A dióolajat a legtáplálóbb és a legjobb olajak közé sorolják. Ezt főleg annak köszönheti, hogy összetétele tökéletes és szinte mindenre alkalmazható, amire csak szüksége lehet a szervezetnek. Erős antioxidáns, ugyanakkor forrása az egészséges zsíroknak, amelyek nagyon fontosak a test megfelelő működéséhez. Ezen kívül számos egyéb tápanyagot is tartalmaz, amelyek szerepet játszanak az erős immunrendszer megteremtésében és a szervezet külső hatásoktól való megóvásában. Az olajnak kellemes, diós íze van és
Gasztronómiailag egy igazi kuriózum, egészen elképesztő íz élményt jelent az egészségtudatos táplálkozás területén. Igen változatosan használható fel. A tökmagolaj nagyon gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavakban, köztük omega-3 zsírsavakban is. Nagy mennyiségben találhatók benne ásványi anyagok és vitaminok, mint a kálcium, magnézium, cink, réz, vas, valamint D-vitamin, B-vitamin és E- vitamin. - Antioxidáns tartalma segítséget nyújthat a sejtek és szövetek részére.
Gasztronómiailag egy igazi kuriózum, egészen elképesztő íz élményt jelent az egészségtudatos táplálkozás területén. Igen változatosan használható fel. A tökmagolaj nagyon gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavakban, köztük omega-3 zsírsavakban is. Nagy mennyiségben találhatók benne ásványi anyagok és vitaminok, mint a kálcium, magnézium, cink, réz, vas, valamint D-vitamin, B-vitamin és E- vitamin. - Antioxidáns tartalma segítséget nyújthat a sejtek és szövetek részére.
Gasztronómiailag egy igazi kuriózum, egészen elképesztő íz élményt jelent az egészségtudatos táplálkozás területén. Igen változatosan használható fel. A tökmagolaj nagyon gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavakban, köztük omega-3 zsírsavakban is. Nagy mennyiségben találhatók benne ásványi anyagok és vitaminok, mint a kálcium, magnézium, cink, réz, vas, valamint D-vitamin, B-vitamin és E- vitamin. - Antioxidáns tartalma segítséget nyújthat a sejtek és szövetek részére.
Gasztronómiailag egy igazi kuriózum, egészen elképesztő íz élményt jelent az egészségtudatos táplálkozás területén. Igen változatosan használható fel. A tökmagolaj nagyon gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavakban, köztük omega-3 zsírsavakban is. Nagy mennyiségben találhatók benne ásványi anyagok és vitaminok, mint a kálcium, magnézium, cink, réz, vas, valamint D-vitamin, B-vitamin és E- vitamin. - Antioxidáns tartalma segítséget nyújthat a sejtek és szövetek részére.
A zsírszegényített tökmagőrlemény - tökmagliszt - fehérjetartalma (54-56%) kiemelkedő, szénhidrát tartalma alacsony, ezáltal jobban beépíthető fogyókúrázók és cukorbetegek diétájába is. Számos ásványi anyagot és nyomelemet is nagyobb mennyiségben hordoz - magnéziumot, káliumot, mangánt, rezet és cinket-, ami miatt a tökmagliszt koncentrált ásványi anyag forrásnak, általános preventív élelmiszernek számít. Vegetáriánus étrendben húspótlóként használják, igen hatékony komplettáló, kiegészítő élelmiszer. Érd
A napraforgó olaj a legközismertebb és a legtöbbet használt olajak egyike. Ezek közül a hidegen sajtolt napraforgó olaj kitűnik a többi közül, hisz megőrzi az eredeti alapanyag illat- és íz világát. Gazdag E-vitaminban és alacsony a telített zsír tartalma. Emellett olyan fitovegyületek is találhatóak benne, mint a kolin és fenolsav, amelyek jó hatással vannak a szívre. Az egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírokon kívül vitaminokat is tartalmaz, ezért az egyik legegészségesebb olaj. - Körü
A fűszerpaprika a fokhagymához hasonlóan elmaradhatatlan részét képezi a magyar konyhának. A magyarok egyedülállóan sok paprikát termesztenek és fogyasztanak. Mivel a paprika melegigényes növény, így Szeged környéke ideális a paprika termesztésére. Jelentősebb mennyiségben található benne A-, B-, C-vitamin. Kapszaicin tartalma elősegíti az emésztést, valamint gyógyszeralapanyagként használják reumatikus betegségek kezelésére. A nálunk készült fűszerpaprika kiváló minőségét a kíméletes, hosszabb előszárítá
A fűszerpaprika a fokhagymához hasonlóan elmaradhatatlan részét képezi a magyar konyhának. A magyarok egyedülállóan sok paprikát termesztenek és fogyasztanak. Mivel a paprika melegigényes növény, így Szeged környéke ideális a paprika termesztésére. Jelentősebb mennyiségben található benne A-, B-, C-vitamin. Kapszaicin tartalma elősegíti az emésztést, valamint gyógyszeralapanyagként használják reumatikus betegségek kezelésére. A nálunk készült fűszerpaprika kiváló minőségét a kíméletes, hosszabb előszárítá