A csicseriborsó jellemzői A csicseriborsó a reformkonyha népszerű alapanyaga. Kitűnő növényi fehérjeforrás, így a vegán táplálkozást követők körében közkedvelt. Magas tápértékű és sokféleképpen felhasználható, ráadásul viszonylag jó áron lehet hozzájutni, ami még vonzóbbá teszi, hogy napi ételeink részévé tegyük. - A csicseriborsó közel 20%-ban fehérjét tartalmaz. - Megtalálható benne a B1- és B6-vitamin és folsav is. - Kedvezően magas a kalcium, magnézium-, vas-, és cinktartalma is.
A csicseriborsó jellemzői A csicseriborsó a reformkonyha népszerű alapanyaga. Kitűnő növényi fehérjeforrás, így a vegán táplálkozást követők körében közkedvelt. Magas tápértékű és sokféleképpen felhasználható, ráadásul viszonylag jó áron lehet hozzájutni, ami még vonzóbbá teszi, hogy napi ételeink részévé tegyük. - A csicseriborsó közel 20%-ban fehérjét tartalmaz. - Megtalálható benne a B1- és B6-vitamin és folsav is. - Kedvezően magas a kalcium, magnézium-, vas-, és cinktartalma is.
A mungóbabról bővebben A mungóbab leginkább a magas beltartalmi értéke miatt örvend nagy népszerűségnek. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag hüvelyes növény. Jelentős B- és C-vitamin forrás Vastartalma kiemelkedő, ezenkívül folsavat, magnéziumot, mangánt és foszfort tartalmaz. Fehérjében és rostban gazdag, ezért könnyen emészthető, tisztító, méregtelenítő hatású. Mungóbab a konyhában Konyhai felhasználása ugyanolyan sokrétű, mint a hagyományos babé: egészséges egytálételek, főz