Kicsit belefeledkezünk rubinbíbor színébe, de csak amíg meg nem szagoljuk: meggy, cseresznye és fűszerek. A kortyban is ez az érzet erősödik fel, az erdei gyümölcsök köré szép fűszerek, leginkább vanília és fahéj libben be, de éppen csak finoman a háttérben lebegnek. Nem fárad el, nem válik lomhává, savak tartják mozgásban. Némi alkohol bukkan még fel, majd nyugodtan, fokozatosan búcsúzik.
Rózsára emlékeztető gyümölcsös illatok után, egy harmonikus, krémes korty fogad, élénk, friss savakkal. Ezt fokozza egy kellemes bubis pezsgés is, így akár magában is jó élményt nyújthat, de fröccsben sem utolsó!
Frissen főzött eszpresszó és reszelt étcsokoládé az első, amit illatban mutat. Feketeribizli, szeder és túlcsordulóan érett málna teszik hozzá a gyümölcsösséget. A hordó kortyban teszi oda magát, az édesfűszerek, a pörkölt jegyek, az izmos tanninérzet viszik át a masszív oldalra. Déli vörös, izomra gyúrt, van benne erő, feszesség, alkohol és tannin, gyümölcs és fűszer, no meg tartós zamatok.