Használd sörválasztónkat, ha nem ismered a sörök világát és rendelj több 100 féle minőségi, kisüzemi sört tartalmazó kínálatunkból webshopunkból vagy gyere be hozzánk személyesen a budapesti sörszaküzletünkbe amit a Blaha és a Rákóczi tér között találsz a József körúton, ha valóban különleges sörökre vágysz!
Mély borostyán színű, harmonikusan kiegyensúlyozott, mérsékelt szénsavval rendelkező búzasör. Könnyű kenyeres és karamellás illatjegyeket hordoz. Különlegessége, hogy 1872 óta változatlan recept alaján készül. A bajor búzasör (Hefeweizen) nevéhez hűen búzamalátából készül, jellemzője a ködös megjelenés, általában vastag, hosszan tartó habbal, illatában és ízében is erős szegfűszeges és banános jelleggel, amit a felhasznált élesztőnek köszönhet. A komlókeserű teljesen a háttérbe szorul, alkoholfoka 4,9
A Monyo variációja a kólára: kiegyensúlyozott üdítő, fahéjjal és cascaraval. Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal! 23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert! Beerselection Sörsuli
A három fajta komlónak köszönhetően finoman ananászos, citrushéjas ízek jelennek meg, ebben az alkoholmentes IPA-ban. Az IPA-kat a virágos, gyümölcsös, citrusos, fenyőszerű vagy gyantás komlók karaktere jellemzi, az IPA sörstílus a komló ízéről, aromájáról és keserűségéről szól. Az India Pale Ale (IPA) az újhullámos kisüzemi sörfőzés legmeghatározóbb stílusa, eredete egészen az indiai angol gyarmatosításig nyúl vissza. A kereskedők úgy szerették volna optimalizálni a hosszú és drága hajóutat, hogy erő
Erősebben maláta domináns, krémesen karamelles, gyógynövényes, letisztult Maibock. A Bock német eredetű sörstílus, melynek alapja a müncheni maláta, amelyet szigorúan 1/3-ad rész búza és 2/3-ad rész árpamaláta arányban kevernek. Az utóbbi többfajta pörkölésű maláta keveréke. Színe a világostól az egészen sötét, már-már feketéig terjed. Inkább malátásan, kenyeresen édes és szinte egyáltalán nem keserű sörről beszélhetünk, mivel nagyon kevés komlót adnak hozzá és azt is rövid ideig. Legyél sörszakértő
Letisztult, határozottan komlós, finoman malátás Pilsner. A Pilsner lágerek ura, amelyet először a csehországi Pilsenben főztek. Pilsener és pils néven is ismert, ma már az egész világon főzik. Leghitelesebb formájában a pilsner egy jól strukturált, testes sör, csillogó aranyszínű árnyalattal. A sűrű, dús fehér hab alatt a bársonyos szájíz a lágy víznek köszönhető; a teljesen malátás gerinc szilárd és zamatos; a magas komlós keserűséget pedig mind az orrban, mind a szájban a Saaz komló alakítja. Az érl
Imperial Stout rengeteg kókusszal. Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták. A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert h
Hazai cider, különleges almával. Az almabor (angolul cider, franciául cidre) az alma levének megerjesztésével nyert alkoholos ital. Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal! 23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert! Beerselection Sörsuli
Pink Boots és Motueka komlózott, Sour NEIPA. A Sour IPA, vagy savanyú IPA egy szándékosan savanyított sörtípus, amely az IPA minden karakterét tartalmazza, azonban az alapsört szándékosan lesavanyították. Az IPA-kat a virágos, gyümölcsös, citrusos, fenyőszerű vagy gyantás komlók karaktere jellemzi, az IPA sörstílus a komló ízéről, aromájáról és keserűségéről szól. Az India Pale Ale (IPA) az újhullámos kisüzemi sörfőzés legmeghatározóbb stílusa, eredete egészen az indiai angol gyarmatosításig nyúl v
A Schaarbeekse cseresznye különleges karaktere ízesíti meg ezt a Kriek-t. A Lambic abban különbözik a legtöbb sörtől, hogy a Zenne-völgyben őshonos vad élesztők és baktériumok erjesztésével, nem pedig a gondosan tenyésztett sörélesztő-törzsekkel történik az erjesztés. Ez az eljárás adja a sör jellegzetes ízét: száraz, boros és almaboros, gyakran savanykás utóízzel. A típus a gyümölcsös változatai ismerősen csenghetnek. Az egyik a Framboise, mely málnával együtt savanyított sör valamint a Kriek, ami meggy
A blendeléshez egy 4,5 éves lambicot használtak, amelyet Foederben érlelték. A lágy és erős ízek között fellelhető a sárgabarack, dió a tölgyfa karaktere mellett. A Gueuze egy belga, spontán erjesztett savanyú sörtípus, amely több évjáratú lambic keveréke, mondhatni ezeknek a csúcsa. Itt a frissebb lambicot (~fél éves) keverik öregebb (2-3 éves) lambic sörökkel. Ezt a folyamatot nevezzük blendelésnek. Ezek után a sört palackba töltik és mivel a friss lambicban még van élő élesztő és maradék cukor, megkezd
Kiegyensúlyozott édes, finoman fanyar málnás Lambik. A Lambic abban különbözik a legtöbb sörtől, hogy a Zenne-völgyben őshonos vad élesztők és baktériumok erjesztésével, nem pedig a gondosan tenyésztett sörélesztő-törzsekkel történik az erjesztés. Ez az eljárás adja a sör jellegzetes ízét: száraz, boros és almaboros, gyakran savanykás utóízzel. A típus a gyümölcsös változatai ismerősen csenghetnek. Az egyik a Framboise, mely málnával együtt savanyított sör valamint a Kriek, ami meggy hozzáadásával készül,
Lágy, nagyon könnyen iható alkoholmentes kézműves IPA, amely minden tekintetben különbözik a mindennapokból ismert nagyüzemi alkoholmentes söröktől. Komló: Simcoe, Amarillo, Mosaic és Columbus. Mindössze 29kCal 100ml-ben, és kevesebb mint 0,5% alkoholtartalom. Az IPA-kat a virágos, gyümölcsös, citrusos, fenyőszerű vagy gyantás komlók karaktere jellemzi, az IPA sörstílus a komló ízéről, aromájáról és keserűségéről szól. Az India Pale Ale (IPA) az újhullámos kisüzemi sörfőzés legmeghatározóbb stílusa, e
Tölgyfa hordóban érlelt lambikokból készül, amelyek majdnem 400 gramm / liter cseresznyét kapnak még mellé. A Lambic abban különbözik a legtöbb sörtől, hogy a Zenne-völgyben őshonos vad élesztők és baktériumok erjesztésével, nem pedig a gondosan tenyésztett sörélesztő-törzsekkel történik az erjesztés. Ez az eljárás adja a sör jellegzetes ízét: száraz, boros és almaboros, gyakran savanykás utóízzel. A típus a gyümölcsös változatai ismerősen csenghetnek. Az egyik a Framboise, mely málnával együtt savanyítot
Tölgyfa hordóban érlelt lambikokból készül, amelyek majdnem 400 gramm / liter cseresznyét kapnak még mellé. A Lambic abban különbözik a legtöbb sörtől, hogy a Zenne-völgyben őshonos vad élesztők és baktériumok erjesztésével, nem pedig a gondosan tenyésztett sörélesztő-törzsekkel történik az erjesztés. Ez az eljárás adja a sör jellegzetes ízét: száraz, boros és almaboros, gyakran savanykás utóízzel. A típus a gyümölcsös változatai ismerősen csenghetnek. Az egyik a Framboise, mely málnával együtt savanyí
Szűrt, simított Kriek, ahol az erjedés egy pontján 25% fekete cseresznyét használnak fel. A Lambic abban különbözik a legtöbb sörtől, hogy a Zenne-völgyben őshonos vad élesztők és baktériumok erjesztésével, nem pedig a gondosan tenyésztett sörélesztő-törzsekkel történik az erjesztés. Ez az eljárás adja a sör jellegzetes ízét: száraz, boros és almaboros, gyakran savanykás utóízzel. A típus a gyümölcsös változatai ismerősen csenghetnek. Az egyik a Framboise, mely málnával együtt savanyított sör valamint a K