Vásároljon fűszereket, fűszerkeverékeket, ázsiai szószokat, rizst, különleges hozzávalókat nálunk. Nem tudja mit főzzön, itt recepteket is talál - 0
Tele van jellegzetes Thai z ld fűszerekkel, frissen aratva, nap rlelte, rt kes t panyagokkal, vitaminokkal. Ezek az egzotikus zek adj k a kiegyens lyozott, izgalmas T vol-keleti rz st az zekben. A z ld curry-s thai csirkelevest az utc n mindenhol rulj k Thaif ld n. Eur p ban is egyre n pszerűbb. Nem tartalmaz zfokoz t, adal kanyagot, sz nez ket, tart s t szereket! Felhaszn l si javaslat: Term szetesen a thai konyha k l nf le teleihez fontos, de k s rletezz nk b tran m s, megszokott telek zes t s
A Thai z ld curry-s csirkeleves szinte nemzeti tel Thaif ld n. Kiegyens lyozott, egzotikus fűszerek kever ke, ami megadja az eredeti thai konyha zvil g t. A "Kaang Kiew Wan"-t aki egyszer megk stolta, az nem felejti z t. Nem tartalmaz mesters ges sz nez ket, zfokoz t, vagy tart s t szert. Elk sz t si javaslat: Elk sz t si idő: 15 perc Hozz val k: 1 tasak z ld curry fűszerpaszta, 1-2 evőkan l olaj, 1 doboz k kusztej (400 ml), 350 g csirkemell h s, 100 g padlizs n, vagy z ldbors , bazsalikom, koriande
Az zsiai konyh kban haszn latos k kusztej m r az eg sz vil got megh d totta. Nem csoda, hiszen a zs rosabb tejsz n kiv lthat vele, s sokkal eg szs gesebb, na meg finom is, gy h t haszn ljunk k kusztejet az teleinkben! Azoknak, akik odafigyelnek a napi zs rbevitelre, s szeretn k azt cs kkenteni, itt van a "Light" k kusztej, csup n 5%-os zs rtartalommal. A tej allergi ban szenvedők b tran fogyaszthatj k. Felhaszn l sa: szinte mindenf le telben, levesek, p rk ltek, raguk, curry-k, dess gek, m rt sok
Ez a haszn latra k sz sz sz fantasztikus arom t ad a grillezett h soknak, vagy a stir-fry (wokkozott) teleinknek. Csak fel kell meleg teni elegendő sz szt, s a k szre grillezett h sra nteni. Egyszerűbb nem is lehetne. Térfogat:12 ml,
A Tom Cha kimondottan a Tenger Gy m lcseire kompon lt k zkedvelt Thai tel. Legink bb Garn la R kkal k sz tik, de ugyanolyan finom m s Tenger Gy m lcseivel, Tintahallal, Kagyl val vagy Feh rh s Halakkal, Tonhallal is. A Pad Cha jelent se Sistergő tel, ami egyet jelent a felhev tett serpenyőbe dobott Tenger Gx m lcsei sistergő hangj val. Ez a Fűszerpaszta tartalmazza mindazon Fűszereket, amiktől az itthon k sz tett Pad Cha megt vesztően hasonl t a Thai Beacheken szerv rozott Pad Chai-jal. Elk sz t si jav
A legh resebb Pr mium kateg ri s Chili Paszta a Thaif ldi Mae Pranom thai nyelven: Nam Prik Pao. Megtal lhat a Thaif ldi ttermek asztal n, mint k telező teladal k. Ez a csal di v llalkoz s vtizedek ta gy rtja, ll tja elő kiv l alapanyagokb l ezt a Chilipaszt t, s szinte csak ezt, mert arra szpontos tanak ink bb, hogy a lehető legmagasabb minős gű legyen a Chili Paszt juk. Ez nem csak egyszerűen chiliből k sz tett paszta, mint a legt bb chilipaszta, hanem jellegzetesen Thaif ldi az zeivel, illat
A Chili Babsz sz (Toban Djan) egy cs pős s fűszeres sz sz, amely sokoladal an haszn lhat az zsiai telekben. Erjesztett sz jababot s m s babokat kombin l chili paprik val s fokhagym val. sszetett umami ze van a cs pőss g- dess g s a s ss g egyens ly val. Felhaszn l si javaslat: Tapasztald ki a cs pőss g t haszn lat előtt, kezd kicsi hozz ad s val, majd ha nem el g n velheted az adagot. Eml kezz! Kivenni m r nem lehet belőle, ha t l cs pősre siker lt az tel. Wok s Egy b s t s: Haszn ld a chil
A gy mb r sz sz kiv l m rtogat sz sz h s telekhez, csirke, sert s, vagy marha. Az egzotikusabb telekhez, mint a tenger gy m lcsei, tengeri halak, r kok, kalamarik, szinte n lk l zhetetlen hozz val ja. A s lt has bburgonya is zletes lesz, ha ebbe a sz szba m rtogatjuk. Grillpartikon t laljuk a h sok mell , az igazi kulin ris lm ny kedv rt. Felbont s ut n hűtve t roland . Térfogat:12 ml,
zsiai zeket felsorakoztat Fűszerpaszta, mely kellemesen fűszeress var zsolja a p rolt, főtt marhah st. T k letes egy vas rnapi, csal di eb dnek, ha k l nlegess gekre v gynak. Elk sz t si javaslat: Hozz val k: 1 tasak Orient l p rolt marha Fűszerpaszta, 1/2 kg marhah s, lehetőleg vesepecsenye. Szeleteld fel a h st egyenlő darabokra, majd p cold 15 percig a Fűszerpaszt ban. Hev ts 4 evőkanaacute;l olajat a serpenyőben, s s sd a h sszeleteket mindk t oldalukon aranybarn ra. nts vizet a h sokra,
A Pa-Lo Thai fűszerez st nevezik Thai 5-fűszernek is. Thaif ld n ez a gyerekek kedvence, mert nem k sz tik annyira cs pősre, mint a t bbi telt. lvezetes a 3 f le text ra ebben a fog sban, a h s, a toj s s a Tofu. Hagyom nyosan ez az tel a marad k h s hasznos t s hoz s felhaszn l s val k sz lt, csak a toj st s a tofut kellett hozz adni. Tart s t szer s zfokoz n lk li term k! Felhaszn l si javaslat: A k l nf le h sok, pl. sert s hasalja, vagy csirkesz rnyak, combok felhaszn l s ra kiv l s zlete
A S lt rizs az zsiaiaknak olyan, mint nek nk a Brass i: k sz thetj k frissen, alapanyagokb l, de legt bbsz r a marad k felhaszn l s ra szolg l. Maradt egy p r adag rizs, mert a husi elfogyott? Nem gond, ez a S lt Rizs ugyanolyan kedvenc lesz. Felhaszn l si javaslat: A marad k rizs nagyszerű hasznos t s ra. K sz thetj k sert s-, csirke- vagy m s h ssal, de finom s lt z lds gekkel, r kkal is. Elk sz t si javaslat: S ss 100-200 g h st egy serpenyőben, olajjal alatta. Kanalazd hozz a főtt rizst, s s
A Tom Yum a mes s Thaif ld tal n legismertebb, legk zkedveltebb levese. Az z ben benne van az egzotikus Thai term szet, zeivel, k l nleges fűszereivel. Elk sz teni ezt a var zslatos fog st nagyon egyszerű ezzel a Fűszerpaszt val. Nem tartalmaz zfokozoacute;t, mesters ges sz nez ket, tart s t szert. Hozz val k: 2 evőkan l Tom Yum Fűszerpaszta (az ssz mennyis g 1/3-a), 200 g tenger gy m lcsei, vagy tetsz s szerinti ugyanennyi h s, 400 ml (1 doboznyi) k kusztej (ha k kusztejes verzi t k sz t nk). Elk
Az zsiai konyh kban haszn latos k kusztej m r az eg sz vil got megh d totta. Nem csoda, hiszen a zs rosabb tejsz n kiv lthat vele, s sokkal eg szs gesebb, na meg finom is, gy h t haszn ljunk k kusztejet az teleinkben! Azoknak, akik odafigyelnek a napi zs rbevitelre, s szeretn k azt cs kkenteni, itt van a "Light" k kusztej, csup n 9%-os zs rtartalommal. A tej allergi ban szenvedők b tran fogyaszthatj k. Felhaszn l sa: szinte mindenf le telben, levesek, p rk ltek, raguk, curry-k, dess gek, m rt sok
A klasszikus s legh resebb Thai leves fűszerpaszt ja, alapleve, benne van minden nehezen beszerezhető hozz val , csak a friss hozz val kat kell beszerezni. Nem tartalmaz adal kanyagot, sz nez ket, tart s t szereket! Hozz val k: 1 liter v z, 1 tasak (30 g) Tom Yum Fűszerpaszta, 200 g garn lar k, 200 g Szalmagomba (itt kaphat ), halsz sz, citroml . Elk sz t si javaslat: Elk sz t si idő: 10 perc Forralj fel 1 liter vizet, tedd bele a fűszerkr met, keverd j l el. Adj hozz garn lar kot s szalmagomb t. Ki
Az zsiai levesek kihagyhatatlan hozz val ja. Mung babb l k sz l, a kem ny tőt vonj k ki belőle. Nagy kiszerel s, 60 adag, adagonk nt porci zva. Elk sz t si javaslat: Forr zzd le a t szt t 90 C v zzel, hagyd llni 3-5 percig, majd szűrjd le. Vagy, ztat s n lk l, s sd ki bő olajban. Súly:1 kg,