A filodendronok (Philodendron) a régi világ trópusi és szubtrópusi területein honos szobanövények, melyek a jázminfélék családjába (Araceae) tartoznak. Ezek a növények rendkívül népszerűek a szobanövény-kedvelők körében, főleg dekoratív leveleik és viszonylag egyszerű gondozhatóságuk miatt. A filodendron fajok változatos formákban és méretekben léteznek, a kisebb, kúszó fajtáktól kezdve a hatalmas, felfelé növő példányokig. Leveleik szív alakúak, és sok esetben díszes, viaszszerű felületűek. Sokat hívnak
Az Eucalyptus citriodora, közismertebb nevén citrom eukaliptusz, a Myrtaceae családba tartozó fa, amely Délkelet-Ázsiából és Ausztráliából származik. Ez a fajta eukaliptusz különösen népszerű a jellegzetes citromos illata miatt, amit a levelei tartalmaznak. A citrom eukaliptusz magassága általában elérheti a 30 métert is, és a felnőtt fák felálló, ovális lombkoronával rendelkeznek. A csomagban található magok, viszont beltérben maximum 2 méteres magasságig szokott nőni. A levelek hosszúak és vékonyak, é
A Mimosa pudica, közismert nevén az érzékeny növény vagy szégyenlős növény, egy trópusi és szubtrópusi éghajlaton őshonos növény. A növény különlegessége abban rejlik, hogy ha megérintik a leveleit, azok azonnal összezáródnak, ami védekezési reakció a potenciális veszélyekkel szemben, így akár növényevő állatok elől való védekezésként is értelmezhető. A Mimosa pudica levelei párnázottak és sötétzöld színűek, a növény pedig kicsiny, púpos virágokkal büszkélkedik, amelyek lilás-rózsaszín árnyalatúak. A n
Boni Édes Étkezési Paprika TÖLTENI VALÓ Könnyen termeszthető, jól szállítható, hosszan eltartható fehér édes paprika fajta. Friss fogyasztásra, savanyításra és tölteni is alkalmas paprika fajta. A tasak 0,4g vetőmagot tartalmaz. ( 45-50 szem ) Hajtatásra és szabadföldi termesztésre is javasoljuk.
Nagyon finom, fürtökben érő, édes, sárga koktélparadicsom. Folytonnövő paradicsom fajta, támrendszer mellett termesszük! Apró, kerek, sárga terméseit hosszú fürtökben érleli. Elsősorban friss fogyasztásra ajánljuk, de salátákban is kitűnő. Hosszú tenyészidejű, júliustól őszig, folyamatosan és gazdagon terem. Palántáját fóliasátorban vagy üvegházban neveljük a májusi kiültetésig. Tápanyag- és vízigényes, melegkedvelő paradicsom fajta.
HULA HOOP cékla színkeverék Beta vulgaris Palántázás ideje: április-július Érési ideje: július-október Veteményes kert az erkélyen, a teraszon vagy a kertben? Ez a céklamag keverék termeszthető cserépben, dézsában, zsákban vagy magaságyásban. Kerek céklafajták csodálatosan színes keverékét tartalmazó elegy, mely április közepétől július közepéig, sorokban vethető. A csomag 1 g vetőmagot tartalmaz.
PÁRIZSI VÁSÁR sárgarépa Veteményes kert az erkélyen, a teraszon vagy a kertben? Ez a sárgarépa termeszthető cserépben, dézsában vagy magaságyásban. Március közepétől júniusig vethető szabadföldben sorokban, szükség esetén ritkítsuk. Elképesztően ÉDES és LÉDÚS, gyors növekedése pedig lehetővé teszi a nagyon korai betakarítást. A csomag 0,1 g vetőmagot tartalmaz.
Pink Thai Egg - TOJÁS ALAKÚ KOKTÉLPARADICSOM Nem csávázott vetőmag. Magasra növő, támrendszer melletti termesztésre és fűtetlen fólia alatti hajtatásra alkalmas, folytonos növekedésű koktélparadicsom-különlegesség. Enyhén tojásdad alakú bogyói aprók, 15-20 g tömegűek, kemény húsúak, nagyon finomak. A termés fürtökben szedhető, egy fürtön kb. 20 jóízű, élénk piros bogyó terem, és egészen a korai fagyokig szedhető. Friss fogyasztásra, salátákba, dekorációs célokra javasoljuk. Igen bőtermő, gyors növekedésű
GOURMANDISE RED koktélparadicsom Veteményes az erkélyen, teraszon vagy a kertben? Ez a különlegesen zamatos, finom koktélparadicsom termeszthető cserépben, dézsában, vagy szabadföldön is. A magokból 20C-os hőmérsékleten, február-március között nevelhetünk kis paradicsom palántékat, majd a jó idő beköszöntével ültessük át őket végleges helyükre. Az édes ízű salátába is kiváló terméseket májustól októberig szüretelhetjük. Fürtökben hozza kicsi, piros, nagyon édes, aromás bogyóit. Erőteljes növekedésű, közep
Roma VF Paradicsom - NAGY, LÉDÚS Lucullus típusú, nagy szárazanyag tartalmú, kifejezetten aszalásra és püré készítésre való paradicsom. Termése nagy, szilva alakú, szilárd húsú, színe látványos, piros-sárga-narancssárga. Különösen aromás ízvilágú.