Általános jellemzők: A legközkedveltebb növényi olajunk a napraforgó olaj, a magyar konyhának elmaradhatatlan alapanyaga. Egyaránt alkalmas sütéshez, főzéshez és majonézkészítéshez. Magas hőfokra is hevíthető, ezért hagyományos- és fritőzben történő sütésre is alkalmas. Megtalálhatók benne A-, B-, D- és K-vitaminok, melyek az immunrendszer erősítéséért felelősek. E-vitaminban szintén gazdag, mely a szabad gyökök, valamint az öregedés folyamatát lassíthatják. A méregtelenítő és tisztító hatása is is
Általános jellemzők: Étkezési felhasználása sokrétű. Készíthetünk belőle sós ropogtatni valókat, kenyérféléket, lepényeket. Héj nélküli tökmagból készített, fehérjében gazdag őrlemény (magliszt). Felhasználható a hagyományos lisztek helyettesítésére önmagában vagy más örleményekkel keverve is. Összetevők: 100% tökmag. Tartósítószert, vegyi anyagot és adalékanyagot nem tartalmaz! Származási hely: Magyarország Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! A szavatosság megőrzé
Általános jellemzők: Az egyik legfinomabb, legselymesebb, zamatos ízű étkezési olajunk a hidegen sajtolt tökmag olaj. A tökmag olajat nevezik a „férfiak olajának”, hiszen rendszeres fogyasztása közismerten enyhíti a prosztata jóindulatú megnagyobbodása okozta kellemetlen tüneteket. Hozzájárul továbbá a csontok egészségének megőrzéséhez is. Koleszterin szint-csökkentő hatása is ismert. E-, F-, B1-, B2-, B6-, D- vitaminban gazdag. Omega-6 zsírsavat is jelentős mennyiségben tartalmaz. A hidegen sajtolt tök
Általános jellemzők: Aranysárga színű, kellemes ízű olaj, pirított mákra jellemző illattal. Omega-6 zsírsavban gazdag mely jótékonyan hat a vérkeringésre és az immunrendszerre. A hidegen sajtolt mák olaj a szervezet egyik foszfor forrása is, de számottevő a kálium és kalcium tartalma is. Salátákhoz, müzlihez, túróhoz keverve is fogyasztható. Hidegtálak önteteként, vagy joghurttal elkeverve is fogyaszthatjuk. A hidegen sajtolt mák olaj rendszeres fogyasztásával csökkenthető a csontritkulás mértéke. Az
Általános jellemzők: A szűz dió olaj az egyik legkellemesebb aromájú és ízű, hőkezeléses eljárással sajtolt, szűz növényi olajunk. Esetében a sajtolási folyamat során engedélyezett a hevítés, amely elősegíti az olaj kinyerését. Linolsav tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert. Nemcsak finom és egészséges, hanem E-vitamin tartalmának köszönhetően bőrápoló hatású is. Különösen jót tesz a száraz, kirepedezett bőrnek. Kellemes íze és számos, pozitív élettani hatása miatt sokan előszeretettel és r
Általános jellemzők: Természetes lenmag, visszazárható csomagolásban. A lenmagliszt fehérjében és élelmi rostokban gazdag növényi alapanyag. Felhasználható kenyerek, sós péksütemények sütéséhez, turmixokhoz. Összetevők: 100% lenmag. Tartósítószert, vegyi anyagot és adalékanyagot nem tartalmaz! Származási hely: Magyarország Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! A szavatosság megőrzésének pontos dátuma a csomagoláson feltüntetésre került.
Általános jellemzők: Az egyik legfinomabb, legselymesebb, zamatos ízű étkezési olajunk a hidegen sajtolt tökmag olaj. A tökmag olajat nevezik a „férfiak olajának”, hiszen rendszeres fogyasztása közismerten enyhíti a prosztata jóindulatú megnagyobbodása okozta kellemetlen tüneteket. Hozzájárul továbbá a csontok egészségének megőrzéséhez is. Koleszterin szint-csökkentő hatása is ismert. E-, F-, B1-, B2-, B6-, D- vitaminban gazdag. Omega-6 zsírsavat is jelentős mennyiségben tartalmaz. A hidegen sajtolt tök