frukt ztartalma, a m z zt pedig m z arom val p toljaacute;k. Veg nok is nyugodtan fogyaszthatj k, mert semmif le llati eredetű nincs benne. Eg szs gesebb is, mert a frukt z fogyaszt sa alacsonyabb v rcukor szint emelked st jelent, mint a gl k z vagy az egy b cukorp tl k. Felhaszn l si javaslat: M zallergi ban szenvedőknek des t sre, m z helyett. Súly:14 gramm,
Bambuszb l k sz lt, k rnyezetbar t szendvics ny rs, sokoldal felhaszn l sra. Felhaszn l si javaslat: a fogpiszk l kiv lt s ra vend gv r falatk k sszefog s ra, hamburgerek r gz t s re t lal shoz, kokt lok d sz tő gy m lcsei, ol va bogy i feltűz s re, gyerekzs rok dess gei hig nikus t lal s hoz, sszefogdos s ellen, nem annyira hegyes, mint egy fogpiszk l .
20 p r csomagolt, eldobhat , bambusz evőp lcika. hossz:15 cm,
ltal ban leveskocka form ban tal lkozunk Csirke Alapl vel, de ennek a pornak a haszn lata praktikus. Csak annyit kanalazzunk az telbe, amennyi kell. 1 liter forr sban l vő v zhez 20 g (p pos te skan lnyi) Csirke Alapl port adagoljunk. Mivel meglehetősen sok s t tartalmaz, ez rt s z s helyett is haszn lhatjuk. Felhaszn l si javaslat: Levesek, sz szok alapleve. M rt sok, Curry-k, raguk, p rk ltek, paprik sok, t vol-keleti telek, wokban k sz lt telek, s slt t szt k, s lt rizsek zes tője. Súly:14 gram
Erősen hal zű, koncentr lt r k zű, s s főző paszta. Az Indon z konyha nagyon fontos alapanyaga. Ez var zsolja a t vol-keleti teleket t vol-keletiv . Krillből, apr r kb l k sz tik, főz ssel, ferment l ssal, sz r t ssal. Megjegyz s: A horg szok nagy kedvence, ll t lag ettől az ztől megvadulnak a halak. Felhaszn l si javaslat: Sokf le thai, indon z vagy vietn mi telekhez haszn ljuk, ahol rizs, vagy curry az alapja az telnek. Pr b ljuk ki p rk ltek, raguk zes t s re is, egy kis egzotikus z el r s