A posip Horvátország saját, jellegzetes fajtája. Nagyon hasonló a Sauvignon Blanchoz. Friss, ropogós tétel, gazag citrusokkal, főként citromfű és egy kis narancshéj. Ízében is egy könnyed, gyümölcsös, szép savú különlegesség.
A borkészítésnek már 3000 éves kultúrája van a Dalmát régióban. A terület adottságainak bemutatására az egyik legjobb fajta a "Plavac Mali". A napsütötte parton, egyből az Adriai-tenger mellett helyezkednek el az ültetvények, melyekre a vízről visszaverődő napsugarak, egy teljesen egyedi mikroklímát teremtenek a szőlőknek. Ezt a területet nevezik Dingac-nak, innen származik ez a bor is. A gondosan válogatott fürtök a feldolgozást követően tölgyfahordóban érlelődtek. Illatában meleg, érett gyümölcsösség, e
Mediterrán éghajlati viszonyok között termett Dingač. Ami nem mást jelent, mint a rövid és enyhe telet, valamint a napfényben fürdő hosszú és meleg nyarat. Ezen körülmények között olyan borok készülnek, amiket az alkohol, a savak, az ásványi anyagok, a tanninok, és a színek, ideális eloszlása jellemez. Robosztus, komoly beltartalmú, igazi Dél-Dalmát vörösbor, klasszikus a kategóriájában.
Sötét rubin szín, sötétkék árnyalatokkal dúsítva. Fejlett, érett, gyümölcsös illat. Lágy, cseresznyés aromák, édes tanninok jellemzik. Ajánljuk halakhoz, mediterrán sültekhez.