Egy igazán grandiózus bor amelyet első ízben négy szekszárdi pincészet, Heimann, Sebestyén, Eszterbauer és Takler készített el, mindenki a sajátját, azon alap gondolat mentén hogy a legnagyobb évjáratokból létrehozzanak egy olyan különleges és nagyformátumú vörösbort amelyben minimum 25 % Kékfrankos kap helyet és amely 5 éves kora előtt nem kerülhet forgalomba. Ezen első Szekszárd Grand borukat rendkívül összetett zamatvilág, életteli lendület és hosszú utóíz jellemzi, megjósolhatatlan érési potenciállal,
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 90 pont *****(2023 feb.) Mit jelent ez a pontszám?Lendületes, ugyanakkor gazdag beltartalommal bíró testes vörösbor, erdei gyümölcsök jegyeivel. Első töltésű magyar és francia hordókban érlelődött 12 hónapig. Ajánljuk gombás ételekhez, sültekhez, vöröshúsokhoz, de csokoládés desszertekhez is passzol.
Meggy és szilva illatban, ízben. Kicsi hordó, pont amennyi kell, nem tolakodik. Veszélyesen itatja magát, játszik, kacérkodik. Nem lehet, minek is ellenállni a kísértésnek, hogy egynél több pohárral (palackkal) fogyasszunk belőle.
Jól összerakott, fajtajelleges merlot. Bontás után köszöntenek a gyümölcsök: leginkább meggy és erdei bogyósok. Ízben határozott tanninok, a bor mégsem kemény, mégsem vastag, inkább jól iható. Nagyon szépen összerakott, igényes merlot.
A helyi szőlőfajtákra épülő tradícionális házasítást már az 1800-as évek óta készítik Szekszárdon is. E kiváló évjáratból Kékfrankos, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Kadarka, és Cabernet Sauvignon alkotja. Igen lendületes és gyümölcsös, ugyanakkor tartalmas és összetett zamatvilágú bor, hosszú lecsengéssel, selymes tanninokkal.
Nem baj, hogy nem idősebb a bor. Kora ellenére is érett jegyek jönnek, viszont a szokásos fűszeres syrah hatás mellett a pirosbogyós gyümölcsök is az előtérbe kerültek. Jó a korty, lendületes, markáns savakkal.
Itt a jó idő, nyitnak a teraszok, és kívánni se kívánhatnánk magunknak jobbat: friss, üde, ropogós rozé. Illatában őszibarack, grapefruit és sárgadinnye, összefut az ember szájában a nyál. Ízében lendületes gyümölcsösség uralkodik, ropogós savak viszik tovább, egy pohárral tisztán, a következőt szódával, aztán megint magában.
Illatában gazdag erdei gyümölcsösség. Ízében lendületes zamat, elsősorban az áfonya gazdag jegyeivel. A bársonyos tanninokat szépen integrálódott hordó egészíti ki.
Rendkívül üde, lendületes bor gazdag gyümölcsösséggel, legfőképp az őszibarack és a grapefruit intenzív jegyeivel. Alkohol: 12,5% vol. Fogyasztáshoz: sajt, gyümölcstál, sütemény, tészták ajánlottak. Fogyasztási hőmérséklet: 8 - 10 ℃
Egy igazán grandiózus bor, melyet először négy szekszárdi pincészet, Heimann, Sebestyén, Eszterbauer és Takler alkotott meg. Mindenki a saját elképzelését hozta be, azon a közös elgondoláson alapulva, hogy a legnagyobb évjáratokból létrehozzanak egy különleges és nagyformátumú vörösbort, amelyben legalább 25% Kékfrankos kap helyet, és amely 5 éves kora előtt nem kerül forgalomba.Ez az első Szekszárd Grand bor rendkívül összetett ízvilággal, életteli lendülettel és hosszú utóízzel büszkélkedik. Kiemelkedő
Testes és bársonyos vörösbor, mely a piroshúsú gyümölcsök, különösen a málna intenzív zamatával büszkélkedik. Másod- és harmadtöltésű tölgyfahordókban érlelődött. A bor fajtaösszetétele 100% Merlot. Alkoholtartalom: 14% vol. Ajánlott kísérők közé tartoznak a vadételek és a kevésbé érett sajtok. A bor fogyasztási hőmérséklete legjobb: 16 - 17 ℃.
Egy lenyűgözően izgalmas és lendületes bor, származik a kiváló adottságú Szenta-hegyről, Bátaszékról. Illatában és ízvilágában is az erdei gyümölcsök, különösen az áfonya dominálnak. A bor telt és gazdag, érett tanninokkal és finom fahordós jegyekkel. Összesen 4,327 palack készült belőle. Kiváló kísérője lehet vadpörkölteknek, gombás ételeknek, valamint máj- és húspástétomoknak.
Ez a különleges jellegű, bársonyos bor az adott fajta elegáns oldalát mutatja be. Illatában édesfűszeres jegyek dominálnak, gazdag gyümölcsösség és érett tanninok kíséretében. A bor fajtája 100% Syrah. Alkoholtartalom: 13,5%. Kiváló választás lisztes ételekhez, keményebb sajtokhoz, vörös húsokhoz, vadételekhez és csokoládés desszertekhez.
A Takler pincészettől származó Primarius a legismertebb magyar Merlot borok egyike. Nagy testű bor, tökéletes hordóhasználattal készült, és akár 20 évig is érlelhető, de mégis megőrzi a játékosságát és a gyümölcsösségét. A háttérben szép málnás illatok fedezhetők fel.
A Szekszárdi borvidék meghatározó szőlőfajtájából készített, telt, gyümölcsös vörösbor, főként az érett cseresznye és meggy gazdag jegyeivel.