Remek ajándék, ami egy igazi magyaros zöldségféléből készült. Aki megkóstolta már, nehezen tud lemondani róla. A gyömbér és a chilipaprika jól kiegészítik egymást. A chili erősségét a mézédes pritaminpaprikával tompítottuk, így egy enyhe erősségű különleges lekvárt tudtunk készíteni. Összetevők: piros pritaminpaprika, chilipaprika, gyömbér, cukor, pektin, étkezési konyhasó, ecetesszencia, étkezési citromsav. Felhasználása: Teheted sajtokra, pástétomokra, szendvicsbe, vagy grillhúsok, halak
A cseresznye és a meggy harmonikus ízvilágot hoz létre a kávéval. Olyan, mintha a feketeerdő tortát fogyasztanánk egy csésze finom kávéval. Kóstold meg palacsintába töltve, süteményre kanalazva. Összetevők: Fekete cseresznye (40 %), meggy (40 %), cukor, instant kávé, citromsav, pektin Felhasználása: Süteményekhez, sajtokhoz, pástétomokhoz ajánljuk. Eltartható: Bontatlanul hűtés nélkül, napfénytől védett, hűvös helyen 1 évig. Felbontás után hűtőben tárolva 7 napig fogyasztható.
Ajándéknak való lekvár az évszak kedvenc ízeiből. Nagyszerű esküvőkre, ajándékcsomagokba, összejövetelekre amikor csak egy jelképes ajándékkal szeretnénk kedveskedni. Felhasználása: Édes sütik, görög joghurtos desszertek mellé, palacsintába, fánkra, vajas pirítósra, fagylaltra kanalazva kiváló választás. Eltartható: Bontatlanul hűtés nélkül, napfénytől védett, hűvös helyen 1 évig. Felbontás után hűtőben tárolva 7 napig fogyasztható. Töltőtömeg: 120 ml
Érett illatos és szaftos vilmoskörtéből és fekete ribizliből, kevés cukorral készült lekvár. A rövid főzési időnek köszönhetően tápanyagtartalma nem károsodott. Összetevők: vilmoskörte velő, fekete ribizli, cukor, citromsav, pektin Felhasználása: ajánljuk pitékhez, palacsintába, csokis süteményekhez, vanília fagyihoz. Eltartható: Bontatlanul hűtés nélkül, napfénytől védett, hűvös helyen 1 évig. Felbontás után hűtőben tárolva 7 napig fogyasztható. Űrtartalom: 312 ml
Vad, apró szemű fekete áfonyából készítettük. Amellett, hogy finom, az egészségünkre is jótékony hatása van. Összetevők: vad fekete áfonya (80 %), cukor, pektin, citromsav Felhasználása: Tálalhatod szarvassülthöz, belekeverheted vaddisznó raguba, vagy kiemelheted vele a pástétomok finom ízét. Töltheted palacsintába, kenheted fánkra, keverheted joghurtba is! Eltartható: Bontatlanul hűtés nélkül, napfénytől védett, hűvös helyen 1 évig. Felbontás után hűtőben tárolva 7 napig fog
Remek ajándék, ami egy igazi magyaros zöldségféléből készült. Magyar tűzpirosra érett, szaftos és édes paprikából készűlt ezt az igazi hungarikum lekvár. Lekvár a javából, igaz nem gyümölcsökből főzött. Aki megkóstolta már, nehezen tud lemondani róla. Összetevők: pirospaprika, cukor, chili, almaecet, só, citromsav, pektin Felhasználása: Teheted sajtokra, pástétomokra, szendvicsbe, vagy grillhúsok, halak és zöldségek mellé. Összekeverheted forró főtt tésztával és finom ebédet ri
Levendulavirággal készült magas gyümölcstartalmú dzsem. Palacsintába, fánkra, vajas pirítósra, édességekhez, fagylaltra ajánljuk kanalazni. Tihany félszigetéről származó illatos levendulavirággal készült magas gyümölcstartalmú dzsem. A levendula illata szinte simogatóan járja át az érett és mézédes eperszemeket. Csökkentett cukortartalommal készült, egy kilónyi eperhez csak 20 dkg cukrot használtunk az édesítéshez. Kíméletes főzési technikával készült, így íze, színe frissebb maradt, ásványi
Igazi különlegesség, nem csak ínyenceknek. Vadhúsból készült pecsenyékhez, sajtokhoz, pástétomokhoz, hideg sültekhez, kecskesajtból készült pástétomhoz ajánljuk. Talán el sem tudják sokan képzelni, hogy lekvárt hagymából is lehet készíteni. A hagymát, ha sokáig pirítjuk, azaz karamellizáljuk, édeskés ízűre változik és elveszti kellemetlen hagymaszagát. Kellemes és merész alkotás a lila hagymalekvár. Összetevők: lila hagyma, cukor, balzsamecet, só, vörösbor, pektin, citromsav Felhasz
Az Alaszkában élő favágók kiszolgálói, szállítói ihlették ezt az erdei gyümölcsökből készült lekvárt. Hasonlóan a gyümölcsökből készült lekvárokhoz, palacsintába, süteményekre, fánkra kanalazzuk. Jól kiegészíti a pulyka, a vad és a kacsahúsból készült ételeket. A zord hideg enyhítésére gyakran kortyintanak némi alkoholos italt. Kedvenc lekvárjuk is alkohollal, whiskyvel készült. Összetevők: erdei vegyes gyümölcs (málna, ribizli, szeder, meggy), cukor, citromsav, pektin, whisky F
Új generációs diétás lekvár almából, homoktövissel, gyömbérrel és fahéjjal ízesítve. Korszerű technikával készült, rövid ideg főzött, és az elkészítés utolsó fázisában hozzáadott homoktövissel. Így ennek a rendkívül hasznos gyógynövénynek a hatóanyagai kevésbé sérültek. Összetevők: alma, homoktövis velő, gyömbér, fahéj, steviol-glikozidok, pektin, citromsav Felhasználása: Nem adtunk hozzá cukrot, sztíviával édesítettük, így cukorbetegek és cukrot nem kedvelők is fogyaszthatják. Paleo-dié
Egzotikus ízeket varázsoltunk nektek ebbe a lekvárba. Hasonlóan a gyümölcsökből készült lekvárokhoz, süteményekre, fagylaltra, vagy joghurtba keverve fogyasszuk. Az érett mangó és ananász pompás kombinációját most te is megkóstolhatod. Összetevők: ananász, mangó, narancslé, cukor, pektin, citromsav Felhasználása: Hasonlóan a gyümölcsökből készült lekvárokhoz, süteményekre, fagylaltra, vagy joghurtba keverve fogyasszuk. Eltartható: Bontatlanul hűtés nélkül, napfénytől védett, hűvös h
Minden húsból, halból, zöldségből, sajtból készült grill pecsenye mellé ajánljuk. Az Indiában készült chutney nagyon erősek és tömények. Ott az ételek fűszerezésére használják ezeket a pasztákat. Az angol gyarmatosítók vitték haza a receptet és készítették el sok gyümölcsből, enyhébb fűszerezéssel. Érett és zamatos mangó chutney-t ajánljuk az indiai ízek szerelmeseinek. Összetevők: mangó, cukor, narancslé, ecet, konyhasó, narancsos curry fűszerkeverék, hagymamag, chili, citromsav Felhasználás
Az illatos bodzát és a fanyarkás egres kiváló házasítása egy lekvárban. Édes sütik, görög joghurtos desszertek mellé kiváló választás. Összetevők: egres, cukor, természetes bodzakivonat (glükózszirup, invert cukorszirup, bodzavirág kivonat, étkezési keményítő, etil alkohol, természetes aroma, aszkorbinsav), citromsav, pektin Felhasználása: Édes sütik, görög joghurtos desszertek mellé, palacsintába, fánkra, vajas pirítósra, fagylaltra kanalazva kiváló választás. Eltartható: Bontat
Igazi különleges lekvár ez, melyet fütyülős barackpálinkával tettünk még finomabbá. Sütihez, fagyihoz vagy reggeli kalácshoz ajánljuk. Összetevők: sárgabarack, cukor, pektin, citromsav, barackpálinka Felhasználása: Sütihez, fagyihoz vagy reggeli kalácshoz ajánljuk. Eltartható: Bontatlanul hűtés nélkül, napfénytől védett, hűvös helyen 1 évig. elbontás után hűtőben tárolva 7 napig fogyasztható. Figyelem! Alkoholt tartalmaz, ezért fogyasztása csak felnőtteknek ajánlott! Űrtart
Érett illatos és szaftos vilmoskörtéből és fekete ribizliből, kevés cukorral készült lekvár. Nagyszerű esküvőkre, ajándékcsomagokba, összejövetelekre amikor csak egy jelképes ajándékkal szeretnénk kedveskedni. Összetevők: vilmoskörte velő, fekete ribizli, cukor, citromsav, pektin Felhasználása: Édes sütik, görög joghurtos desszertek mellé, palacsintába, fánkra, vajas pirítósra, fagylaltra kanalazva kiváló választás. Eltartható: Bontatlanul hűtés nélkül, napfénytől védett, hűvös helye