Barista vagy? Nézz be barista boltunkban, ahol báreszközök széles választékával várunk. A téma iránt érdeklődők számára barista tanfolyamokat is tartunk.
A monin ibolya szirup az egyik legfinomabb virág szirupja a monin palettának. Az erdei ibolya illatos virágaiból készítik és íze kissé fanyarkás, aromás és illatos ami egy az egyben megegyezik a frissen nyílt ibolya virágjával. Az ibolya szirupot legfőképpen koktélokba vagy limonádékba ajánljuk, de desszertek vagy fagylalt kelyhek ízesítésére is kiváló. A Monin Ibolya Szirupot a következő koktélban ajánljuk Violet Fancy Drink 10 ml Bols fekete ribizli likőr 30 ml Monin Ibolya szirup 30 ml Bols V
Manapság még mindig a mojito koktél a legkeresettebb a koktélok közül. A bartenderek is előszeretettel készítik a vendégeknek, hiszen elkészítése egyszerű, fehér rum, friss mentalevél, cukorszirup, és szóda kell a tökéletes mojito koktélhoz. Sok esetben viszont nem tudunk minden alapanyagot beszerezni, legfőképpen a mentát, vagy lime-t. Ezt ismerte fel a monin amikor létrehozta a Monin Mojito koktél szirupot. így a koktél késztése lényegesen egyszerűbb lett, hiszen a rumot, monin mojito mint szirupot és a
A maracuja vagy passion fruit gyümölcs az egyik legintenzívebb illatú, aromájú és ízű egzotikus gyümölcs. Szokták még passió gyümölcsnek is hívni, a termés a golgota virág termése és magyarul a szenvedély gyümölcse is, igaz nem ezt szakította le éva a paradicsomban. A gyümölcs húsa jellegzetesen narancsos sárgás színű apróbb kemény magokkal. A Monin passion fruit koktél szirupot limonádékba és egzotikus koktélokban egyaránt használhatjuk. íze savanykásan édes így nagyszerű szomjoltó hatású lehet az italok
A Grenadine koktélszirup a legsokoldalúbb és egyben a leggyakrabban használt szirup. Főként színezésre és édesítésre használják a bártenderek az intenzív bíborvörös színe miatt. Ennek a szirupnak semmi köze a gránátalmához. Sokáig a mixerek abban a tévhitben voltak, sőt még a mai napig is sokan úgy tudják ez a koktélszirup gránátalmából készül, pedig nem az a pomegranate szirup. A Monin grenadine koktélszirup erdei piros bogyós gyümölcsökből készül, mint pl. málna, szeder, szamóca, áfonya. íze talán a mál
A Monin kókusz szirup talán az egyik legnépszerűbb termék a koktél alapanyagok közül. A kókusz szirup szinte minden bárban, étteremben, de még kávézóban is megtalálható. A szirup felhasználása koktélokba, ízesített latte-kba , cappuccinókba és süteményekbe egyaránt ajánlott de szívesen használják a baristák vagy bártenderek frappéba, és smoothie ba is. A kókusz alapvetően édes savanykás gyümölcs a kókuszdió levét hívják kókusz tejnek és azt a konyhában főzéshez, mártásokhoz, levesekhez használják, míg a b
A mandula szirup igen népszerű a bártenderek körében, de nem csak náluk, hiszen rengeteg sütemény, desszert is ezzel az ízzel készül. A cukrászatban és a konyhában is használják a mandula szirupot. A bártenderek egyik leggyakrabban készített koktélja a Mai Tai ebbe szükséges alapanyagként a Monin mandula szirup. A mandula egy csonthéjas mag belső termése. A mandula virágja rózsaszínes fehér és igen illatos. Az érett mandula magjait feltörik és a benne lévő olajos magot használják fel. A mag kissé olajos é
A feketeribizli egy édes, kissé savanykás sötét színű bogyós gyümölcs. A felhasználása italokban, mártásokban, lekvárokban ajánlott, de önmagában is lebogyózva egy kevés porcukorral meghintve kiváló csemege. A Monin feketeribizli szirupot koktélokban vagy limonádékban szokták felhasználni de egyszerű szörpként vagy fagylaltok ízesítéseként is használják. A legismertebb feketeribizlivel készült koktél a kir royal, igaz az nem feketeribizli sziruppal hanem cassis likőrrel készül, de ha alkoholmentes koktélt
A blue curacao szirup az egyik legnépszerűbb koktél alapanyag, általában színezésként és édesítésként szokták használni. A Monin blue curacao koktél szirupot a curacao szigetéről származó zöld narancs szárított héjából készítik, az íze a keserű narancs és az édes narancs íz keveréke, a színe égszinkék és rendkívül jól színezi az italokat, koktélokat. Egzotikus ízt és színt kölcsönöz az italodnak. Használd te is a Monin blue curacao szirupot ha szép színű koktélokat kevergetnél. Blue Curacao Martini 10
A Monin eper szirup a legkeresettebb termék a portfólióban, hiszen a felhasználhatósága széleskörű. Koktélokban, limonádékban, smoothiek ban, frappékban, ízesített kávékban, latte ben és desszertekhez, süteményekhez és még sorolhatnánk mi mindenben tudod felhasználni az eperszirupot. A gyümölcs szezonja nyáron van, és az eper könnyű és szapora termeszthetősége miatt is népszerű a nyári italokban. Használj a koktéljaidban Monin eperszirupot és meglátod nem fogsz csalódást okozni a vendégeidnek. Epres hab
A Pina Colada koktél kétségtelenül az egyik legismertebb kevert ital a világon, nincs olyan vendéglátó üzlet, koktélbár, kávézó otthoni koktélparty ahol ne készítenék, vagy a vendégek ne kérnék, ismernék ezt az italt. A Pina Colada egy intenzíven kókuszos, rumos, ananászos tejszínes vagy friss gyümölcsös, de mindenképpen egy egzotikus frissítő koktél. Az italt Puerto Rico ban találták ki és nem is egy bártender hanem egy felszolgáló volt a kitalálója, mindenesetre nagyot alkotott. A Monin Pina colada szir
Cukorszirupot használnak a leggyakrabban a bártenderek, sokan viszont takarékosság miatt főzik a cukorszirupot és nem a Monin cukorszirupot használják. A cukorszirup főzésének a hátránya, hogy soha nem lesz egységes szerkezetű állandó minőségű cukorszirup, illetve a répacukorból főzött cukorszirup másképp oldódik a koktélokban egy mojitóban mint a Monin nádcukor szirup. A monin nádcukor szirupot eredeti cukornádból főzik és a nádat érett formában szüreteleik, így lehetséges, hogy a Monin cukorszirup a l
Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.
Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.
A görögdinnye a nyár egyik legkedveltebb gyümölcse, mindenki szereti a szomjoltó hatása miatt ezért is lett a belőle készülő limonádé a legkeresettebb ital, ha egy itallapon azt látjuk, hogy görögdinnyés limonádé annak biztosan nem tudunk ellenállni, a Fabbri görögdinnye szirup mind színben mind ízében megegyezik a finom érett és tűzpiros görögdinnyével. készits egy finom jeges koktélt ezzel a sziruppal. 4.5 cl Absolut pepper 1 cl Fabbri görögdinnye szirup 6 cl tonic water 6 cl ginger ale Vás
A Fabbri narancs szirup készítésénél az érett és finom szicíliai narancsot használják alapanyagként. A készítés során a narancsokat héjával együtt ledarálják és csak a levét használják fel, így a szirup íze igazán kellemes és pikáns ízt kap. Felhasználása lehet koktélokban, limonádékban de akár süteményekhez, tortákhoz öneteként is. De tökéletesen illeszkedik a brazil koktélokban mint pl. ebben a caipirinha ban is. 5 cl Cachaca 3 cl Fabbri narancs szirup 1/2 kiwi 1/4 mango 1/2 csili Vás