Vásároljon fűszereket, fűszerkeverékeket, ázsiai szószokat, rizst, különleges hozzávalókat nálunk. Nem tudja mit főzzön, itt recepteket is talál - 0
Az zsiai levesek kihagyhatatlan hozz val ja. Mung babb l k sz l, a kem ny tőt vonj k ki belőle. Forr zza le a t szt t 90 C v zzel, hagyjuk llni 3-5 percig, majd szűrj k le. Glut nmentes. Mesters ges anyagokat, sz nez ket, tart s t szert nem tartalmaz! Súly:14 gramm, Csomagolás súlya:18 gramm,
Praktikus a felhaszn l sa, mert 10 darab 50 g-os porci kban van csomagolva, gy csak annyit vesz nk el belőle, amennyit egyszerre felhaszn lunk. Az zsiai levesek kihagyhatatlan hozz val ja. Mung babb l k sz l, a kem ny tőt vonj k ki belőle. Felhaszn l si javaslat: levesekhez, hidegsal t hoz, stb. Elk sz t si javaslat: ztassa a t szt t 3-5 percig forr (90 C) v zben, majd csepegtesse le. Súly:14 gramm,
A ny lgy k r egyik ehető s finom v ltozat nak a gy ker ből k sz lt t szta. Igazi Paleo t szta, a Magyarorsz gon ismert vegt szta eg szs ges megfelelője. Eredetileg az Andok Indi njai fogyasztott k, de manaps g m r szinte csak a D l-Kelet zsiai Orsz gokban n pszerű. K r, mert nagyon finom s eg szs ges, meg rdemelne nagyobb figyelmet. Felhaszn l si javaslat: gy, mint az vegt szt t, levesekben, hidegen sal t kban. A legnagyobb előnye az, hogy szinte csak meg kell m rtani a forr v zben, vagy a levesbe
A T pi ka az egyik legtiszt bb kem ny tő forr s. A modern s a paleo t pl lkoz si form k fontos alapanyaga. Felhaszn l si javaslat: dess gekben, zsiai dess gekben, mint a falooda, a kolak, sago leves, vagy a bubble tea, gy m lcs slush s a taho. Italokban, jegeste ban, d tőkben. Eur p ban levesekhez, desszertekhez, parfait-hoz, pudingokhoz haszn ljuk. Elk sz t si javaslat: 1,2 liter v zzet forralj fel, nts bele 2 dl T pi ka gy ngy t, főzd 10 percig, kevergetve, am g a gy ngy k tl tsz v v lnak.
A Konjac, vagy m sn ven Shirataki t szta a konjac n v ny gy k r nek a lisztj ből k sz lt, hagyom nyos Jap n t szta. Ezt a t szt t Mir kel t szt nak is nevezik k znyelven, mert sz nhidr tokat csak nyomokban tartalmaz, semmi cukor, vagy glut n nincs benne, s szinte kal riamentes. T bbnyire Glucomannant, egy v zben old d lelmi rostanyagot tartalmaz. Csak nagyon enyhe saj t ze van, ez rt a felhaszn lhat s ga sokoldal . Felhaszn l si javaslat: A szok sos t szta helyett pr b ljuk ki ezt az eg szs ges Konja
A Konjac, vagy m sn ven Shirataki t szta a konjac n v ny gy k r nek a lisztj ből k sz lt, hagyom nyos Jap n t szta. Ezt a t szt t Mir kel t szt nak is nevezik k znyelven, mert sz nhidr tokat csak nyomokban tartalmaz, semmi cukor, vagy glut n nincs benne, s szinte kal riamentes. T bbnyire Glucomannant, egy v zben old d lelmi rostanyagot tartalmaz. Csak nagyon enyhe saj t ze van, ez rt a felhaszn lhat s ga sokoldaluacute;. Felhaszn l si javaslat: A szok sos t szta helyett pr b ljuk ki ezt az eg szs ges
Az eredeti Tavaszi Tekercseket ebbe a lapba kell csomagolni. Van, akinek k nnyebb, ha egy n gysz gletes lapba csomagolhatja a t ltel ket, mert k nnyebb behajtani a k t v g t s feltekerni. Felhaszn l si javaslat: tavaszi tekercsek k sz t s re. Fogyaszthatjuk nyersen, vagy bő olajban kis tve, az ut bbi a n pszerűbb. Elk sz t si javaslat: egy lapos, peremes t lra/t lc ra nts nk egy-k t poh r melegvizet, ztassuk alaposan a lapokat egyes vel a v zbe, vegy k ki, helyezz k egy tiszta konyharuh ra, s m ris
A Pizza N polyi tal lm ny, ezt a lisztet is ott gy rtott k. A h res olasz Pizza k sz tő mester Johnny Di Francesco aj nl s val, receptj vel. L sd a "D l-Eur pai konyha" N polyi Pizzat szta k sz t se receptet. Ne feledd megrendelni hozz a Speci lis Pizza Kov szport, mely a magas hőm rs kleten val s t shez alkalmas, 1 kg liszthez 25 g-ot. s az eredeti olasz Pizzasz szt is megrendelheted, hogy t k letes legyen a Pizz d! Felhaszn l si javaslat: pizzat szta k sz t s hez. Súly:14 gramm,
Kukoric b l nyert teljesen term szetes anyag, sz ntelen s szagtalan. Liszt rz kenyek fontos mindennapi alapanyaga a konyh ban. Praktikus t pőz ras, visszaz rhat nat r tasakban sz ll tjuk. ttermi, nagy zemi kiszerel s. Felhaszn l si javaslat: Sűr t sre a legkiv l bb alapanyag, sz szok, m rt sok, kr mek, főzel kek, kr mlevesek k sz t sekor. Előnye, hogy nem csom sodik, s a v geredm ny sim bb, selymesebb lesz. A k nai konyha szinte minden fog s hoz haszn lja, a kukorica kem ny tőben megforgatott h s ro
A S t t Sz jasz szt legt bbsz r az telek sz n nek jav t s ra haszn lj k. Haszn lat val karamellsz nű, halv nyabb teleket tv gygerjesztőbb teszi. Nem szabad olyan bőkezűen adagolni az telekhez, mint a Vil gos Sz jasz szt, mert a t lzott haszn lata m r ront az tel sz n n, t l s t tt sz nezi, rontva ezzel az tel t lal s n. Ezenk v l desebb is a testv r n l, teh t emiatt is m rs kelten kell adagolni. Felhaszn l si javaslat: p rk ltek, raguk, k nai- s zsiai telek, főleg a Shanghai konyha fog saiho
A S t t Sz jasz szt főleg a K nai s a Jap n konyha haszn lja. Hosszabb ideig rlelik, melasz, karamell s kukoricakem ny tő felhaszn ls val rik el a megfelelő zt, sz nt s llagot. Sokkal testesebb az ze, karakteresebb, s t tebb. Nem annyira s s, mint a vil gosabb testv re. Leg jabban arra lettek figyelmesek a Szingap ri kutat k, hogy nagyon magas az antioxid ns tartalma, ez rt a fogyaszt sa szervezet nkre j hat ssal van. Felhaszn l si javaslat: p clevekben h sok hosszabb idejű p col s ra, telek sz
Ez a vil gos Sz jasz sz hosszabb erjeszt si folyamattal elő ll tott, magas minős get k pviselő Sz jasz sz. Felhaszn l si javaslat: Legt bbsz r zsiai telekben haszn luk, ez a sz sz adja a jellegzetes zt a k nai t szt s teleknek, s a főz s utols f zis ban teszik az telhez. Felhaszn l sa v gtelen, zsiai telekben, h sp cokban, amerikai telekben, hamburgerben, Barbecue sz szokban, mediterr n telekben, pr b ld ki Pizz n (!), Karibi fog sokban, Sal ta ntetekben, de haszn lhatjuk asztali m rtogat sz
A vil g tal n leg regebb zes tője, legal bb 3000 ve haszn lj k! Erjesztett sz jababb l s b zalisztből k sz tik. Gazdas gos nagy kiszerel sben, a jobb r- rt k v gett. A vil gos, friss Sz jasz sz kiss s sabb, mint a t bbi Sz jasz sz. Superiornak nevezik a Sz szasz sz első csapol s t, ugyan gy, ahogy az ol va olajak "szűz" sajtol s t, ez jelzi a legmagasabb minős get. Ha egy recept Sz jasz szt r, akkor ezt a fajt t haszn ljuk. Felhaszn l si javaslat: Wokban, serpenyőben k sz tett t vol-keleti telek
A vil g tal n leg regebb zes tője, legal bb 3000 ve haszn lj k! Erjesztett sz jababb l s b zalisztből k sz tik. Gazdas gos nagy kiszerel sben, a jobb r- rt k v gett. A vil gos, friss Sz jasz sz kiss s sabb, mint a t bbi Sz jasz sz. Superiornak nevezik a Sz szasz sz első csapol s t, ugyan gy, ahogy az ol va olajak "szűz" sajtol s t, ez jelzi a legmagasabb minős get. Ha egy recept Sz jasz szt r, akkor ezt a fajt t haszn ljuk. Felhaszn l si javaslat: Wokban, serpenyőben k sz tett t vol-keleti telek
A Kikkoman Sz jasz sz hagyom nyos Honjozo erjeszt si elj r ssal k sz tik m r t bb sz z ve Jap nban. Nem sszet vesztendő a K nai Sz jasz sszal, mert ez a sz sz a maga v r ses-barna sz n vel, kiegyens lyozott arom ival, z vel magasan a legfinomabb Sz jasz sz, ami kaphat a kereskedelemben. Felhaszn l si javaslat: Felhazsn l sa v gtelen, s helyett szinte minden telben, levesekben, zsiai telekben, h sp cokban, Sushi-hoz wasabit belekeverve, amerikai telekben, hamburgerben, Barbecue sz szokban, medite