Bármely bárista lényeges segédeszköze egy tamper vagy nyomó a kávéhoz. Az eszpresszó elkészítésekor a kávé megnyomása a karon nagyon fontos. Ideálisan, a kávét 20 kg erővel kellene tömöríteni. Ha nem tudja, hogy ez pontosan milyen erőt jelent, helyezzen a konyhapultra egy mérleget és nyomja addig a tamperrel míg a mérleg, 20 kg-ot nem mutat. Ha kisebb erővel tömöríti a kávét, az eszpresszó túl gyorsan áramlik át, és fordítva, ha túl erősen nyomja a kávét, az eszpresszó túl lassan áramlik át. Természete
Bármely bárista lényeges segédeszköze egy tamper vagy nyomó a kávéhoz. Az eszpresszó elkészítésekor a kávé megnyomása a karon nagyon fontos. Ideálisan, a kávét 20 kg erővel kellene tömöríteni. Ha nem tudja, hogy ez pontosan milyen erőt jelent, helyezzen a konyhapultra egy mérleget és nyomja addig a tamperrel míg a mérleg, 20 kg-ot nem mutat. Ha kisebb erővel tömöríti a kávét, az eszpresszó túl gyorsan áramlik át, és fordítva, ha túl erősen nyomja a kávét, az eszpresszó túl lassan áramlik át. Természete
Bármely bárista lényeges segédeszköze egy tamper vagy nyomó a kávéhoz. Az eszpresszó elkészítésekor a kávé megnyomása a karon nagyon fontos. Ideálisan, a kávét 20 kg erővel kellene tömöríteni. Ha nem tudja, hogy ez pontosan milyen erőt jelent, helyezzen a konyhapultra egy mérleget és nyomja addig a tamperrel míg a mérleg, 20 kg-ot nem mutat. Ha kisebb erővel tömöríti a kávét, az eszpresszó túl gyorsan áramlik át, és fordítva, ha túl erősen nyomja a kávét, az eszpresszó túl lassan áramlik át. Természete
Eureka Mignon Perfetto (16CR) Kávéőrlő Eureka, őrlőkben az élvonalban, már 1920 óta. Talán így lehetne a legjobban jellemezni a gyártót. Van, ami nem változott a kezdetek óta, ugyanis azóta is büszkén viselhetik a "100% Made in Florence" feliratot. A termékeket ugyanis a kezdetektől fogva Firenzében tervezik és állítják össze, kézzel. Ez idő alatt egy szokatlan kettősség jellemezte a gyártót. A professzionális szegmens mellett az otthoni vonalat sem hanyagolta el, sőt a kettő előnyeit mindig átültette
Eureka Mignon Perfetto (16CR) Kávéőrlő Eureka, őrlőkben az élvonalban, már 1920 óta. Talán így lehetne a legjobban jellemezni a gyártót. Van, ami nem változott a kezdetek óta, ugyanis azóta is büszkén viselhetik a "100% Made in Florence" feliratot. A termékeket ugyanis a kezdetektől fogva Firenzében tervezik és állítják össze, kézzel. Ez idő alatt egy szokatlan kettősség jellemezte a gyártót. A professzionális szegmens mellett az otthoni vonalat sem hanyagolta el, sőt a kettő előnyeit mindig átültette
Eureka Mignon Perfetto (16CR) Kávéőrlő Eureka, őrlőkben az élvonalban, már 1920 óta. Talán így lehetne a legjobban jellemezni a gyártót. Van, ami nem változott a kezdetek óta, ugyanis azóta is büszkén viselhetik a "100% Made in Florence" feliratot. A termékeket ugyanis a kezdetektől fogva Firenzében tervezik és állítják össze, kézzel. Ez idő alatt egy szokatlan kettősség jellemezte a gyártót. A professzionális szegmens mellett az otthoni vonalat sem hanyagolta el, sőt a kettő előnyeit mindig átültette
Eureka Mignon Perfetto (17NX) Kávéőrlő Eureka, őrlőkben az élvonalban, már 1920 óta. Talán így lehetne a legjobban jellemezni a gyártót. Van, ami nem változott a kezdetek óta, ugyanis azóta is büszkén viselhetik a "100% Made in Florence" feliratot. A termékeket ugyanis a kezdetektől fogva Firenzében tervezik és állítják össze, kézzel. Ez idő alatt egy szokatlan kettősség jellemezte a gyártót. A professzionális szegmens mellett az otthoni vonalat sem hanyagolta el, sőt a kettő előnyeit mindig átültette
Világújdonság a P.E.P.® a tökéletes minőségű kávéért A tökéletes kávé kulcsa a professzionális elkészítésben rejlik. A JURA az alapoktól kezdve tökéletesítette a főzési folyamatot, így az E8-as készülék is a kimagasló kávé minőségétől vált kedvenccé. A JURA által fejlesztett ‘Pulse Extraction Process” (P.E.P.®) funkciónak köszönhetően a forró víz rövid időközönként folyik át a darált kávén, így lesz friss, és tökéletesen aromadús minden Ristretto és Espresso, ráadásul erősségüket is kedvünk szerint ál
KLASSZIKUS ESPRESSO ÉLMÉNY 100% Arabica szemes kávé Brazil – Minas Gerais – Samba lot Ízprofil: krémesen testes, kakaós, mogyorós, karamellás ízjegyekkel Brazília a világ vezető kávétermelő országaként méltán ismert klasszikus, karakteres, édes-csokoládés ízvilágú kávéiról. Ugyan az ország területe nagyrészt alacsony fekvésű (1000 méter tengerszint feletti magasságon terül el az ültetvények nagy része), ami az Arabika számára kényes lehetne, nagyszerű klímájának és a modern gazdálk
EGYEDI ESPRESSO ÉLMÉNY India Monsoon Malabar AA Brazil – Minas Gerais – Samba lot Ízprofil: csokoládé, méz, gesztenye, kellemes fűszeresség A kávé „monszunolása” az egyik legrégebbi hagyomány Indiában, egészen a kávékereskedelem korai napjaira nyúlik vissza története. Azidőtájt a brit fennhatóságú India nagy mennyiségben termelt és exportált kávét. Az út hosszú volt: a Jóreménység Fokát megkerülve, a Kelet-Indiai Társaság árbocosai az év nagy részében úton voltak – mely idő alatt a káv
EGYEDI ESPRESSO ÉLMÉNY Brazil – Minas Gerais – Samba lot Ízprofil: markáns testesség, pirított mandula, karamell és étcsokoládé ízjegyei, krémesen könnyed Tökéletesen összehangolt munkafolyamatok: ez teszi igazán remekké ezt a kávét. A szemeket szüret után gyümölcshúsukkal együtt a napon szárítják, ennek köszönheti a tétel komplexitását és ízharmóniáját. Pörkölés közben célunk, hogy valódi, olaszos espresso élményt nyújtsunk: a hosszabb pörkölésnek köszönhetően a szemek egyenletesen fejlődnek
Fa keverőpálca Méret: 14cm hosszú. Kiszerelés: 1 000 db / csomag Ideálíis kiegészítő dohányboltokba, kisebb kávézókba.
Kávéfőző gépek tisztítása: Helyezzen egy vagy két tisztító pasztillát a vakszűrőbe. Indítsa be a főzést, majd kb. 10 másodperc után szakítsa meg. Ismételje meg a műveletet 20 másodpercenként, míg a kiürülő víz nem lesz tökéletesen tiszta. Ezután a normál szűrő behelyezésével, bő vízzel öblítse át alaposan a rendszert. Kávéfőző gépek tartozékainak a tisztítása: Oldjon fel egy rozsdamentes edényben literenként két teáskanálnyi tisztítószert forró vízben. Védőkesztyűben helyezze a tisztítandó alkatr
1941-ben Peter J. Schlumbohm kémikus feltalált egy kávéfőzőt, amelynek formája mit sem változott több, mint 70 éve alatt sem. És nem csoda, semmi szűkség sincs arra, hogy megváltozzon. A világhírű és nagyra értékelt Chemex 3 csészés klasszikus kávéfőző lassan helyet kap a hazai piacon is a kávé szerelmesei körében. Maga a készítője azt állítja, hogy "még a legnagyobb tűzhelyen is kiváló kávét készíthet Chemex-szel." A Chemex első pillantásra egy vizeskancsóra emlékeztet, boroszilikát üvegből készült és
A Motta cég 1967 óta gyárt jó minőségű rozsdamentes termékeket. Ez a cappuccinos, teás kanál is saválló és tartós. Megvásárlásával hosszan élvezhetjük kávés italaink vagy teáink fogyasztását. Könnyen tisztán tartható, elnyűhetetlen darab. Vásárolhatjuk otthoni célra, vagy akár a vendéglátás különböző területeire is. Tulajdonságai: Nem rozsdásodik Gépben is mosható Komoly anyagminőséget képvisel Strapabíró