Bor webshopunkban vakteszten értékelt, tiszta borok vásárolhatóak. Ismerje meg borszaküzletünket, és rendeljen bort az ország bármely borrégiójából!
A merlot az a tartalmas és karakterében egyébként is behízelgő vörös szőlőfajta, melynek a borát édes formában megmutatva sem követünk el megbocsájthatatlan bűnt.Igazán populáris, érett meggy illat kis kakaós beütéssel, ízében is a meggy dominál, kis tejcsokoládéval.(Petrény Pincészet)
A bor intenzív eszenciáját az egzotikus passiógyümölcs, mangó, barack és körte, valamint a már-már bódító illatú viaszvirág és liliom adják. Ízében is visszaköszön a trópusi aroma-kavalkád, mely vibráló savakkal társul.(PTE SZBKI)
Előbb bodza, majd friss, lédús zöldalma szisszen ki a palackból, amikor eltekered a csavarzárat, hogy aztán pohárba töltve is csak tovább bontogassa a szárnyait. Citrusok egészítik ki a kortyot, de marad a zöldalma-bodza duó dominanciája. Kiválóan működik szódával is!
Intenzív illat, szinte borsos, de főleg fűszeres jegyek jellemzik. Az illat után telt a zamat, lezser-elegáns a megjelenés, a korty bársonyos. A gyümölcsössége jól egyensúlyoz a könnyedségével, szépen összerakott küvé, gasztrobor a javából!
Recept szerint elkészített tökéletes műhelymunka. Nagyon vastag, nagyon erős nagyon sok: illatban és ízben is tömény gyümölcsök, kókusz és vajasság, hordófűszerek, szinte hömpölyög a pohárban. Nem az a pehelysúlyú kategória, oda kell rá figyelni, és egy-egy pohár mellett hosszan el lehet üldögélni.
A VERJUS (KIEJTÉSE: VERZSÜ) FRANCIA KIFEJEZÉS, JELENTÉSE “ZÖLD LÉ”. Az elnevezés arra utal, hogy a zölden leszedett, cukrot még szinte nem tartalmazó éretlen szőlőből préseljük ki a levet, melyet üdítő koktélokhoz, hagyományosan főzéshez, salátaöntetekhez, szószokhoz, pácokhoz használunk. Az európai középkori konyhában és gyógyászatban is nagyon népszerű volt. Történelmi jelentőségű termék, amelyet a legtöbb bortermelő régióban készítettek és használtak a gasztronómiában, és amely a világ első szőlőültetv
Aranysárga színvilág. Éretteb karakterű Olaszrizlingek sorát erősíti. Ízében mandula, körte, alma és grapefruit. Feszes savak, hosszú, krémes lecsengés.
Illatában zöldalma és őszibarack, virágos, mézes jegyekkel. Kóstolóskor a lágy savak mellett visszaköszönnek a gyümölcsök, kiegészülve a fajtajelleges, mandulás lecsengéssel. A fajta a borvidék szépségeit magánhordozó könnyed, lágy, gazdag olaszrizling.
Színe rubint vörös, érett és mély. Illatában a gyümölcsök mellett megjelennek a fűszerek, fahéj, áfonyalekvár. Kortyban erőteljes, gyümölcsös karakter vezeti a bort, szépen integrálódva megjelenik a visszafogott hordóhasználat, pörkölt fa, csokoládé majd az ánizs és menta. Szépen strukturált rétegek, szinte percről-percre újabb ízek és élmények nyílnak a pohárban. Közepes test, hosszú és selymes lecsengés.
Nagyon szép szín, a pohárban pedig tiszta, málnás illatok fogadnak minket először. A korty lendületes, a buborékok pont jók, nem nyomják el az intenzív málnás ízeket sem. Kellemes cukortartalom kerekíti a korty végét, nagyon szép technológia az egész gyöngyözőben. Ezt nagyon eltalálták idén!
Sötét intenzitású, mélyvörös színű nagy testű bor. Illatában és ízében erdei gyümölcsök fedezhetők fel. Sok éves érlelési potenciállal bír.
Az üde illatok és harmonikus savak egysége jellemzi e modern, elegáns sauvignon blanc-t. Letisztult, lendületes karakterével méltán reprezentálja a Pannonhalmi borvidék remek adottságait.
Tartalmas, mély illattal nyit, időt kell hagyni, hogy minden aroma szépen kibontakozhasson. Ízében tartalmas, vastag karakter, tiszta áfonyalekvár. Magas extrakt, szinte harapnivalóan sűrű korty. Igazi komplex, nagy bor.
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 91 pont ***** (2023 márc.) Mit jelent ez a pontszám?Kizárólag kiemelkedő évjáratokban készítjük el válogatás Ezerjónkat. Pályafutásunk során eddig kétszer volt rá lehetőségünk. A legszebb –már töppedt szemeket is tartalmazó- fürtöket október legvégén szüreteltük. A 24 órás áztatást és kíméletes préselést követően a mustot negyedtöltésű 400l- es hordóba fejtettük. A december végéig tartó lassú, de egyenletes erjedést a szőlő saját élesztői végezték, amit 10 hónapos fin
Rózsás illat, kis ibolya, na meg érett cseresznye. Jól iható, kerek korty, tudatosan összeállított remek bisztróbor. Már most nyugodtan bontsuk, de még az sem árt neki, ha pihentetni akarjuk, a sav és a tannin alakítani fogja még az összhatást.