A Tandoori masala a speciális tandoori kemencében készített ételek fűszer keveréke, amely a hagyományos indiai konyha által vált ismerté. A fűszer összetevői többé-kevésbé eltérhetnek régiónként, de alapvetően az alábbiakból áll: garam masala, fokhagyma, chilipor, gyömbér, hagyma . A masala az indiai ételeknél általában azt jelenti, hogy fűszeres szószban készült. A tandoori masala fűszerkeverékkel készült ételeket narancssárgára, pirosra festik az aromás hozzávalók. Cikkszám: 20544
Az amla por jótékony hatása Az amla por egy fa (Emblica Officinalis) gyümölcséből készül. Az indiai köszméte néven is ismert amla egy C vitaminban kiemelkedően gazdag ehető gyümölcs. Az indiai ayurvéda gyógyászatban, mint általános erősítő, élénkítő, tisztító használják. Jó hatással van a fejbőrre és a hajra: tápláló és erősítő, támogatja a hajnövekedést a hajhagymák serkentésével, megelőzheti a korai őszülést és a korpát. Az arcbőr számára tisztító, összehúzó, vitaminizáló és frissítő hatású. A