Jellemzői világos szalma-sárga szín és finom habzás. Közepesen intenzív Cava. Illatában körtére és nektarinra emlékeztet, melyhez az első korty után némi citrusosság és zöld almás jegyek is csatlakoznak. Gyümölcsösséget szépen ölelik körbe az enyhén diós érlelt aromák. Közepes test, jó savassággal és meglehetősen hosszú utóízzel.
A François pezsgőgyárban mindig nagy figyelmet fordítanak a minőségre, és hűségesek a hagyományokhoz. Pezsgőjüket a hagyományos champagne-i eljárással készítik, tiszteletben tartva a François testvérek évszázados életművét. Az alapborok gondosan kiválasztottak, és a pezsgő palackban erjed és érik több évig. Az érlelés során a palackban lévő üledéket a pezsgőmester speciális rázóállványon mozdulataival összegyűjti a dugóhoz. A palackok nyakrészét -25 °C-os sóoldatba merítik, aminek eredményeként a jégdugó
Lazító gyümölcsösség és egy szikra humor. A Hungaria Rosé Extra Dry tisztaságában ötvözi a könnyed tavasz érzetét a vibráló szénsavassággal.