A rozé szüretnél nagy hangsúlyt fektet a pincészet a tökéletes időpont kiválasztására. A tiszta szín, a friss illat és a gyümölcsös íz szempontjából döntő jelentőségű a gyors és kíméletes feldolgozás. Kékfrankos alapú gyümölcsös, könnyed rozé.
Üde, diszkrét illatvilágú fehérbor, zöld gyümölcsaromákkal, telt harmóniával, finoman savas hosszú utóízzel. A borvidék legfontosabb szőlő-jéből készült kiváló alapbor.
Évről évre a pince első bora az új évjáratból a Zenit More, mely egyfajta szüreti jelentés részünkről. Illatok és zamatok palackba zárt orgiája, melyeket a pincékben érezhetünk ebben a csodálatos időszakban. A feldolgozás és az erjedés során az egész domboldal gyümölcs- és virágillatban úszik, a szomszédok azt se bánnák, ha egész évben szüretelnénk. Az évjáratra jellemző módon élénk, nagyon finom savak, kirobbanó gyümölcsösség és sok-sok apró buborék.(Figula Pincészet)