Bor, pezsgő és más prémium italok rendelése online a 30 éves Veritastól. 20 ezer Ft-tól ingyen szállítás, törzsvásárlói rendszer, fenntartható működés,
Villány legfontosabb fajtájává a Cabernet Franc vált. A Vylyan pincészet Franc borai rengeteg díjat gyűjtöttek be az elmúlt évtizedekben és mindig kitűnnek fantasztikus ár/érték arányukkal. Ez a boruk lendületes, komplex, jó tartású, melyben friss gyümölcsösség, és nagy test jól megfér egymás mellett.
Jellemzően élénk és csábító, fiatalos és érett gyümölcsös csokor erdei málna és zúzott fekete cseresznye aromáival. Bogyós aromákat sugall, rágógumi árnyalattal. Ízében bogyós gyümölcsök és szilva, sötétvörös almahéj és enyhén zamatos ásványi réteg jelenik meg. Finom, könnyű tanninok közepes savtartalommal.
A kékfrankosra jellemző fűszeresség és elegancia ötvöződik ebben a száraz vörösborban. Fahordós érlelést kapott. Karakteres, fajtajelleges kékfrankos, mely Magyarország egyik alapvető kékszőlőfajtája, nagyon sokat tud mutatni jó évjáratokban. Fűszeres íze, illata, kellemesen erdei gyümölcsös aromái vannak.
Több mint tíz éve, hogy a pálinkafőzde forradalmat robbantott az "Irsai Olivér szőlőpálinkájukkal". Meggyőződésük, hogy a Tokaji borvidékről származó furmint szőlőből általuk készített "Márton és lányai furmint szőlőpálinka" hasonló sikerek várományosa. Nem véletlenül, hiszen az Irsai ugyanúgy magyar szőlő mint a furmint. Pálinka is, furmint is. Vagyis Hungarikum a négyzeten.
A Juhász testvérek Pincészetének Merlot területeiről származó tétel ez a bor. Színe bíborvörös, tanninjai érettek, vastagok, illata az aszalt meggyet idézi, míg telt zamatát bársonyos lecsengés kíséri. Tartalmas, testes hosszú életű vörösbor. Fogyasztását 18C on ajánljuk. Az optimális fogyasztási idő a palackozást követően: 5 év.
A Juhász Kékfrankos Grand Selection 2016 (0,75l) egy öreg, 50 évesnél idősebb tőkékről szüretelt tartalmas vörösbor, mely egyedülálló élményt nyújt minden borkedvelő számára. A gazdag aromák mesteri összhangja által kiemelkedik a bor jellegzetes karaktere és kifinomultsága. Ez a különleges válogatás meggy, édes fűszerek és dohány illatával csábítja magára az első pillanattól kezdve. E szép és elegáns illatok elkápráztatják az érzékeket, így a kóstolás izgalmas utazássá válik. A Juhász Kékfrankos Grand S
A ciprusfélék családjába tartozó örökzöld cserje érett termését a népi gyógyászat régóta használja. Szlovákiából, az Alacsony Tátrából való az alapanyag. Míg ott a hagyomány szerint áztatják, kivonatolják, addig mi pálinka-készítési technológiával dolgozza fel a lepárló. A fenyő vizet készítették ebből a karakteres, kesernyésen édes, hamvas kék bogyóból. Ez a pálinka olyan, mintha fenyőerdőben sétálnánk, miközben isszuk. Azoknak ajánljuk, akik kedvelik a markáns, karakteres italokat.
A „szomolyai fekete” talán a cseresznye legjobb fajtája. Íze édes, zamata jellegzetes, leve sötétvörösen festő, pálinkája pedig a legrégebbiek közé tartozik. Nagy merészség volt hát a lepárló részéről saját termelésű szomolyaiból pálinkát készíteni, de úgy gondoljuk, az eredmény magáért beszél.Díjak:Cseresznyepálinka - ARANY érem 2005, HUNDESZT Országos Pálinkaversenyen
A Szeremley Borház kiváló minőségű pinot noir törkölyéből az olasz grappa főzés technológiáját alkalmazva desztillálták. Az olaszok tornyos főzéssel készítik 8 tányéron, a lepárló 6 tányéron főzi. A kellemetlen aromákat ezzel az eljárással ki tudják szűrni, így lágyítják a pálinkát.
A pálinkát 7 fajta almából, almamust, almabor, almaborpárlat technológiával készítettük (jonathán, jonagold, mollis delices, gála, stb). 5 éves, tölgyfahordós érlelés után palackozták, a pálinkában a friss gyümölcs illatán és ízén túl keresse a hordós érlelés során keletkező vaníliás ízeket. Díjak:Érlelt Almapálinka - EZÜST 2008, HUNDESZT Országos Pálinkaverseny
A pálinkák közül a legnehezebb jó vilmoskörte pálinkát készíteni. Több éves kísérletezés után úgy érezte a lepárló, hogy nekik ez sikerült. A körte hazájában – Nagykanizsán - válogatott gyümölcsből készítették ezt a számunkra is meglepő illatú és zamatú vilmoskörte pálinkát. Díjak: Vilmoskörte pálinka - EZÜST érem 2010, HUNDESZT Országos Pálinkaverseny Vilmoskörte pálinka - BRONZ érem 2009, DESTILLATA Nemzetközi Pálinkaversenyen, Ausztria Vilmoskörte pálinka - EZÜST 2008, HUNDESZT Országos Pálinkaverseny
A sokféle meggy közül a cigánymeggy adja a legszebb pálinkát. Nem véletlenül, divatos íz lett. Nagykanizsán termelt „késői szüretelésű", lekvárnak való gyümölcsből készített pálinka. Díjak: CIGÁNYMEGGY PÁLIN KA - B RONZ 2012. DESTILLATA, Ausztria Cigánymeggy pálinka - EZÜST 2011, DESTILLATA, Ausztria Cigánymeggy pálinka - EZÜST érem 2010, HUNDESZT Országos Pálinkaversen
A birsalma az a gyümölcs, amit magában nem fogyasztunk, de ha a polcra tesszük, illatával betölti az egész szobát. Ezt használtuk ki a pálinka készítésénél is: ízében, illatában nagyon meghatározó italt kaptunk. A Kecskemét környékéről származó gyümölcsöt szeletelés után préseljük, a mustot kierjesztjük, és a birsalma bort pároljuk le. Az eredmény egy könnyű, légies birsalma pálinka.
Szekszárdon elsők között kezdett el foglalkozni a pincészet a kishordós érleléssel. Az 1994-es évjárat bora volt az első ami ilyen hordókba került. Három hordóval kezdték az óvatos ismerkedést, hiszen a magyar borászszakmában akkor még kevéssé ismert terület volt a barrique érlelés. Az első évtől kezdve vallják, hogy az így elkészített boroknál a fa és a pörkölt jegyek ne uralják el a bor természetes jellegét. Az első évtől kezdve a mai napig a Cabernet Franc (60%) és a Merlot (40%) alkotja ezt a klasszik
A Winelovers 100 borválogatás legjobb bordói házasításaként végzett 2018- ban. Mészáros Gabriella jegyzetei szerint illatában karácsonyi fűszerek (kardamom, szegfűszeg), és érett szeder; a kortyban mazsolás csokoládé, míg lecsengésében szivardobozt idéző cédrusos-dohányos asszociációk jellemzik egy nagyon egyedi pézsmás jelleggel kiegészítve. Hatalmas test és óriási hossz, ami a hosszú pinceérlelés lehetőségét jelenti. Boregyéniség.