Vásároljon fűszereket, fűszerkeverékeket, ázsiai szószokat, rizst, különleges hozzávalókat nálunk. Nem tudja mit főzzön, itt recepteket is talál - 0
A Bio Horv thorsz gi Tengeri S tisztas g r l s a magas sv nyi anyag tartalm r l h res. K l n sen a K lcium s a Potassium (K lium) tartalma kiemelkedő, amitől az egyed li zkarakter t nyeri. Sokkal kiegyens lyozottabb, rnyaltabb zeket k pvisel, mint a k z ns ges asztali s . Sokan, a benne l vő nyomelemek s Bio minős t se miatt b znak abban, hogy eg szs gesebb ez a s , mint az asztali s k. Praktikus, asztali S sz r ban. Felhaszn l si javaslat: Mindelhol, ahol s t haszn lunk. Kiv l S őrlők ut nt lt
A Szertart sos Matcha Tea fogyaszt s nak nagy hagyom nya van T vol-keleten. A speci lisan termesztett (3-4 h tig rny kolva) tealevelekből k sz l, sz rak elt vol t s val a k l nleges Matcha Tea. A Matcha mindig őr lve ker l a fogyaszt hoz, forr v zben feloldva (vagy tejben) kis bambusz habverővel alaposan elkeverve fogyasztjuk, teh t tulajdonk ppen mag t a levelet is megisszuk. Sok, eg szs g nkre j t kony hat ssal rendelkezik, csak az antioxid nsokat eml ten m a vitaminok s sv nyi anyagok mellett. A le
Ez a kever k az zletes zsiai sert ss ltekhez sz ks ges. Gusztusosan szines, piros, ropog s sert ss ltet egyszerű elk sz teni, amit azt n t lalhatunk finom keny r mell , s ltkruplival vagy rizzsel. Felhaszn l si javaslat: V gjunk fel 0,5-1 kg sert sh st, lehetőleg hosszabb cs kokra. Oldjuk fek a tasak tartalm t 125 ml v zben, j l d rzs lj k be a h st mindenhol, s egy z rt műanyagbobozban tegy k a hűt be, legal bb 3 r ra, de legfinomabb akkor lesz, ha 1 nappal (!) a s t s előtt p coljuk gy. (Ha
Jiuken Maojian egy h res k nai z ld tea, amelyet a Jiuken-hegyek ter let n, a Hunan tartom nyban termesztenek. Ez a tea a Maojian kateg ri ba tartozik, ami azt jelenti, hogy a levelek v g n apr , gyakran feh r vagy ez st s "szőrsz lak" l that k. Illat s zvil g: A Jiuken Maojian te nak ltal ban friss, vir gos illata van, amelyet a z ld te kra jellemző k nnyed, friss zvil g k s r. Sz n: A k sz tea főzet nek sz ne ltal ban vil gos z ld, ami a z ld te kra jellemző. Levelek: A Jiuken Maojian tea levele
A Dongding Oolong tea egy fajta f lferment lt teafajta, ami eredetileg Tajvanon terem s k sz l. A nev t a Dongding hegyről kapta. Ez a tea f l ton van a z ld s a fekete tea k z tt, mivel a levelek csak r szlegesen oxid l dnak a feldolgoz si folyamat sor n. Illat s zvil g: A Dongding Oolong te nak egy k l nleges, bonyolult zvil ga van. ltal ban gazdag, vir gos, gy m lcs s, kiss sz raz karakterrel rendelkezik. A f lferment ci miatt megvan benne a z ld tea frissess ge s a fekete tea m lys ge is. S
Dahongpao (大红袍) egy h res k nai fajta oolong tea, amely eredetileg a Wuyi-hegys g ter let n, K na d lkeleti r sz n terem. A neve azt jelenti, hogy "Nagy V r s K peny", ami arra utal, hogy a tea k sz t se sor n a leveleket egy v r s k penyen megsz r tj k. z s aroma: Dahongpao te t ltal ban magas minős gű, sz razs g ellen v dett helyen t rolj k, hogy megőrizz k a k l nleges z t s arom j t. Ez a tea ltal ban jellegzetesen des, vir gos s gy m lcs s jegyekkel rendelkezik. Sokan dics rik a gazdag s m
A Fekete Oolong Tea egy f lferment lt teafajta, ami egyfajta k ztes llapotban van a z ld s a fekete tea k z tt. Jellemzően K n ban s Tajvanon termesztik, s a feldolgoz si folyamat sor n a tea leveleit r szlegesen oxig nnel rintkeztetik, ami eredm nyek ppen a levelek megs t tednek s megv ltozik az z k. Illat s zvil g: A fekete oolong tea ltal ban gazdagabb, testesebb zű, mint a z ld tea, de l gyabb, mint a fekete tea. zvil ga v ltozatos lehet, lehetnek benne vir gos, gy m lcs s vagy ak r fűsze
A gyorst szt k kifőz s re alkalmas mer lő t sztafőző bet t. Főzd ki a t szt d a levesben, ez sűr ti a levest, de m gsem kell egyben t lalnod. Ellenőrizd pontosan a főz si időt, s ha a t szta k sz, csak kiemeled a levesből, v zből. A k naiak csak ilyen bet tben főzik a t szt ikat, mert neh z eltal lni a t sztaf les gek főz si idej t. Rozsdamentes ac lb l, massz v fa foganty val, m rete: 14x12 cm az ed ny, ny llel 34,5 cm magas. Felhaszn l si javaslat: t szta kifőz s re a levesben, v zben. Ide lis ha a ma
Az zsiai levesek kihagyhatatlan hozz val ja. Mung babb l k sz l, a kem ny tőt vonj k ki belőle. Felhaszn l si javaslat: levesekhez, hidegsal t hoz, stb. Elk sz t si javaslat: ztassa a t szt t 3-5 percig forr (90 C) v zben, majd csepegtesse le. Súly:14 gramm,
Az vegt szta a hiedelemmel ellent tben nem rizslisztből, hanem a mung babb l kivont kem ny tőből k sz l. Glut nmentes. Elk sz t se: ztassuk a t szt t 3-5 percig forr (90 C) v zben, majd csepegtess k le. Haszn lhatjuk sal t khoz, leveshez, k retk nt egyar nt. // Súly:14 gramm, Csomagolás súlya:18 gramm,
A b zalisztből k sz lt Udon t szt t fogyasztj k hidegen is s melegen is. Vastagabb, mint a t bbi jap n t szta, viszont ez v ltozik r gi r l r gi ra Jap nban. Ez a t szta előfőz tt, gy csak 5-7 perc főz si időt ig nyel. Felhaszn l si javaslat: Tipikus levest szta, de gyakran haszn lj k hideg sal ta telekben, s jap n curry telekben is. Előny s ezt v lasztani erőteljesebben fűszerezett telekhez. Elk sz t si javaslat: Tegy k forr sban l vő v zbe, s főzz k 5-7 percig, bl ts k t, szűrj k le. Súly:14
Az Udon t szta fontos eleme a jap n leveseknek. Vastag, hossz t szta, sima, selymes text r val. Ezt az Ayuko Udon t szt t szalaggal porci zva, egy-egy adagnyi, 75 g-os k tegben sz ll tjuk. Felhaszn l si javaslat: H sevesekben, z lds glevesekben. Hideg Zaru Udon levesben, sz jasz sszal zes tve. Tipikus levesteacute;szta, de gyakran haszn lj k hideg sal ta telekben, s jap n curry telekben is. Előny s ezt v lasztani erőteljesebben fűszerezett telekhez. Elk sz t si javaslat: Főz si idelye: 3-5 perc, f
A b zalisztből k sz lt Udon t szt t fogyasztj k hidegen is s melegen is. Vastagabb, mint a t bbi jap n t szta, viszont ez v ltozik r gi r l r gi ra Jap nban. Felhaszn l si javaslat: Tipikus levest szta, de gyakran haszn lj k hideg sal ta telekben, s jap n curry telekben is. Előny s ezt v lasztani erőteljesebben fűszerezett telekhez. Elk sz t si javaslat: Tegy k forr sban l vő v zbe, s főzz k 4 percig, bl ts k t, szűrj k le. Súly:14 gramm, Csomagolás súlya:18 gramm,
A Tempura egy jap n s t si m dszer, amikor a r ntani val t, ez lehet halszeletek, h sszeletek, z lds gek, r kok, a Tempura pan rba m rtj k olajban val s t s előtt. Tulajdonk ppen nevezhetj k a jap nok palacsinta- vagy s rt szt j nak is. Felhaszn l si javaslat: a Tempur hoz csak 220 ml hideg vizet kell keverni, s haszn latra k sz. Aj nlatos hidegen tartani, a szak csok j g gyon tartj k a pan r kever ket a legjobb eredm ny rt, levegős, ropog s s aranybarna. Fontos tov bb , hogy a belem rtand telek is
A tintahal, sz pia (cephalopod) tint j val d s tott eredeti olasz spagetti az egyik kisebb t sztagy rt t l. Minős gre elsőoszt ly durumb zaliszt alapanyagb l, 1% sz pia tint b l k sz l. Felhaszn l si javaslat: kiv l kagyl , tenger gy m lcsei spagettikhez, ezt t lalva eleg ns, izgalmas az tel. Főz si idő: 8-10 perc Súly:14 gramm, Csomagolás súlya:18 gramm,