Egy igazán grandiózus bor amelyet első ízben négy szekszárdi pincészet, Heimann, Sebestyén, Eszterbauer és Takler készített el, mindenki a sajátját, azon alap gondolat mentén hogy a legnagyobb évjáratokból létrehozzanak egy olyan különleges és nagyformátumú vörösbort amelyben minimum 25 % Kékfrankos kap helyet és amely 5 éves kora előtt nem kerülhet forgalomba. Ezen első Szekszárd Grand borukat rendkívül összetett zamatvilág, életteli lendület és hosszú utóíz jellemzi, megjósolhatatlan érési potenciállal,
Meggy és szilva illatban, ízben. Kicsi hordó, pont amennyi kell, nem tolakodik. Veszélyesen itatja magát, játszik, kacérkodik. Nem lehet, minek is ellenállni a kísértésnek, hogy egynél több pohárral (palackkal) fogyasszunk belőle.
Jól összerakott, fajtajelleges merlot. Bontás után köszöntenek a gyümölcsök: leginkább meggy és erdei bogyósok. Ízben határozott tanninok, a bor mégsem kemény, mégsem vastag, inkább jól iható. Nagyon szépen összerakott, igényes merlot.
Egy rendkívül izgalmas és lendületes bor, a kiváló adottságú, bátaszéki Szenta-hegyről. Illatában és ízvilágában is az erdei gyümölcsök, legfőképp az áfonya a legmeghatározóbb. Telt és gazdag, érett taninokkal és finom fahordós jegyekkel. Összesen 4.327 palack készült.
Testes, ugyanakkor bársonyos vörösbor piroshúsú gyümölcsök, legfőképp a málna intenzív zamatával. Másod és harmadtöltésű tölgyfahordókban érlelődött.
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 91 pont *****(2024 febr.) Mit jelent ez a pontszám?A szekszárdi Görögszó, Strázsahegy, Porkoláb-völgy, valamint Várdomb dűlők válogatott szőlőiből készült ez az igen koncentrált, komplex vörösbor. A rendkívül visszafogott terhelésnek, valamint a teljesen beérett szőlőnek köszönhetően különleges illat és ízvilág jellemzi, amelyben az erdei gyümölcsök mellet a feketeribiszke jegyei a legmeghatározóbbak, egy kis szarvasgombás beütéssel kiegészülve. A bor 14 hónapig érlelődö
A helyi szőlőfajtákra épülő tradícionális házasítást már az 1800-as évek óta készítik Szekszárdon is. E kiváló évjáratból Kékfrankos, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Kadarka, és Cabernet Sauvignon alkotja. Igen lendületes és gyümölcsös, ugyanakkor tartalmas és összetett zamatvilágú bor, hosszú lecsengéssel, selymes tanninokkal.
Nem baj, hogy nem idősebb a bor. Kora ellenére is érett jegyek jönnek, viszont a szokásos fűszeres syrah hatás mellett a pirosbogyós gyümölcsök is az előtérbe kerültek. Jó a korty, lendületes, markáns savakkal.
Rendkívül üde, lendületes bor gazdag gyümölcsösséggel, legfőképp az őszibarack és a grapefruit intenzív jegyeivel. Alkohol: 12,5% vol. Fogyasztáshoz: sajt, gyümölcstál, sütemény, tészták ajánlottak. Fogyasztási hőmérséklet: 8 - 10 ℃
Egy igazán grandiózus bor, melyet először négy szekszárdi pincészet, Heimann, Sebestyén, Eszterbauer és Takler alkotott meg. Mindenki a saját elképzelését hozta be, azon a közös elgondoláson alapulva, hogy a legnagyobb évjáratokból létrehozzanak egy különleges és nagyformátumú vörösbort, amelyben legalább 25% Kékfrankos kap helyet, és amely 5 éves kora előtt nem kerül forgalomba.Ez az első Szekszárd Grand bor rendkívül összetett ízvilággal, életteli lendülettel és hosszú utóízzel büszkélkedik. Kiemelkedő
Testes és bársonyos vörösbor, mely a piroshúsú gyümölcsök, különösen a málna intenzív zamatával büszkélkedik. Másod- és harmadtöltésű tölgyfahordókban érlelődött. A bor fajtaösszetétele 100% Merlot. Alkoholtartalom: 14% vol. Ajánlott kísérők közé tartoznak a vadételek és a kevésbé érett sajtok. A bor fogyasztási hőmérséklete legjobb: 16 - 17 ℃.
Ez a különleges jellegű, bársonyos bor az adott fajta elegáns oldalát mutatja be. Illatában édesfűszeres jegyek dominálnak, gazdag gyümölcsösség és érett tanninok kíséretében. A bor fajtája 100% Syrah. Alkoholtartalom: 13,5%. Kiváló választás lisztes ételekhez, keményebb sajtokhoz, vörös húsokhoz, vadételekhez és csokoládés desszertekhez.
A Takler pincészettől származó Primarius a legismertebb magyar Merlot borok egyike. Nagy testű bor, tökéletes hordóhasználattal készült, és akár 20 évig is érlelhető, de mégis megőrzi a játékosságát és a gyümölcsösségét. A háttérben szép málnás illatok fedezhetők fel.
A Szekszárdi borvidék meghatározó szőlőfajtájából készített, telt, gyümölcsös vörösbor, főként az érett cseresznye és meggy gazdag jegyeivel.
Gazdag illat és ízvilágú, lendületes vörösbor, melynek bársonyos zamatát erdei gyümölcsök, legfőképp az áfonya jegyei tesznek élvezetessé. Másod és harmadtöltésű tölgyfahordókban érlelődött.