Összetevők: nyílgyökér Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1481 kJ/ 348 kcal, zsír: 0g - amelyből telített zsírsavak: 0g, szénhidrát: 86,9g - amelyből cukrok: 0,1g, fehérje: 0,2g, só: 0,07g Származási hely: Brazília
Összetevők: földi mandula Származási hely: Spanyolország
Összetevők: melegen sajtolt szőlőmagolaj Származási hely: Olaszország
Összetevők: xilitol (E967) Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1004J/240kcal, zsír: 0g - amelyből telített zsírsavak: 0g, szénhidrát: 100g - amelyből cukrok: 0g, rost: 0g, fehérje: 0g, só: 0g Száraz, hűvös helyen tárolandó! Származási hely: Finnország
Összetevők: eritritol Száraz, hűvös helyen tárolandó! Származási hely: Kína Általános tápérték 100g termékben: Energia: 0 kJ / 0 kcal, zsír: 0g - amelyből telített zsírsavak: 0g, szénhidrát: 99,8g - amelyből cukrok: 0g, - amelyből poliolok: 99,8g, rost: 0g, fehérje: 0g, só: 0g
Összetevők: zabpehely Származási hely: Egyesült Királyság Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1639 kJ / 388 kcal, zsír: 7g - amelyből telített zsírsavak: 1,1g, szénhidrát: 69g - amelyből cukrok: 0,5g, fehérje: 10g, só: 0,003g
Összetevők: gluténmentes zab Származási hely: Magyarország
Összetevők: rizsliszt, só, emulgálószer (E471) Származási hely: Hollandia Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1559 kJ / 365 kcal, zsír: 1g - amelyből telített zsírsavak: 0,3g, szénhidrát: 81g - amelyből cukrok: 2g, fehérje: 8g, só: 1,5g
A tápióka gumója nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra, de feldolgozás után, a boltokban kapható termékek nem okoznak problémát. Leginkább gyöngy és por formájában használják, de készítenek belőle állati takarmányt és magas keményítőtartalma miatt a textil- és papíripar alapanyaga is lehet. Érdekesség, hogy ragasztót és alkoholt is készítenek belőle, illetve a bioüzemanyag gyártásban is kiemelkedő szerepe van. Néhány országban a növény levelét is fogyasztják, amely a tápanyagok jóval szélesebb skálá
A köles az egyik legősibb gabona, Mezopotámia területén már 6000 évvel ezelőtt is termesztették. Évezredeken keresztül széles körben felhasznált alapanyag volt Ázsiában, Afrikában és Európában is, de jelentősége háttérbe szorult, mivel nem lehet belőle jó minőségű kenyeret készíteni. Ennek ellenére rendkívül változatosan felhasználható, legyen szó akár egytálételről, főfogásról, köretről, desszertről, reggeliről vagy kisétkezésekről. Jótékony hatásai miatt mindenképpen érdemes beilleszteni az étrendbe.
A Naturmind Eritritol kristályos eritritol, kalóriamentes, természetes édesítőszer, cukoralkohol. Az eritrit vagy eritritol egy természetben is előforduló cukoralkohol. Édesítőereje 60-70%-a a nádcukorénak, külalakja hasonló, de nem karamellizálható. A vékonybélben kb. 90%-a felszívódik, de nem szolgáltat energiát, nem hasznosul a szervezetben, hanem a vesén keresztül ürül. Egészséges bélrendszer esetén nem okoz puffadást. Elhanyagolható mennyiségű kalóriát tartalmaz, nem emeli meg a vércukorszintet
A Naturmind Eritritol kristályos eritritol, kalóriamentes, természetes édesítőszer, cukoralkohol. Az eritrit vagy eritritol egy természetben is előforduló cukoralkohol. Édesítőereje 60-70%-a a nádcukorénak, külalakja hasonló, de nem karamellizálható. A vékonybélben kb. 90%-a felszívódik, de nem szolgáltat energiát, nem hasznosul a szervezetben, hanem a vesén keresztül ürül. Egészséges bélrendszer esetén nem okoz puffadást. Elhanyagolható mennyiségű kalóriát tartalmaz, nem emeli meg a vércukorszintet
A fekete szezámmag (Sesamum indicum L) hasonlít az ismertebb fehér szezámmagra. A fekete szezámmag és a barna (arany) szezámmag nem hántolt, míg a fehér színű szezámmag hántolt. A világosabb színű szezámmagot inkább Nyugat- és Közel-Keleten használják, míg a fekete szezámmag a távol-keleten népszerűbb. A fekete és a fehér szezámmag együtt is használható, az ételek vonzó színfoltjaként. A szezámmag származási helye valószínűleg India. A híres „Szezám tárulj“ mondás, onnan ered, hogy a szezámmag megéret
A köles az egyik legősibb gabona, Mezopotámia területén már 6000 évvel ezelőtt is termesztették. Évezredeken keresztül széles körben felhasznált alapanyag volt Ázsiában, Afrikában és Európában is, de jelentősége háttérbe szorult, mivel nem lehet belőle jó minőségű kenyeret készíteni. Ennek ellenére rendkívül változatosan felhasználható, legyen szó akár egytálételről, főfogásról, köretről, desszertről, reggeliről vagy kisétkezésekről. Jótékony hatásai miatt mindenképpen érdemes beilleszteni az étrendbe.
Összetevők Zabpehely, Nem ökológiai gazdálkodásból Nem tartalmaz : Glutént tartalmazó gabonafélék Tápértékre vonatkozó információk Tápanyagok 100 g-ban: Energia: 1550 kJ / 370 kcal Zsír: 8,0 g amelyből telített zsírsavak: 1,6 g Szénhidrát: 55,0 g amelyből cukrok: 1,2 g Rost: 11,0 g Fehérje: