Vásároljon fűszereket, fűszerkeverékeket, ázsiai szószokat, rizst, különleges hozzávalókat nálunk. Nem tudja mit főzzön, itt recepteket is talál - 0
A B zalisztből s Hajdinalisztből k sz lt Soba t szt t főleg Jap nban, de eg sz zsi ban előszeretettel fogyasztj k. A B zalisztes v ltozat, mint ez is, sim bb, k nnyebb text r j , mint a csak Hajdinalisztből k sz ltek , s nem zavar an Hajdina zű. Előfőz tt, mind ssze 3-4 percet ig nyel a kifőz se. K zvetlen kifőz s ut n hideg v zzel le kell bl teni, kihűteni. Felhaszn l si javaslat: levesekbe, sal t kba, stir fry telekbe. Soba Leves: miso alap levesekhez, halas vagy z lds ges v ltozatokban. Soba
Finom, porr őr lt , elsőoszt ly rizsből k sz lt rizsliszt. H ntolt nyers rizsszemekből őrlik. Glut n rz kenyek is fogyaszthatj k. Kiv l a zsel s tő hat sa, sűr tőhat sa, ez rt nagyon hasznos alapanyag a főz sn l. llaga a legfinomabb porcukorra eml keztet. Felhaszn l si javaslat: glut nmentes receptekhez, de sűr tőanyagnak m rt sokhoz, főzel kekhez, zsel khez. Nagyon finom m s őrlem nyekkel keverve palacsintat szt nak, gomb coknak. dess gekhez is kiv l . Súly:14 gramm,
A z ldtea s a rizst szta ősr gi p ros t s Vienamban s a k rny kbeli orsz gokban. Term szetes sszetevőkből, eg szs ges, d tően finom rizst szta k sz l. S szeg ny, glut nmentes, t pl l , lelmi rostforr s. Felhaszn l si javaslat: h romf le felhaszn l st javaslok: "al dent "-re megfőzve t sztasal t kban, j l megfőzve levesekben (h slevesek, z lds glevesek, tavaszi tekercsek) bet tjek nt, f lig megfőzve Wokban, Serpenyőben k sz lt zsiai telek, h sos, tenger gy m lcsei vagy z lds ges fog sainak hozz val
A Ramen t szta, a Jap n konyha egyik ikonikus t sztafajt ja. Hossz , v kony, g nd r vagy sima text r j t szta. Ezt az Ayuko Ramen t szt t szalaggal porci zva, egy-egy adagnyi, 75 g-os k tegben sz ll tjuk. Felhaszn l si javaslat: H sevesekben, z lds glevesekben. Tipikus levest szta, sokszor sert s csontleves az alapanyaga a Ramen levesnek, de gyakran Csirkeh ssal (Shoyu Ramen), vagy m s h sokkal is k sz tik. Miso paszt val zes tett leves melegs get ad a Miso Ramen levesnek. Elk sz t si javaslat: Főz si
100% Olasz Durum lisztből, a tiszta sv nyv zből k sz lt k zműves t szta. Ez a t szta k pviseli az Olasz T sztaműv szet legjav t. A k szre gy rt t szt t bronz nyom form kon pr selik t, majd alacsony hőm rs kleten gyeng den, hosszan sz r tj k. gy Al Dent -re főzve egy igazi olasz t szta lm ny. Felhaszn l si javaslat: Csak a fant zia szab hat rt mivel lehet elk sz teni ezt a csőt szt t. B rmilyen sz sz, t ltel ket k sz t nk, gyelj nk arra, hogy gyeng den forgatva a finom kr mes sz szban, a cs vek belsej
A 5 Stagioni Lemady Kov sz alap Pizza lesztő Mix nem csak Pizz hoz, amihez ide lis, de Keny r keleszt s hez is kiv l , ha bubor kos, rugalmas t szt t szeretn nk. S r lesztő hozz ad sa sz ks ges. Felhaszn l si javaslat: 2-21 gr 1 kg liszthez, tapasztal s szerint. Súly:14 gramm,
A Mie t szta az zsiai konyh kban haszn lt mindennapi t szta. Elk sz t si javaslat: A t szt t főzz k 5 percig bő v zben, vagy ztassuk be a t szt t 10 percre meleg v zbe, majd csepegtess k le. Felhaszn l si javaslat: levest szt nak, pl Ramen-, Kimchi levesek, Wok-ban k sz lt s ltt szt knak kiv l . Súly:14 gramm,
K l nlegesen finom fűszers ssze ll t s, kimondottan Barbecue- s Grill h sok zes t s re alkotva, egzotikus sszetevőkkel. Felhaszn l si javaslat: a grillez sre, BBQ-ra sz nt h sokat ezzel a fűszers val s zzuk. Haszn lhatjuk m g h sgoly k, fas rtok zes t s re is. Súly:14 gramm, Csomagolás súlya:18 gramm,
A v gtelen argent n pamp k hangulat t id ző fűszerkever k/fűszers ssze ll t s. Felhaszn l si javaslat: a grillez sre, s t sre sz nt h sokat ezzel a fűszers val sz rjuk, s zzuk meg. K l n s z st m r nem ig nyel. Főleg v r sh sok s z s ra, zes t s re haszn lhatjuk. Nedves s sz raz p cban is p coljunk ezzel a fűszers val h st. Súly:14 gramm,
Az andal z fűszerkever keket k t meghat roz hat s rte, egyr szt az arab/m r, m sr szt a D l-Eur pai, mediterr n z vil g alak totta. Mindennapi a pinchos fogyaszt sa, ami egy grillezett saslikszerű h sos falatka, megha- t roz fűszerez ssel. A hidegen t lalt Gaspacho levest is gy fűszerezik. Fő hozz val k: paprika (gyakran f st lt), bors, gy mb r, must rmag, fohagyma, nizs, r mai k m ny, s , koriander, oregano, bab r s nem hi nyozhat a s fr ny sem. Felhaszn l si javaslat: Grillezett, roston s lt
A szez mmag nem csak a kenyerek, p ks tem nyek tetej re sz rt mag a gasztron mi ban, igen jelentős fűszern v ny. Jelentős kalciumforr s, ar nyaiban h tszer annyi kalciumot tartalmaz, mint a teh ntej. Fontos magn zium-, vas-, foszfor- s k liumforr s is. Gazdag vitaminokban, főleg a B1, B2, E s A vitaminokban. Felhaszn l si javaslat: pir tott magvakat őrőlve tahinik nt, kr mk nt, s zva szez ms k nt (Gomasio), p ks tem nyekre sz rva, sal t kra sz rva, k retekbe. Súly:14 gramm, Csomagolás súlya:18 gram
Ha a Basmati Rizs a Rizsek Kir lynője, akkor a Tilda Basmati Pure Original a Kir lynők Kir lynője. Nincs enn l jobb Basmati rizs a vil gon. Ez a legend s rizs a Himal ja lank in terem, kifinomult arom j , kiss mogyor s zű, főzve selymes, laza llag , oszt lyon fel li rizs. Mi rt Basmati? Ez a rizsek kir lynője, glut nmentes, alacsony zs rtartalm , 8 f le esszenci lis aminosavat tartalmaz, koleszterolmentes s alacsony a sz dium tartalma. Legfők pp a Basmati rizsnek k zepes/alacsony a Glik mi s indexe,
A klasszikus jap n dess g a Mochi, Gy ngytej Tea zes t ssel. A Jap nok sz vesen fogyasztj k egy cs sze tea mell , s vend geknek k n lva. A hagyom nyos Jap n kult r ban a Mochi-t az "istenek aj nd k nak" tekintik, a szerencse s a boldog h zass g szimb lumak nt. K stolj bele a Jap n kult r ba egy falat Mochi fogyaszt s val. Súly:180 gramm,
A Feketebors "Stir Fry", avagy Wokkozott telek nagyon elterjedtek Szingap rban s Mal jzi ban. ttermek, utcai kifőzd k k sz tik szinte mindenf le h sb l, n ha, sz munkra megh kkentő alapanyagokb l, mint k gy h s, vagy teknősb kah s. A legelterjedtebb m giscsak a marhah s, csirkeh s, sert sh s vagy tarisznyar k s m s tenger gy m lcsei. Elk sz t si javaslat: 15 perc alatt elk sz thető! Hozz val k: 1 tasak Singapore Black Pepper Stir Fry, 1-2 ek. n v nyi olaj, 450 g h s (marha, b r ny, csirke, sert s),
A fűszerezett sushi ecet kulcsfontoss g sszetevő a sushi rizs k sz t s ben, amely biztos tja a rizsnek a sz ks ges zt s enyh n des s savas zt. Sushi Rizs Elk sz t si Javaslat: Mosd ki a sushi rizst hideg v z alatt, bl tsd le annyiszor, am g a v z tiszta nem lesz. Ez seg t elt vol tani a felesleges kem ny tőt. Főzzd meg a rizst a csomagol son tal lhat utas t sok szerint. Am g a rizs m g forr , tedd t egy nagy, sek ly t lba vagy hangiribe (egy f b l k sz lt sushi rizskeverő k dba) fűszere