Az első presszókávégépet a múlt század elején gyártották Olaszországban. Azóta - a nagy nyomásos eljárásnak és a rendkívül finom őrlésnek köszönhetően - még többet sikerült kihozni a kávék jellegzetességeiből és minőségéből, s ez adja az olasz eszpresszók intenzív aromáját és egyedülálló ízét.
Azok számára, akik előnyben részesítik a koffeinmentes italokat, de nem szeretnének lemondani a klasszikus olasz eszpresszók gazdag ízvilágáról és jellegzetes aromájáról, a Compagnia dell'Arabica koffeinmentes kávéja a nap bármely szakában tökéletes választás.
A ginzeng egy ősi, távol-keletről származó növényfajta. A gyökeréből nyert értékes kivonat fokozza a szellemi és fizikai produktivitást. A legkiválóbb minőségű ginzeng kivonatot a legtisztább arabica kávéfajtával egyesítve olyan pazar ízkombinációt kaptunk, mely simogatja az érzékeinket és feltölt energiával.
A VÁLOGATÁS TARTALMA: COLOMBIA - MEDELLIN SUPREMO, 250G Brazília után ez az ország a világ második legnagyobb kávéexportőre, és a szakemberek által "gyengédnek" is nevezett nedves előállítású ("mosott") kávék vezető termelője. Egyenletes és édes íze frissítő élvezetet kínál a délelőtti vagy délutáni pihenők idején. EL SALVADOR - STRICTLY HIGH GROWN, 250G A legjobb minőséget a nagy magasságon, 1200 méter felett termesztett cserjék kínálják, melyet az SHG (Strictly High Grown
A VÁLOGATÁS TARTALMA: CAFFÉ GUATEMALA, 250G Huehuetenango megye Guatemala észak-nyugati részén, a mexikói határ közelében terül el, a szubtrópusi esőerdőtől a fenyvesekig terjedő rendkívül változatos ökoszisztémákat felvonultató 850-3700 méteres magasságban. Fölötte húzódik Közép-Amerika legmagasabb nem vulkanikus hegyvonulata, a Cuchumatanes, amely az ország legjobb kávétermesztő térségévé teszi a környéket. Kávéi között több különlegesség is megtalálható, annak függvényében, hogy milyen fö
Pörkölt és őrölt eszpresszó kávé blend. 16db espresso POD
A "kávék kaviárjaként" is ismeretes Jamaica Blue Mountain egyike legelismertebb kávéknak a világon. A kávé a sziget keleti felén elterülő Blue Mountain hegységben 2200 m magasan terem, ahol meleg és nedves szelek fújnak. A legmagasabb hegyoldalakon termesztett arabica kávét Martinique-ból importálták a 18. században. A látványos elrendezett teraszokon, termőföldön nevelt növényeket tiszta vízzel öntözik, és avokádó-, illetve banánfákkal óvják a sugárzó naptól.
A Malabar - a monszun régió legkiválóbb minőségű kávéjaként számon tartott fajta - India déli partvidékéről származik. Neve a leszüretelt zöld kávészemek nyitott raktárakban történő tárolási módjára utal, ahol is több héten át ki vannak téve a monszunévszak erős szeleinek. A hihetetlen eljárás eredményeként a kávészemek színe fakósárgára vált, ízük édeskés lesz, alacsony savtartalommal, az állaguk pedig rendkívül sima. A belőlük készült egyedülállóan édes-fűszeres jellegű főzet ebéd vagy vacsora utáni fog
Az El Salvador a közép-amerikai kávéfajták minden jellegzetességével rendelkezik; enyhén testes, aromatikus és rendkívül illatos kávé, enyhe édes beütéssel. Jól kiegyensúlyozott, alacsony savasságú fajta. A legjobb minőséget a nagy magasságon, 1200 méter felett termesztett cserjék kínálják, melyet az SHG (Strictly High Grown) rövidítéssel jelölnek. Guatemalához és Costa Ricához hasonlóan a kávékat itt is az ültetvények tengerszint feletti elhelyezkedése alapján sorolják be, amely minél magasabb, annál job
Ez az arabica típusú fajta kizárólag 2000 m körüli tengerszintfeletti magasságban termeszthető. A dupla "A" betű a szemek méretére utal, amely a legtöbb fajtáét meghaladja. Jellegzetes és intenzív, aromás íze élvezetes betetőzése lehet az étkezéseknek.
Egy fantasztikus Arabica keverék, ami az igazi Olaszos ízélményt adja vissza egy kis izgalommal egybekötve Az intenzív aromákat az arabicára jellemző enyhe gyümölcsösség a csokoládé és utóízében a vanília teszi teljessé. Kiváló eszpresszónak is valamint cappuccinónak elkészítve is egy igazi élmény
Azok számára, akik előnyben részesítik a koffeinmentes italokat, de nem szeretnéek lemondani a klasszikus olasz eszpresszók gazdag ízvilágáról és jellegzetes aromájáról, a Compagnia dell'Arabica koffeinmentes kávéja a nap bármely szakában tökéletes választás.
Leírás Etiópia, 100% Arabica kávé magas aromás intenzitással, fűszernövények és áfonya gyümölcsös jegyeivel. A pörkölési profil és az eredet kombinációja magas aromás intenzitást ad ezeknek a baboknak. Az íz és aroma megőrzését inert védőatmoszférában történő csomagolás biztosítja. Egyadagos alumínium kapszula, amely 5,2 gramm pörkölt és őrölt kávét tartalmaz. Minden csomag 10 alumínium kapszulát tartalmaz. GYÜMÖLCSÖS ÉS AROMÁS Etiópia a kávé származási országa, és az egyetlen ország a