Használd sörválasztónkat, ha nem ismered a sörök világát és rendelj több 100 féle minőségi, kisüzemi sört tartalmazó kínálatunkból webshopunkból vagy gyere be hozzánk személyesen a budapesti sörszaküzletünkbe amit a Blaha és a Rákóczi tér között találsz a József körúton, ha valóban különleges sörökre vágysz!
Szűrt, simított Kriek, ahol az erjedés egy pontján 25% fekete cseresznyét használnak fel. A Lambic abban különbözik a legtöbb sörtől, hogy a Zenne-völgyben őshonos vad élesztők és baktériumok erjesztésével, nem pedig a gondosan tenyésztett sörélesztő-törzsekkel történik az erjesztés. Ez az eljárás adja a sör jellegzetes ízét: száraz, boros és almaboros, gyakran savanykás utóízzel. A típus a gyümölcsös változatai ismerősen csenghetnek. Az egyik a Framboise, mely málnával együtt savanyított sör valamint a K
Ennek a Gueuze-nek 95%-a 3 évig érlelt visszafogottabb lambic, a maradék 5% pedig friss, fickós 1 éves lambic, mindez 6 hónapig alacsony hőfokon érlelve. A Gueuze egy belga, spontán erjesztett savanyú sörtípus, amely több évjáratú lambic keveréke, mondhatni ezeknek a csúcsa. Itt a frissebb lambicot (~fél éves) keverik öregebb (2-3 éves) lambic sörökkel. Ezt a folyamatot nevezzük blendelésnek. Ezek után a sört palackba töltik és mivel a friss lambicban még van élő élesztő és maradék cukor, megkezdődik a má
Ennek a Gueuze-nek 95%-a 3 évig érlelt visszafogottabb lambic, a maradék 5% pedig friss, fickós 1 éves lambic, mindez 6 hónapig alacsony hőfokon érlelve. A Gueuze egy belga, spontán erjesztett savanyú sörtípus, amely több évjáratú lambic keveréke, mondhatni ezeknek a csúcsa. Itt a frissebb lambicot (~fél éves) keverik öregebb (2-3 éves) lambic sörökkel. Ezt a folyamatot nevezzük blendelésnek. Ezek után a sört palackba töltik és mivel a friss lambicban még van élő élesztő és maradék cukor, megkezdődik a má
18 hónapos Lambic az alap, amit kiegészíti 5-5% százalék 3 éves és fiatal lambic. Gueuze. A Gueuze egy belga, spontán erjesztett savanyú sörtípus, amely több évjáratú lambic keveréke, mondhatni ezeknek a csúcsa. Itt a frissebb lambicot (~fél éves) keverik öregebb (2-3 éves) lambic sörökkel. Ezt a folyamatot nevezzük blendelésnek. Ezek után a sört palackba töltik és mivel a friss lambicban még van élő élesztő és maradék cukor, megkezdődik a másodlagos erjedés, ami általában 1 évig tart. Legyél sörszakértő
18 hónapos Lambic az alap, amit kiegészíti 5-5% százalék 3 éves és fiatal lambic. Gueuze. A Gueuze egy belga, spontán erjesztett savanyú sörtípus, amely több évjáratú lambic keveréke, mondhatni ezeknek a csúcsa. Itt a frissebb lambicot (~fél éves) keverik öregebb (2-3 éves) lambic sörökkel. Ezt a folyamatot nevezzük blendelésnek. Ezek után a sört palackba töltik és mivel a friss lambicban még van élő élesztő és maradék cukor, megkezdődik a másodlagos erjedés, ami általában 1 évig tart. Legyél sörszakértő
Kóstolj rá az idei komlószüret gyümölcsére! Az Uradalmi Sörmanufaktúra birtokán termő, friss komlóból készített Wet Hopped IPA érkezik hozzánk premieren csapra, egyenesen a MONYO főzdéjéből. Ha szeretnél kicsit jobban megismerkedni a hazai sörös közeggel, most alkalmad nyílhat rá, ugyanis a Monyo-tól Anti, az Uradalmitól pedig Dávid is itt lesz az eseményen, és egy rövidebb prezentáció előtt-után beszélgetni is tudtok majd velük. A sörpremier 18:00-tól lesz itt, a Beerselectionben. A belépő ára 1000
Készen álltok egy hátborzongató kvíz estre? Halloween előestéjén ugyanis minden tudásotokba (és bátorságotokba) kapaszkodva ismét megmérkőzhettek a fődíjért: a 10.000 Ft értékű vásárlási utalványért, amivel már be is vásárolhattok a szelleműző bulira vagy a horrorfilm maratonra. A részvételhez belépőjegyet szükséges megvásárolni 2000 Forintért, aminek az összege a kvíz estéjén levásárolható! A jegyvételnél ne felejtsétek el beírni megjegyzésbe a csapatotok nevét, a kvíz napján pedig legyen nálatok to
JustVidman x MONYO kollab. 5.7%-os NEIPA. A New England IPA a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran búzát vagy zabot is tartalmaz, csábító ködösséget kölcsönözve az amerikai IPA e népszerű változatának. Ha szeretnél többet megtudni e
Friss West Coast IPA Krush, Vic Secret és Styrian Fox komlókeverékkel. A West Coast IPA-k (WCIPA) hagyományosan merész komlóaromájukról, magas keserűségükről és citrusos, fenyős aromájukról és ízükről ismertek – jellemzően nagyobb mennyiségű komlót adagolnak a főzőüstbe, ami a stílus sajátosságát adó keserűséget és az erőtejes komlóízt eredményezi. Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat! Mi az, hogy IPA? Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
Az október hűvös, esős, közeledik a Halloween estéje és a Halottak Napja is – melegedjetek fel nálunk néhány igazán kiváló, lengyel kraft sörrel! Októberben a Hónap Főzdéje ugyanis nem más, mint a Browar Stu Mostów! Ez az esemény is egy sörkóstolóval összekötött főzdebemutató, amire a belépőjegy 3000 Ft lesz. A kóstoló nagyjából 100 perces lesz, ahol 5+1 meglepetés Stu Mostów sört kóstolhattok majd, a kóstolót pedig Laci tartja majd. A létszám maxium 20 fő lehet. A jegyek megvásárolhatóak itt, a B
Klasszikus West Coast IPA, tovább csábítva a vérnarnacs ízével, és fekete répa színével. A West Coast IPA-k (WCIPA) hagyományosan merész komlóaromájukról, magas keserűségükről és citrusos, fenyős aromájukról és ízükről ismertek – jellemzően nagyobb mennyiségű komlót adagolnak a főzőüstbe, ami a stílus sajátosságát adó keserűséget és az erőtejes komlóízt eredményezi. Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat! Mi az, hogy IPA? Legyél sörszakértő ingyenes YouTube
A jól ismet Tokyo széria yuzu-ja mellé kávét adagoltak most, amelyet a Casino Mocca-tól szerzett be a főzde. A Berliner Weisse egy búzamaláta alapú, savanyú ízvilágú sör, amelyet eredetileg Németországban készítettek először. A főzés sörén tejsavbaktériumot juttatnak a sörléhez, ami lesavanyítja azt, majd ismét felforralják a sörlevet, hogy megöljék ezeket a baktériumokat. Manapság a sima változatát különböző gyümölcsök, komlók hozzáadásával teszik még izgalmasabbá. Legyél sörszakértő ingyenes YouTu
Egy főzde, egy pakk, 34% kedvezmény! Kóstold meg a főzde összes éppen elérhető sörét, és spórolj egy komolyat!
Kekszes, limeos, krémes és sós Gose. A Gose egy tradicionális német sós-savanyú sör. A típus nevét a németországi Gose folyó adta, mivel a folyó só és ásványi anyag tartalma igen magas volt a környékbeli sóbányáknak köszönhetően, így a belőle főzött sör sóssá vált, ez adta egyediségét.A gose a németországi Goslarból származik. Általában úgy főzik, hogy a gabona legalább 50%-a malátázott búza. A gose sör domináns ízei közé tartozik a citromos savanyúság, a gyógynövényes jellegzetesség és az erős sós íz
Cascade, Chinook, Simcoe hidegkomlózott Helles. A Helles a sör szerelmeseinek szánt sör, a német stílusú helles egy malátahangsúlyos láger sör, amely a kellemes malátaédességet és testet virágos nemes komlóval és visszafogott keserűséggel egyensúlyozza ki. A helles a visszafogottság, a finomság és az ihatóság mesterkurzusa, ami a sör igazi szerelmeseinek tartós stílusává, a kézműves sörfőzők számára pedig nehezen megismételhetővé teszi ezt a stílust. A német helles arra emlékezteti a sör szerelmeseit,