Vásároljon fűszereket, fűszerkeverékeket, ázsiai szószokat, rizst, különleges hozzávalókat nálunk. Nem tudja mit főzzön, itt recepteket is talál - 0
A hibiszkuszvir g ze friss tő, savanyk s, C-vitaminban is gazdag, erősen v rnyom scs kkentő, s a te ja sz p v r s sz nű, koffeinmentes. tel nket pik nss teszi, v r s sz nűre festi. Fokozza a szervezet ellen ll k pess g t, antioxid nsokat, antoci nokat, polifenolokat, s olyan elemeket tartalmaz, amelyek egy ttese reged sg tl hat s . Súly:14 gramm,
A hibiszkuszvir g ze friss tő, savanyk s, C-vitaminban is gazdag, erősen v rnyom scs kkentő, s a te ja sz p v r s sz nű, koffeinmentes. tel nket pik nss teszi, v r s sz nűre festi. Fokozza a szervezet ellen ll k pess g t, antioxid nsokat, antoci nokat, polifenolokat, s olyan elemeket tartalmaz, amelyek egy ttese reged sg tl hat s . Súly:14 gramm,
A hibiszkuszvir g ze friss tő, savanyk s, C-vitaminban is gazdag, erősen v rnyom scs kkentő, s a te ja sz p v r s sz nű, koffeinmentes. tel nket pik nss teszi, v r s sz nűre festi. Fokozza a szervezet ellen ll k pess g t, antioxid nsokat, antoci nokat, polifenolokat, s olyan elemeket tartalmaz, amelyek egy ttese reged sg tl hat s . Súly:14 gramm, Csomagolás súlya:18 gramm,
A Shiitake gomba, egy f n lő, a k nai orvosl sban vezredek ta haszn lt gomba, a gy gy t tulajdons gai miatt. Term szetesen a Culin ris rt kei is kimagasl ak, nagyon finom, gyakran haszn lt gombafajta a D l-kelet zsiai konyh kban. A 85 gramm sz r tott gomba, 550-650 gramm friss gomb nak felel meg. gazdag A, B, B12, C s D vitaminokban gazdag sv nyi anyagokban, vas, k lium, kalcium, magn zium, mang n, szel n, niacin Magas az lelmi rost, aminosav s feh rje tartalma A lentinan tartalma az immun
A szett kiv l an alkalmas kezdőknek, k v ncsi joncoknak, mindenkinek, akik rdeklődnek a Jap n konyhaműv szet ir nt, azon bel l is a Sushi ir nt, de nem tudj k hol kezdj k. H t itt, s ezzel: Minden olyan alapanyagot tartalmaz, ami kell a Maki Sushi k sz t s hez, de a Nigri, Nigiri Sushihoz is ugyanezek az alapanyagok kellenek, s ezek a legjobb alapanyagok. Mindet gy v logattuk ssze, hogy az a legmagasabb minős gű alapanyag legyen. Csak a friss, romland alapanyagokat kell beszerezned, a j minős gű
A szett kiv l an alkalmas kezdőknek, k v ncsi joncoknak, mindenkinek, akik rdeklődnek a Jap n konyhaműv szet ir nt, azon bel l is a Sushi ir nt, de nem tudj k hol kezdj k. H t itt, s ezzel: Minden olyan alapanyagot tartalmaz, ami kell a Maki Sushi k sz t s hez, de a Nigri, Nigiri Sushihoz is ugyanezek az alapanyagok kellenek. Csak a friss, romland alapanyagokat kell beszerezned, a j minős gű nyers halfil ket, ikr kat, s lt toj st, garn lar kot, ubork t, avok d t, stb. A vari ci v gtelen. Ha eddig
A Vil g h res S jai k z l v logattuk ssze ezt, az Aj nd knak is nagyszerű, V logat st. A doboz tartalma: Fleur de Sel - S pehely (Jamie Oliver kedvence) Fekete S durva - Kala Namak Himal ja S finomszemcs s R zsasz n Hawaii Fekete L vas Kalahari-Sivatagi S D l-Afrik b l Holt-tengeri S V r s-Tengeri S Parajdi S Perui Inka R zsasz n S Hawaii Z ld S R szletes le r st az egyes s k rulapj n tal lsz az des tők S k Kateg ri ban. Súly:14 gramm, Csomagolás súlya:18 gramm,
Egy profi, mindennapi haszn latra alkalmas, f mből (rozsdamentes ac l) k sz lt gőz lővel hat konyan tudunk gőz lni z lds geket, ragacsos riszt, stb. Az als ed nybe nts k a vizet, a felső kettőbe pedig a főzni k v nt teleket. J val k nnyebb tiszt n tartani a f mből k sz lt gőz lő ed nyeket, mint a bambusz gőz lőket. Felhaszn l si javaslat: Gőz lj nk mindenf le z lds geket, rizst (g zlapba tekerve), főleg a k nai ragacsos rizst ezzel a gőz lővel kell elk sz teni. Wonton dumpling (gomb c h sokkal t ltve
sszev logattunk 10 f le Fantasztikus borsot, benne ritka, k l nleges fajt kkal. Nagyszerű aj nd k olyan szem lyeknek, akik szeretnek, szeretn nek finomat főzni. me: Z ldbors 10 g Guineai bors, vagy denmag (Grains of Paradise) 10 g Kubebabors, a farkinc s bors 10 g Hossz bors 10 g Feh rbors 15 g R zsabors 10 g Szegfűbors 15 g Tarkabors 15 g Dzsungelbors, Voatsiperifery bors 10 g Tellicherry bors, a Borsok Kir lynője, 15 g Mindezt egy zl ses dobozban, aj nd koz sra k szen.
Főz skor n gy- t poh r vizet nt nk a wokunkba, vagy egy olyan l basba, aminek az tm rője megegyezik a gőz lő vel, felforraljuk, s a bambuszgőz lőt gy tessz k bele/r , hogy ne rjen v zhez. Ezut n m r csak lland forr sban kell tartani a gőz lgő vizet, s ne emelgess k a fedőt. A legt bb telnek t z-tizen t perc bőven elegendő. Gomb cok gőz l s n l olajjal kenj k be a bambuszr csot, hogy ne ragadjon hozz a t szta. Haszn lhatunk megnedves tett ruh t is olajoz s helyett. Gőz lhet nk h s teleket sal ta-
Az des Chili Sz sz vil gszerte kedvelt m rtogat sz sz. Azok, akik nem kedvelik a m r-m r melygősen des Chilisz szokat, azoknak ezt k n ljuk, az 50% kevesebb cukor hozz ad s val k sz lt des Chilisz szt. Felhaszn l si javaslat: A legt bb zsiai telek mell kiv l . Hirtelen s t tt, wokkozott, grillezett, s lt h sok n lk l zhetetlen hozz val ja. Friss chili helyett haszn lhatjuk főleg a t li időszakban. Nem vetik szem nkre, ha a ter tett asztalra alternat vk nt kis ed nyekben k n ljuk a vas rnapi főtt
A Fokhagymap r alkalmas az telek főz s k zbeni s főz s ut ni zes t s re. A legnagyobb előnye, hogy felbont s ut n hűtőben sok ig el ll (legal bb 3 h napig). Nem kell bajl dni pucol ssal, egyenesen az vegből kanalazhatjuk a fokhagym t az telbe. Felhaszn l si javaslat: p rk ltek, raguk zes t s re, s ltek keneget s re, h sok p col s ra, mindenhez, amihez fokhagyma sz ks ges. Súly:14 gramm,
A Swad lelmiszergy rt c g az egyik legkiv l bb az indiai zek vil g ban, nem mellesleg megfizethető ron forgalmazz k term keiket. A Gy mb r-Fokhagyma Fűszerpaszta nagy seg ts g a konyh ban, ha gyorsan szeretn nk zes teni teleinket, főleg az zsiai ihlet sűeket. Csak kanalazz bele egy-k t te skan llal. Nem baj, ha nincs otthon friss gy mb r vagy fokhagyma, ez a paszta pont ilyen alkalmakra val . Felhaszn l si javaslat: zsiai telekbe, stir fry wok telekbe, sal ta ntetekbe, szendvicskr mek k sz t s
Ha d l-Thaif ld a Massaman Curry, akkor szak-Thaif ld a Hunglay Curry a kulin ris t rk pen. Eredetileg az indiai kereskedők ig nye szerint fűszerezett curry-k adt k az alapot, majd kialakult ez a jellegzetes tel. Sűrű, piros s s rga sz nekkel, oml sra főtt h ssal, a magyar zbimb kat is m lyen meg rinti. Szinte kiz r lag sert sh sb l k sz tik, karaj, vagy hasalja, de m s r sz ből is kiv l . Friss gy m lcs, a főz s v g n hozz adva, izgalmass teszi. A Helyiek anan szdarabokkal, ban nkarik kkal, vagy m s
Napjainkban a Curry Jap n egyik legn pszerűbb tele. ltal ban rizzsel fogyasztj k, de van amikor udon t szt val. Az AHG főzőpaszt i mindig a magas minős get k pviselik, ezzel a főzőkr mmel is gy van, tele izgalmas zekkel: m z, kardamom, chili, kurkuma, stb. Viszonylag cs pős, de nem egy magyar zl s nek, mondhatn m kellemesen cs p. Felhaszn l si javaslat: K sz ts nk belőle 20 perc alatt finom vacsit, haszn lhatunk sert s-, marha- vagy csirkeh st, z lds gnek pedig hagyma, s rgar pa s krumpli a legmegs