A napraforgó olaj jellemzői A napraforgó olaj a magyar konyha nélkülözhetetlen és kedvelt alapanyaga. A legkülönfélébb ételekhez használható. A növény magjából hideg úton kisajtolt napraforgó olaj a következő hatóanyagokat tartalmazza: linolsav, linolénsav, olajsav glicerid-észter. A napraforgó olaj E-vitamin tartalma kiemelkedő - Az E-vitamin antioxidáns hatású, semlegesíti a szabad gyököket, öregedésgátló hatású. - Jó hatással lehet a szívbetegségekre, csökkentheti az érelmeszesedést.
A tökmagolajról bővebben A tökmagolajat a héj nélküli magból hidegen sajtolással készítik. Fontos tényező, hogy nem alkalmaznak hőkezelést, így megmarad az olaj vitamin és ásványi anyag tartalma. A tökmagolaj kedvező tulajdonságai - A hidegen sajtolt tökmagolaj nagyon sok telítetlen zsírsavat tartalmaz, melyek fogyasztása előnyös hatású a szív egészségére. - Az alábbi vitaminok találhatók benne: E, B1, B2, B6, A, C, D vitamin. - A következő ásványi anyagokat tartalmazza: foszfát, nát
A napraforgó olaj jellemzői A napraforgó olaj a magyar konyha nélkülözhetetlen és kedvelt alapanyaga. A legkülönfélébb ételekhez használható. A növény magjából hideg úton kisajtolt napraforgó olaj a következő hatóanyagokat tartalmazza: linolsav, linolénsav, olajsav glicerid-észter. A napraforgó olaj E-vitamin tartalma kiemelkedő - Az E-vitamin antioxidáns hatású, semlegesíti a szabad gyököket, öregedésgátló hatású. - Jó hatással lehet a szívbetegségekre, csökkentheti az érelmeszesedést.
Sansa olaj 1 Liter (pomace / olívapogácsa olaj) A sansa olívaolaj az olívabogyók, illetve ezek magjainak és héjának elsődleges és másodlagos préselése után visszamaradt pép további kémiai úton történő feldolgozásával jön létre. Az extra szűz és szűz olívaolajokhoz képest jóval szerényebb értékű. Így ez az olaj hivatalosan nem nevezhető olívaolajnak, hivatalosan egy olíva-olajpogácsából készült olajat takar. A sansa olaj felhasználásáról A szűz olívaolajhoz képest a sansa olaj alacsonyabb minősé