Olyan, mint egy csodásan friss limonádé, melyet a zöld tea még üdébbé tesz. ÖSSZETEVŐK: zöld tea 70,5%, citromfű 10%, narancshéj, menta 8%, aroma. ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT: Fontos, hogy a zöld teához soha ne használjuk forró vizet! Jó eredményt érhetünk el, ha forralás után várunk 3-4 percet, mielőtt felöntjük. A forró vízztől a tea keserű, kellemetlen ízű, illatú lesz. A tea langyos vagy éppen meleg hőmérsékleten adja ki legjobban a zamatát. A teafűvet tárolja fénytől és idegegen szagokól
ÖSSZETEVŐK: hibiszkusz, alma, csipkebogyó, rózsaszirom, mazsola, aroma, körömvirág ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT: A gyümölcstea annál finomabb minél tovább áztatjuk. 8-10 percig mindenképpen ajánlott várni, hogy az ízek egyenletesen kioldódjanak. FOGYASZTÁSI JAVASLAT: Fogyasztható jó melegen, langyosan, de hidegen is. Kiváló nyári hűtött ital is készíthető belőle. Édesíthetjük is, ha úgy jobban szeretjük. Kristálycukor használata esetén, még a forró vízzel felöntés
Indiában mindennapi ital a Massala Chai. Alapja a jó minőségű fekete tea a fűszerek, tej és cukor. Kipróbálhatják az eredeti recept szerint is, de aki nem szereti a tejben főzött italokat, egyszerűen csak forrázza le a teakeveréket, majd kb. 4-5 perc elteltével szűrje le és fogyassza egészséggel. ÖSSZETEVŐK: fekete tea 91%, gyömbér darabok, aroma, szegfűszeg, fahéj, narancshéj. ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT: FOGYASZTÁSI JAVASLAT: Tejben kész
ERDŐMESTER GYÜMÖLCSTEA A bogyós erdei gyümölcsök, mint a bodza bogyó, a galagonya, a csipkebogyó, telt, kerek zamata hatja át a teljes teakeveréket ÖSSZETEVŐK: hibiszkusz, alma, erdei gyümölcsök 54%( csipkebogyó, bodza 20%, kökény, galagonya, áfonya) mazsola, aroma . ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:
Fahéjas szilva ízesítésű gyümölcstea: Hűvös őszi, vagy hideg téli esték teája. A fahéj kellemesen átmelegít, a szilva zamata pedig gyümölcsössé varázsolja italunkat . Összetevők: hibiszkusz, alma, mazsola, csipkebogyó, aroma, rózsaszirom, körömvirág, kék mályva, fahéj darabok. ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:
Cseresznyevirág és a rózsaszirom illata erőteljesen áthatja a teakeveréket. Finom gyümölcsös-virágos jellegű teakompozíció. ÖSSZETEVŐK: hibiszkusz, alma, csipkebogyó, rózsaszirom, mazsola, aroma, körömvirág. ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:
Cseresznyevirág és a rózsaszirom illata erőteljesen áthatja a teakeveréket. Finom gyümölcsös-virágos jellegű teakompozíció. ÖSSZETEVŐK: hibiszkusz, alma, csipkebogyó, rózsaszirom, mazsola, aroma, körömvirág. ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:
Citronella ízesítésű gyümölcstea Citromfüves mentás gyümölcstea- keverék ÖSSZETEVŐK: hibiszkusz, alma, csipkebogyó, citromfű, mentalevél, narancshéj, citromaroma. ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT: FOGYASZTÁSI JAVASLAT: Fogyasztható jó melegen, langyosan, de hidegen is. Kiváló nyári hűtött ital is készíthető belőle. Szerintünk akkor a legjobb, ha 4-5 teáskanál teát leforrázunk egy nagyobb bögrében. Hagyjuk kb. 10 percig állni, majd áttöltjük egy kancsóba és felöntj
"Fűszeres varázs" gyümülcstea keverék Gazdagon fűszerezett gyümölcstea. Az adventi hangulatot idézi. Kiváló forralt bor vagy punch ízesítésére is. Az illatos fűszerek: hibiszkusz, alma, csipkebogyó, fahéj darabok, bodza, szegfűszeg darabok, narancshéj darabok, ánizs darabok, kökény, galagonya, áfonya, bors darabok. Elkészítési javaslat:
A VÁLOGATÁS ÍZEI Citrom juice ízesítéssel citromfűvel, mentával 2g ÖSSZETEVŐK: fehér hibiszkusz, alma, menta (5%), aroma, citromfű (3%). Birsalma, málna ízesítéssel citromverbénával 2g ÖSSZETEVŐK: hibiszkusz, csipkebogyó, alma, aroma, citromverbéna (5%), narancshéj, málnalevél. Gyümölcstea málna és szamóca ízesítéssel 2g ÖSSZETEVŐK: hibiszkusz, alma, csipkebogyó, aroma, bodzabogyó, szamócalevél, galagonya, kökény, áfonya. Gyümölc
Enyhén fűszeres teakeverék, melyet a rooibos jellegzetes íze és a gyömbér keleties, nyelvet bizsergető, fűszeres aromája és a citromfű frissessége teszi teljessé. ÖSSZETEVŐK: rooibostea 72%, alma, citromfű 8%, narancshéj, aroma, gyömbér őrlemény 2%. A Rooibostea származási helye a Dél-afrikai Köztársaság ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:
Enyhén fűszeres teakeverék, melyet a rooibos jellegzetes íze és a gyömbér keleties, nyelvet bizsergető, fűszeres aromája és a citromfű frissessége teszi teljessé. ÖSSZETEVŐK: rooibos tea 72%, alma, citromfű 8%, narancshéj, aroma, gyömbér őrlemény (2%). A Rooibostea származási helye a Dél-afrikai Köztársaság ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:
Üde, citrusos jellegű tea. Igen kedvelt, leginkább a friss limonádéhoz hasonlít az ízvilága. ÖSSZETEVŐK: rooibos tea 55%, alma, narancshéj 10%, aroma, kék mályva, citromfű 10%. A Rooibostea származási helye a Dél-afrikai Köztársaság ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:
Üde, citrusos jellegű tea. Igen kedvelt, leginkább a friss limonádéhoz hasonlít az ízvilága. ÖSSZETEVŐK: rooibos tea 55%, alma, narancshéj 10%, aroma, kék mályva, citromfű 10%. A Rooibostea származási helye a Dél-afrikai Köztársaság ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:
Olyan, mint egy csodásan friss limonádé, melyet a zöld tea még üdébbé tesz. ÖSSZETEVŐK: zöld tea 70,5%, citromfű 10%, narancshéj, menta 8%, aroma. Származási hely: EU ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT: Fontos, hogy a zöld teához soha ne használjuk forró vizet! Jó eredményt érhetünk el, ha forralás után várunk 3-4 percet, mielőtt felöntjük. A forró vízztől a tea keserű, kellemetlen ízű, illatú lesz. A tea langyos vagy éppen meleg hőmérsékleten adja ki legjobban a zamatát.