Dénes-Natura Zab pudingpor kakaós Dénes-Natura Zab pudingpor kakaós összetevői: zabpehelyliszt 46%, kukorica-keményítő, zsírszegény kakaópor (20%), tengeri só Elkészítés: a tasak tartalmát 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. 4dl tejet 3-4 evőkanál cukorral felforralunk. Ha forr, folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejjel kikevert pudingport. Tápérték: Energia: 1501 kJ/ 355 kcal Zsír: 7,6 g - ebből telített zsír: 3,2 g Szénhidrát: 63,1 g - ebből cukor: 0,8 g Fe
Dénes Natura Zabkorpa Összetevők: zabpehely A zabkorpa lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz. Fogyasztható joghurtban, müzliben. Ajánlott mennyiség naponta 1-2 evőkanál. Átlagos tápérték 100g termékben: Energia 1508 kJ/357 kcal Zsír 6,3 g - telített zsírsavak 1,4 g Szénhidrát 59,8 g - cukor 1,6 g Fehérje 15,2 g Só
Dénes-Natura VegaNatura ételízesítő A VegaNatura ételízesítő összetevői: tengeri só, zöldségkeverék (sárgarépa, paszternák, burgonya, póréhagyma, vöröshagyma, petrezselyemlevél) szőlőcukor, kurkuma, fokhagyma, gombapor, fűszerek. Nyomokban földimogyorót, glutént és szezámot tartalmazhat. Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia 553 kJ/132 kcal Zsír 0,8 g - amelyből telített zsírsavak 0,2 g Szénhidr
Dénes-Natura Tönkölykorpa A Tönkölykorpa magas élelmirost és ásványianyag tartalma miatt élettanilag fontos étrend kiegészítő. Sokoldalú élettani hatása miatt segít az egészséges életmód kialakításában. Fogyasztható joghurtba, kefirbe, müzlibe keverve, vagy kenyérbe, péksüteménybe sütve. Átlagos tápérték 100g termékben: Energia 1358 kJ/321 kcal Zsír 3,4 g - amelyből telített zsírsavak 0,8 g Szénhidr
Dénes-Natura Magkeverék Összetevők: pirított szezámmag, lenmag, pirított napraforgó, rozspehely, búzapehely Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 2007 kJ/486 kcal Zsír 35,6 g - amelyből telített zsírsavak 4,7 g Szénhidrát 24,5 g - amelyből cukrok 3,7 g Fehérje 18,7 g Só 0,4 g Nyomokban földimogyorót
Dénes-Natur vega Kímélő ételízesítő szárított zöldségekből, mesterséges ízfokozókat nem tartalmaz. Felhasználható levesek, sültek és szendvicsek ízesítéséhez. Összetevők: sárgarépa, paszternák, burgonya, póréhagyma, vöröshagyma, petrezselyemlevél. Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia 1282 kJ/306 kcal Zsír 1,7 g - amelyből telített zsírsavak 0,4 g Szénhidrát 59,4 g - amelyből
Dénes-Natura Olcsó müzli 500 g A Dénes-Natura Magvas müzli összetevői: zabpehely, lenmagpehely, napraforgó, árpa-, búza-, rozspehely, szezámmagpehely, mazsola, zabkorpa, pörkölt földimogyoró, pirított tökmag Átlagos tápérték 100 g -ban: Energia 1652 kJ/397 kcal Zsír 18,8 g - amelyből telített zsírsavak 2,8 g Szénhidrát 41,3 g - amelyből cukrok 4,
Dénes-Natura Csicseriborsóliszt A csicseriborsót megőrölve és átszitálva készítik a csicseriborsó lisztet. Felhasználható krémleves, pástétom, lepény, humuszkrém készítéséhez, panírozáshoz. A csicseriborsó liszthez ajánlható fűszerek: vöröshagyma, majoranna, borsikafű, petrezselyem, paprika őrlemény. Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 350 Kcal/ 1483KJ, Fehérje: 12,5g, Szénhidrát: 69,8g, Zsír: 1,5g,
Dénes-Natura Kuszkusz Összetevők: durumbúza Tápérték 100 g-ban: Energia 1537 kJ/362 kcal Zsír 2 g - amelyből telített zsírsavak 0,4 g Szénhidrát 72,9 g - amelyből cukrok 3 g Fehérje 13,2 g Só 0,01 g
100% burgonyából készült burgonyapehely, amelyből kenyeret, pogácsát vagy akár chipset is készíthetünk. Tipp: meleg, sós meleg víz és fél liter tej hozzáadásával könnyű, gyors burgonyapürét készíthetünk. Tápérték 100 g-ban: Energia 1472 kJ/347 kcal Zsír 0,6 g - amelyből telített 0,4 g Szénhidrát 74 g - amelyből cukor 2,5 g Fehérje 8,3 g
Dénes-Natura Bulgur 500 g Fogyasztható köretként, vagy különböző ételek alapanyagaként. A bulgurt nem kell sokáig főzni, az apró szeműt elég leforrázni. Összetevők: durumbúza Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 350 Kcal/ 1463 kJ Zsír: 1,5 g - amelyből telített zsírsavak 0 g Szénhidrát 69,8 g - amelyből cukrok 2 g Fehérje 12,5 g
Dénes-Natura Barna Bulgur A Dénes-Natura Barna Bulgurt a nálunk kevéssé ismert bezostye típusú búzából állítják elő. Nem csak színében különbözik a hagyományos bulgurtól, hanem ízében is. A Dénes-Natura Barna Bulgur íze egészen más karakterű. Használható köretként, de salátához, töltelékhez is kiváló. Összetevők: búza Használata: a bulgurt kétszeres mennyiségű vízben 15-20 percig főzzük. Átlagos tápérték 100g termékben: Energia 1394 kJ/333 kcal
Dénes-Natura Szezámpehely 250g A Dénes-Natura Szezámpehely természetes kálciumforrás. Súlyarányosan több kálciumot tartalmaz, mint a tehéntej. Jelentős mennyiségben található meg benne magnézium, kálium, foszfor, vas, A-, E-, B1-, B2- vitamin. Paleolit táplálkozásba jól beilleszthető. Felhasználható: köretekbe, salátára, péksüteményekbe. A Dénes-Natura Szezámpehely fogyasztható joghurtban, müzliben. Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 534 Kcal/ 2334 KJ, Fehérje: 18,3 g, Szé
Dénes-Natura Lenmagpehely A pelyhesítés a lenmagot az emésztőnedvek számára könnyen hozzáférhetővé teszi. A Lenmagpehely fogyasztható müzlibe napraforgóval, szezámmal, gyümölccsel. Átlagos tápanyag 100g lenmagpehelyben: Energia: 526 Kcal/ 2182 KJ, Fehérje: 22,2 g, Szénhidrát: 14,1 g, Zsír: 42,3 g, Rost: 9,2 g
Dénes-Natura Szezámmag 250g A szezámmag egy Indiából származó lágyszárú növény magja. A szezámmag értékes alapanyag lehet a konyhában, egészségünkre ható jótékony tulajdonságai kiemelkedőek. A szezámmag kálciumban sokkal gazdagabb mint a tej, sajt, vagy bármely olajos mag. Telítetlen zsírsavakban gazdag. A szezámmagot tanácsos használat előtt szárazon megpirítani mert hő hatására a benne lévő emésztést gátló anyagok lebomlanak. Pirítás során kissé dió ízűvé és dió illatúvá válik. Felhasználható salátá