Bio termékek, víztisztító készülékek, csíráztatni való magvak, Neere kúra, Sunrider termékek széles választéka
A lisztjét búzaliszttel keverve kenyér és tészta alapanyagként használják fel. Töret és szemes formában a jól ismert orosz kása alapanyaga. A hajdina a főzés előtt megpirítva az ételnek enyhe dióízt és illatot kölcsönöz. Felhasználási javaslat: Köretnek kétszeres mennyiségű vízben megfőzve, csíráztatva 8 óra áztatás és 3 - 4 nap csíráztatás után közvetlenül fogyasztható.
Elősegíti a természetes bélmozgást. Fogyasztható műzliben, joghurtban, kenyérbe sütve vagy bőséges folyadékkal. Tápanyagérték (100g-ban): Energia : 2182 KJ (526 kcal) Fehérje : 22,2 g Zsír : 42, 3 g Szénhidrát : 14,1 g Rost:9,2 g
Felhasználható mártások, puding vagy krém készítéséhez, ételek besűrítésére. Génmanipulált összetevőktől mentes.
A lenmag finomra őrlésével készül. Beltartalmi értékeivel előkelő helyet kapott az OMEGA-3 zsírsavak második legfontosabb növényi forrásaként. Az ajánlott mennyiség ebből a termékből egy-két evőkanál/nap, felnőttek számára, amikor székrekedés elleni élelem gyanánt fogyasztják. Alkalmazható székrekedés kezelésére intenzív folyadékbevitellel együtt, például levesbe, joghurtba keverve. Egyéb ételekben is jól illeszkedik az egészséges étrendhez. Kenyérsütésnél, müzlibe, stb. keverve sokoldalú kiegészítője l
A köles finomra őrlésével készült liszt, melyet felhasználhatunk ételek besűrítésére, vagy pl. LISZTÉRZÉKENYEK étrendjében kenyéradaléknak lepény, palacsinta, egyéb pékáruhoz adva max 30 % arányban.
A hajdina finomra őrlésével készül. Az úgynevezett FRANCIA-PALACSINTA legfontosabb összetevője. Egyéb kenyér, vagy tésztaféleségek készítéséhez is sokoldalúan felhasználható búza, kukorica, vagy árpaliszttel keverve. Mivel a sikértartalma alacsony, így a duzzadt, magas, puha bélzetű kenyér ebből nem készíthető. Sokkal inkább alkalmas a vékony – palacsintaszerű – vagy pászka formájú kenyér, illetve tészta készítéséhez. Ez is lehet megfelelő kiegészítésekkel, feltétekkel laktató és főként egészséges élelem.
Hatékony kálciumpótlás kalcitonnal Csontritkulás és izületi problémák természetes gyógyítója Összetétele: szezámpehely, zabkorpa, szelén Tápanyagérték (100g-ban): Energia : 2127 kJ Fehérje : 20,2 g Zsír : 30,6 g Szénhidrát : 38,2 g Kálcium:43 mg Szelén:0.08 mg kalciton két fő alkotóelemből áll: zabkorpából, és szezámpehelyből. A zabnak remek energetizáló hatása van, A zab gazdag B-, és E-vitaminokban. Jótékony hatással van az idegekre (nyugtat). Nagy a protein, és fehérje tartalma. Gyulladásgátló an
Összetevők: szójagranulátum, (20 %) étkezési keményítő, zsemlemorzsa (búzaliszt, só, víz, élesztő), napraforgómag, burgonyaliszt, árpa, -búza, -rozs, -és zab és lenpehely, tengeri só, pirospaprika és NATURA ételízesítő fűszerkeverék. A termék nem tartalmaz ízfokozót, vagy egyéb kémiai adalékot.
Összetevők: étkezési keményítő, zabpehely, zsemlemorzsa, (búzaliszt, víz, só, élesztő) szezámpehely, (8 %) burgonyapehely, napraforgó, árpa, -búza, -rozs, -és lenmagpehely, fűszerpaprika, NATURA ételízesítő, mely nem tartalmaz ízfokozót (nátrium-glutamát). SZÓJAMENTES TERMÉK. >Elkészítése: 300 ml vízzel összekeverve 30 perc pihentetés után kis pogácsákat formálni és forró olajban kisütni.
Összetevők: szójagranulátum, (20 %) étkezési keményítő, zsemlemorzsa (búzaliszt, só, víz, élesztő), napraforgómag, burgonyaliszt, árpa, -búza, -rozs, -és zab és lenpehely, tengeri só, pirospaprika és NATURA ételízesítő fűszerkeverék. A termék nem tartalmaz ízfokozót, vagy egyéb kémiai adalékot.
Összetevők: hajdinapehely (20%), kukoricakeményítő, zsemlemorzsa (búzaliszt, víz, só, élesztő), zabpehelyliszt, napraforgó, burgonyaliszt, lenmagpehely, árpapehely, búzapehely, rozspehely, zabpehely, tengeri só, vöröshagyma, zöldségkeverék (sárgarépa, paszternák, póréhagyma), fokhagyma, petrezselyemzöld, fűszerpaprika, fűszerek. A termék nem tartalmaz ízfokozót, vagy egyéb kémiai adalékot.
A gabonamagvak héja valójában egy többrétegű komplex szerkezet. A malmi feldolgozás során a magot előtisztítás után, (kövek, tört és egyéb szemek kiválogatása) kismértékű csiszolást követően koptatják le a gyűjtőfogalommal korpának nevezett részt. Ez a búzaszem esetében 7 réteget tartalmaz. A korpa tényleges értéke az életfontosságú B vitaminok (B1, B6, B15), nyomelemek és a rostanyag (cellulóz) tartalmában rejlik. A rosthiányos táplálkozás egyszerű megoldása a megfelelően adagolt búzakorpa, levesben
A csicseriborsó (Cicer aretinum) magas fehérje és keményítőtartalmú növény. Régebben sok éhezőt mentett meg az éhhaláltól. Ma is kedvelt étel a Földközi-tenger környéki országokban, például a Közel-Keleten, Sziciliában, stb. A többi hüvelyeshez képest több C vitamint, (mely tényezőnek a csíráztatásban van jelentősége) és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz. Készülhet belőle leves, főzelék, szendvicskrém, hagyományos mediterrán "humusz-krém", töltelék... stb. Célszerü előző éjszaka beáztatni, ho
Egészséges olajos mag, magas esszenciális olaj tartalommal. Az esszenciális zsírtartalmának köszönhetjük a tökmag vértisztító hatását, így a köszvény kitűnő ellenszere lett, hiszen ahol tökmagot fogyasztanak ott, tököt is. Az esszenciális olaj serkenti az A-vitamin felszívódását. Különösen ajánlott fogyasztása férfiaknak a prosztatabántalmak kezelésére illetve megelőzésére.
A burgonyakeményítő főtt, szárított burgonya őrleménye. Gyakran használják finom dúsítóanyagként. Energia (számolva) : 1409 kJ / 337 kcal. Szénhidrát : 83 g Atkins mértékegységével számolva : 1 csésze: 12.4 g szénhidrát / 1.6 g fehérje, 0.1 g zsír.