Bor webshopunkban vakteszten értékelt, tiszta borok vásárolhatóak. Ismerje meg borszaküzletünket, és rendeljen bort az ország bármely borrégiójából!
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 87 pont **** (2022 jan.) Mit jelent ez a pontszám?Három különböző dűlőből szelektált vörös, 6 hónapig érlelték amerikai tölgyfa hordókban. Illatában robbannak a feketebogyós gyümölcsök, szép ásványosággal támogatva. Szájban mintha érett meggybe harapnánk, rengeteg gyümölcs, nagyon jó savak. A hordó érezhető, de visszafogott, jó a test, eléggé komplex a korty, a magas alkohol ellenére is veszélyesen csúszós.
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 87 pont **** (2022 márc.) Mit jelent ez a pontszám?Colombard, ugni blanc és chardonnay szőlőkből tradícionális eljárással készült pezsgő. 9 hónapot érlelték seprőn, dosage 3g/L. Illatában egzotikus virágok és citrusok, szájban finom buborékok, egyszerre sós és édeskés lecsengés.
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 88 pont **** (2022 márc.) Mit jelent ez a pontszám?Chardonnay, chenin blanc és pinot noir, 12 hónapig seprőn érlelve. A Salasar pezsgőház 1890 óta készíti tradicionális pezsgőit a Földközi-tenger szomszédságában. Halvány hagymahéj szín, illata nem tolakodó, elegáns, finoman epres-rebarbarás. Kóstolva egészen krémes, testes, tartalmas pezsgő, csipkebogyó és eper játszik az ízlelőbimbókkal. Nagyszerű aperitif, de desszertek mellé is tökéletes párosítás lehet!
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 90 pont ***** (2022 márc.) Mit jelent ez a pontszám?A legjobb Gaglioppo szemekből készült, kézzel válogatott, különleges szárítási eljárással készült ikon. Rubinvörös színű, bogyós gyümölcsök, ibolya, mazsola és édes fűszerek illatával büszkélkedhet. Komplex, nagy szerkezetű bor, érdekes kerekséggel és kellemesen tartós lecsengéssel.
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 90 pont ***** (2020 ápr.) Mit jelent ez a pontszám? Ha van funky a borok világában, akkor ez az ital az! Elismerten a világ legnagyobb biodinamikus pincészete az Orsogna, mely történetében először pét-nat technológiával alkotott egy tetőtől talpig (a cimkétől az utóízig) vidámsággal teli habzóbort. A fajta 100% Pecorino, ami a vidékre jellemző fehér szőlőfajta és egyébként nincs köze az azonos nevű sajthoz, bár tény, hogy igen jó párost alkotnak együttfogyasztva. Vérbe
Bíborvörös, mély szín, lilás reflexekkel. Páratlanul fűszeres, aromagazdag illatokkal nyit, amelyek már az első kortynál is intenzíven érezhetőek. Vastag, érett bor, gazdagon fűszerezett kávés ízekkel, pirosbogyós vibráló aromákkal. A hordó csokoládés, feketeborsos kiegészítő fűszere, elegáns keretbe foglalja. Egyedülálló lehetőség, ritkán kóstolható hazai Carmenére fajta. Felfedezőknek kifejezetten ajánljuk.
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 90 pont *****(2022 feb.) Mit jelent ez a pontszám?Már az illatában is izgalmas volt, áfonyás jegyek mellett egy hűvösebb vonal is megjelent. Ezek mind kitartottak a kortyban is, szép a szinkron, kiegészülve egy kis zöldfűszeres-zöldséges vonallal, mentával. Különleges, egyedi bor, nem túl sok, a savakon és a lendületen is nagy a hangsúly, mégis megfelelően érett.
Mivel a dosage egyetlen gramm cukrot sem tartalmaz, így igazi natúr pezsgőt ismerhetünk meg. Illata tiszta, fehérhúsú gyümölcsökkel és virágokkal nyit, kekszesség teszi gazdagabbá. Ízvilágát a chardonnay friss és elegáns jegyei vezetik, a furmintra jellemző fanyarság és kesernye is megjelenik. A citrusok után újabb rétegében finom érlelési jegyek, briós érezhető. Jó szerkezetű, buborékai lágyak, savai markánsak és utóíze egész hosszú. A legszárazabb stílus kedvelőinek szól, aperitifként vagy akár egész es
A borászat 55. évfordulójának tiszteletére készítették az első Epoha Cuvée-t egy pár évvel ezelőtt. A bort olyan sokan megkedvelték, hogy a széria megmaradt miatt, ez már a 4. évjárata a márkának. Fekete és kék bogyós gyümölcsök jutnak eszünkbe, mind az illatában és ízében, koncentrált, inkább dzsemes formában. A mély karaktert erősíti az elegáns hordó és fűszerei, étcsokoládé, kávé ízeivel. Testes és komplex bor, megfelelő savakkal és kisimult tanninokkal.
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 85 pont **** (2021 nov.) Mit jelent ez a pontszám?Egy igazi szekszárdi bikavér. Kékfrankos, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, syrah, kadarka fajták házasításából született kifogástalan tétel. Kerek, gyümölcsös, lekváros jegyekkel, gazdag fűszerességgel. Nem túlzó, érett tanninokkal.
Loire ritka és ősi szőlőfajtája a Montils egyedülálló élményt biztosít minden érzékszervünknek. Halvány púderrózsaszín megjelenése azonnal felkelti az érdeklődést. Összetett ízvilágát tavaszi virágos aromák, leheletnyi dinnye és friss őszibarack egészíti ki.(Bor és Más)
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 88 pont **** (2021 szept.) Mit jelent ez a pontszám? Szalmasárga színű, friss, intenzíven gyümölcsös illatú, amely akácvirágra, fűzfára, vadalmára és a mézre emlékeztet. A perlage finom és tartós. Jól illik tenger gyümölcseihez, fehér halakhoz és kagylókhoz; aperitifként is kiváló.
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 92 pont *****(2021 nov.) Mit jelent ez a pontszám?Vonásaiban teljes mértékben kifejezi a Sangiovese jellegzetességeit. Aromáiban egyértelműen jelen vannak a piros bogyós gyümölcsök, mint a cseresznye és a ribizli. Ízében telt a zamat, harmonikus tanninok és kerek szerkezet. Egy bor, amelyben egyesül az erő és az elegancia.
Az első bor, amelyet Giulio Ferrari készített a 20. század elején, a mai napig összetéveszthetetlen stílusú Blanc de Blancs, amely frissességével és gyümölcsös karakterével verhetetlen.Ragyogó szalmasárga megjelenés mellett rendkívül kitartó perlage. Illatában alma, keksz és citrom aromáit érett gyümölcs és kellemes frissen sült kenyér illat követ, ami a több mint 30 hónapos élesztőn való érlelésből származik. Friss és élénk gyümölcsös ízeket egy árnyalatnyi élesztő egészíti ki, amelyet a buborékok bárson
A Marrenon-nál szeretik azokat a kiegyensúlyozott tételeket, amelyekben a használt fajták jellegzetes ismertetőjegyei is jelen vannak egy cuvée-ben. Igyekeznek a borokat a lehető legkifinomultabbra készíteni, úgy, hogy lágy és bársonyos ízzekel rendelkezzenek. Ennél a bornál is ez volt a két fő szempont. Arra törekedtek, hogy a Syrah fűszeres jegyeit, egy csipetnyi Mourvèdre-vel keverjék, amelyek megerősítik és összetetté teszik a hagyományos Grenache stílust és a szuper érett gyümölcsök vonulását a korty