Ajánljuk: marha, sertés, szárnyas, vad húsokhoz Fafajta: Chardonnay Használat: A faszén teljes átizzását követően helyezzen körülbelül 10 dkg -1 db- füstölőfa csonkot a parázsra, majd 60 perc elteltével pótolja azt. Minőségét megőrzi: korlátlan ideig, száraz, fedett helyen tárolva.
Ajánljuk: sertés és szárnyas húsok sütéséhez Fafajta: Idared, Gloster Az egyik legnépszerűbb fafajta BBQ-sütésekhez. Enyhén édeskés, tömör, gyümölcsös füstíze szárnyasokhoz és sertéshez egyaránt kitűnő. Használat: A faszén teljes átizzását követően helyezzen körülbelül 10 dkg -1 db- füstölőfa csonkot a parázsra, majd 60 perc elteltével pótolja azt. Minőségét megőrzi: korlátlan ideig, száraz, fedett helyen tárolva.
Ajánljuk: szárnyas, marha és sertés húsok sütéséhez Fafajta: Early Red Heaven Enyhén édeskés, fás füsttel rendelkező füstölőfa. Az őszibarackfa az egyik leggyakrabban használt fafajta sertés sütéséhez, ahol az édeskés füstíz nem dominál az étel ízében, de a háttérben és az utóízben határozottan jelen van. Használat: A faszén teljes átizzását követően helyezzen körülbelül 10 dkg -1 db- füstölőfa csonkot a parázsra, majd 60 perc elteltével pótolja azt. Minőségét megőrzi: korlátlan ideig, sz
Ajánljuk: szárnyas, hal és sertés húsok sütéséhez Fafajta: solymári gömbölyű A cseresznyefa füstje lágy, édes, gyümölcsös ízvilágot képvisel. Különösen halhoz és szárnyashoz javasoljuk. Sertéshez és szárnyashoz jól keverhető egyéb fafajokkal. Füstje pirosas árnyalatot ad a húsoknak. Használat: A faszén teljes átizzását követően helyezzen körülbelül 10 dkg -1 db- füstölőfa csonkot a parázsra, majd 60 perc elteltével pótolja azt. Minőségét megőrzi: korlátlan ideig, száraz, fedett helyen tár
Ajánljuk: szárnyas, sertés és marha húsok sütéséhez Fafajta: érdi bőtermő A meggyfa rendkívül kemény fafajta, ezért a füstje is erőteljesebb, mint a többi gyümölcsfáé. Átmenetet képez az alma és a dió között. Használat: A faszén teljes átizzását követően helyezzen körülbelül 10 dkg -1 db- füstölőfa csonkot a parázsra, majd 60 perc elteltével pótolja azt. Minőségét megőrzi: korlátlan ideig, száraz, fedett helyen tárolva.
Ajánljuk: sertés húshoz Fafajta: milotai bőtermő. A diófa füstje igen intenzív, ezért óvatosan használjuk. Enyhén kesernyés utóíze leginkább a dióhoz hasonlítható. Használat: A faszén teljes átizzását követően helyezzen körülbelül 10 dkg -1 db- füstölőfa csonkot a parázsra, majd 60 perc elteltével pótolja azt. Minőségét megőrzi: korlátlan ideig, száraz, fedett helyen tárolva.
Ajánljuk: marha, sertés és szárnyas húsok sütéséhez Fafajta: Magyar, Gönci A kajszibarack gyümölcsös, lágy íze a többi gyümölcsfához hasonlóan nagyszerűen alkalmazható önmagában sertéshez, szárnyashoz, vagy más fafajokkal keverve marhához, vadhúshoz,a még gyümölcsösebb aroma eléréséhez. Használat: A faszén teljes átizzását követően helyezzen körülbelül 10 dkg -1 db- füstölőfa csonkot a parázsra, majd 60 perc elteltével pótolja azt. Minőségét megőrzi: korlátlan ideig, száraz, fedett helyen
Ajánljuk: szárnyas és hal ételek sütéséhez. A cseresznyefa füstje kellemes édes, gyümölcsös ízvilágot képvisel. Használat: Szabadtéren: tegyen egy marék aprítékot az izzó szén közelébe és leégés után pótolja azt. Amennyiben egyenletesebb, hosszabb füstöt szeretne használjon Broil King fém füstölő dobozt vagy csomagolja alufóliába a füstölőfa aprítékot és néhány helyen lyukassza ki az alufóliát. Beltérben: helyezzen fél maréknyi aprítékot egy alufóliába, majd csomagolja be, szúrjon néhány lyukat
Ajánljuk: sertés és szárnyas húsok sütéséhez A körtefa füstje enyhén édes, gyümölcsös aromákat tartalmaz. Gyakran keverik tölgy és bükkfával. Használat: A faszén teljes átizzását követően helyezzen körülbelül 10 dkg -1 db- füstölőfa csonkot a parázsra, majd 60 perc elteltével pótolja azt. Minőségét megőrzi: korlátlan ideig, száraz, fedett helyen tárolva.
Ajánljuk: marha, sertés, szárnyas, zöldség, hal, vad, sajt ételek sütéséhez. Használat: Szabadtéren: tegyen egy marék aprítékot az izzó szén közelébe és leégés után pótolja azt. Amennyiben egyenletesebb, hosszabb füstöt szeretne használjon Broil King fém füstölő dobozt vagy csomagolja alufóliába a füstölőfa aprítékot és néhány helyen lyukassza ki az alufóliát. Beltérben: helyezzen fél maréknyi aprítékot egy alufóliába, majd csomagolja be, szúrjon néhány lyukat az alufóliára. A sütés megkezdése elő
Ajánljuk: marha, sertés, szárnyas, zöldség, hal, vad, sajt ételek sütéséhez. Használat: Szabadtéren: tegyen egy marék aprítékot az izzó szén közelébe és leégés után pótolja azt. Amennyiben egyenletesebb, hosszabb füstöt szeretne használjon Broil King fém füstölő dobozt vagy csomagolja alufóliába a füstölőfa aprítékot és néhány helyen lyukassza ki az alufóliát. Beltérben: helyezzen fél maréknyi aprítékot egy alufóliába, majd csomagolja be, szúrjon néhány lyukat az alufóliára. A sütés megkezdése elő
Ajánljuk: marha, sertés, szárnyas, zöldség, hal, vad, sajt ételek sütéséhez. Használat: Szabadtéren: tegyen egy marék aprítékot az izzó szén közelébe és leégés után pótolja azt. Amennyiben egyenletesebb, hosszabb füstöt szeretne használjon Broil King fém füstölő dobozt vagy csomagolja alufóliába a füstölőfa aprítékot és néhány helyen lyukassza ki az alufóliát. Beltérben: helyezzen fél maréknyi aprítékot egy alufóliába, majd csomagolja be, szúrjon néhány lyukat az alufóliára. A sütés megkezdése elő
Ajánljuk: marha, sertés és szárnyas húsok sütéséhez Fafajta: Magyar, Gönci A kajszibarack gyümölcsös, lágy íze a többi gyümölcsfához hasonlóan nagyszerűen alkalmazható önmagában sertéshez, szárnyashoz, vagy más fafajokkal keverve marhához, vadhúshoz,a még gyümölcsösebb aroma eléréséhez. Használat: A faszén teljes átizzását követően helyezzen körülbelül 10 dkg -1 db- füstölőfa csonkot a parázsra, majd 60 perc elteltével pótolja azt. Minőségét megőrzi: korlátlan ideig, száraz, fedett helyen
Ajánljuk: sertés és szárnyas húsok sütéséhez Fafajta: Idared, Gloster Az egyik legnépszerűbb fafajta BBQ-sütésekhez. Enyhén édeskés, tömör, gyümölcsös füstíze szárnyasokhoz és sertéshez egyaránt kitűnő. Használat: A faszén teljes átizzását követően helyezzen körülbelül 10 dkg -1 db- füstölőfa csonkot a parázsra, majd 60 perc elteltével pótolja azt. Minőségét megőrzi: korlátlan ideig, száraz, fedett helyen tárolva.
Ajánljuk: sertés húshoz Fafajta: milotai bőtermő. A diófa füstje igen intenzív, ezért óvatosan használjuk. Enyhén kesernyés utóíze leginkább a dióhoz hasonlítható. Használat: A faszén teljes átizzását követően helyezzen körülbelül 10 dkg -1 db- füstölőfa csonkot a parázsra, majd 60 perc elteltével pótolja azt. Minőségét megőrzi: korlátlan ideig, száraz, fedett helyen tárolva.