A rámen japán tésztaleves egyszerű hozzávalókból készül: búzaliszt, só, víz. Japánban lúgos ásványvizet használnak hozzá. A tészta formája és hossza változatos: lehet vékony vagy vaskosabb, illetve egyenes és hullámos. Az eredete tisztázatlan. Egyesek szerint Kínából származik. A rámen a 20. század második felében egyre inkább japán nemzeti étellé vált. Elkészítése: forrásban lévő vízben főzni 5 percig. Főként levesekhez használják levestésztaként, de igazából fantázia kérdése a felhasználása.
Wakame algaA wakame alga japán különlegesség, tradicionálisan miso levesekben vagy salátaként fogyasztják. Sok kalciumot és vitaminokat tartalmaz. Emellett jódban gazdag. A wakame alga kedvező hatása A wakame alga kalciumban és vitaminokban gazdag, ezen kívül jódban gazdag. A kalcium fontos szerepet játszik a csontok egészségének fenntartásában. Az alga kitűnő növényi fehérjeforrás, emellett sok rostot tartalmaz. A WAKAME ALGA JÓTÉKONY HATÁSAI • Magas a kalciumtartalma • Vitaminoka