Ez a rozé pont olyan, mintha egy hatalmas tál érett, zamatos eperbe harapnánk. Bár száraz, ízében mégis gazdag, édes gyümölcsösség jellemzi, és egy csipetnyi szénsavasság teszi vibrálóan lendületessé. Helyezzük kényelembe magunkat, töltsünk ki egy pohárral, és élvezzük minden cseppjét. Egy kis hűtés jól áll neki.
Elegáns, gazdag ízvilág, finom vaníliás, szegfűszeges, feketeboros fűszerességgel, és csipkebogyós, ribizlis, szedres gyümölcsös jegyekkel. Határozott, feszes szerkezet, integrált, bársonyos tanninokkal, és komplex zamatos lecsengéssel. Szüret 2016. október 10. volt, egyben szüretelve a Pajados Dűlőről. Ennek a Dűlőnek talaja riolittufán képződött barna erdőtalaj. A borkészítése irányított erjesztéssel történt acél tartályban, 30°C-on, napi két körfejtéssel. A fajták egyben kerültek feldolgozásra. Érlelés
Érlelése 5 és 20 hl-es fahordókban, 12 hónapig törént. A tétel hordóválogatás, a két-két legszebb, legkomplexebb fejlődést mutató 5 hl-es és 20 hl-es hordó került összeházasításra. Gazdag meggyes, gyümölcsös ízvilág, finom rózsaborsos - fűszeres jegyekkel, csipetnyi étcsokoládéval. Élénk, lendületes bor, visszafogott, integrált tanninokkal és feszes, harmonikus savakkal, épp ezért nagyon sokoldalúan párosítható különböző fogásokkal.
A Cabernet Sauvignon 225 literes új magyar tölgyfahordókban érlelődött 14 hónapig, a Merlot és a Zweigelt kizárólag acéltartályban volt a gyümölcsös jegyek megőrzése miatt ezen bor esetében. A Cabernet Sauvignon feszes, és nemes alapokat biztosít, amelyet a Merlot bársonyossága, és a Zweigelt gyümölcsös fűszeressége tesz harmonikusság és komplexé. Határozott tanninok, erdei bogyósgyümölcsök, valamint elegáns vaníliásság jellemzi az ízvilágát, és ezt a bor lecsengésében is hosszan élvezhetjük. Díjak: Ors