Vásároljon fűszereket, fűszerkeverékeket, ázsiai szószokat, rizst, különleges hozzávalókat nálunk. Nem tudja mit főzzön, itt recepteket is talál - 0
V logatott sz jababb l k sz lt, hagyom nyos erjeszt si recept alapj n, m gis az eredeti zvil got k pviseli. A cs kkentett s tartalm sz jasz szt az eg szs gesebb letm dot k vetők előszeretettel haszn lj k, mert a sz jasz sz jellegzetes ze ugyanaz, viszont 40% kevesebb s t tartalmaz, s nem lehet els zni az telt, mit az annyiszor előfordul a norm l sz jasz szt haszn l kkal. Térfogat:12 ml,
A Shoyu sz jasz sz a jap n konyha alapja, sz szok, m rtogat sz szok n lk l zhetetlen alapanyaga, de a főz shez is a leggyakrabban haszn lt sz jasz sz Jap nban. V logatott sz jababb l s b z b l k sz lt, 6 h napos hagyom nyos erjeszt ssel. Felhaszn l si javaslat: Wasabi paszt val keverve, a Sushi m rtogat sz sza, de ugyanezt fogyasztj k a jap nok a Sashimi-hoz is, s mi is ha az igazi jap n zvil gra v gyunk. Ezenk v l term szetesen haszn ljuk mindenf le telek zes t s re, s z s ra, levesek, stir-fry (
Term szetes erjeszt sű, kivűl minős gű des Sz jasz sz, a Healthy Boy m rk t l. Felhaszn l si javaslat: a k sz telek z nek fokoz s ra csepegtess p r csepp des sz jasz szt az telre, s a t szta tel, rizs tel, s lt h sos fog s m g zletesebb lesz. Marin d k sz t shez, p cl hez is kiv l alapanyag. Wokban k sz lt telek zes t s re s sz nez s re. Gusztusos s t t sz nt kap az tel. Haszn ljuk des-Savany k nai telekhez is, mint az des hozz val . Mesters ges anyagokat, sz nez ket, tart s t szert ne
A sz jasz sz szinte mindenre haszn lhat , de kiv ltk pp a t vol-keleti telek elk sz t se nem k pzelhető el n lk le. A gomba esszenci val zes tett sz jasz szt főleg K n ban haszn lj k főz skor, de ut lag is zes tenek vele. Felhaszn l si javaslat: Egy p r csepp k l nleges z vil got var zsol, ak r a h sleves nkbe is. S z s helyett ezt is lehet haszn lni. P rk ltek, raguk, t vol-keleti telek, stir-fry (dobva-r zva) telek zes tője. // Térfogat:12 ml, Csomagolás súlya:18 gramm,
Ez a Jap n st lus Teriyaki Sz sz az első pr sel sű sz jasz szb l k sz l. Tulajdonk ppen a Teriyaki egy főz si/grillez si technika, ami annyit jelent, hogy f nyes, m zas. Kitűnő p cl h soknak, halaknak. Grillez skor kenegető sz sznak haszn ljuk. Felhaszn l si javaslat: Grillezett, s lt halak (lazac, feh rh s halak), csirkeh s, marhah s, sőt sert sh s zes t s re. Tavaszi tekercsek, s lt falatk k m rtogat sz sz nak, levesek s z s ra, zes t s re. Gyakran kevernek hozz V r sbort, Mirint vagy Sake-t is.
Az Agar-agar port s t shez haszn ljuk zselatin helyett. Alg b l k sz tik, 100%-ban n v nyi alap . 1 tasakb l 3 liternyi agar-agar puding lesz, des tve azonnal fogyaszthat is, mint zsel vagy puding. Legjobban rv nyes l t ltel kk nt tort ban tortalapok k z tt. Felhaszn l si javaslat: zselatin helyett dess gekben, tort kban, tetszőlegesen sz nezhetj k, pl. c klaporral, de haszn lhat sűr tőanyagk nt is levesekben, sz szokban, lekv rokban befőz sn l. Súly:14 gramm, Csomagolás súlya:18 gramm,
A Barnarizs, vagyis a teljes kiőrl sű rizs, eg szs gesebb, mint a feh r rizs. Mindemellett Glut nmentes is. Felhaszn l si javaslat: T sztasal t kban, thaif ldi sal t kban (Pad Thai), levesekben, tavaszi tekercsekben, h sok mell k retnek t lalva, t szta telekben, pl olaszos sz szokkal, de tulajdonk ppen mindenben helyettes thetj k a b zalisztes t szt t ezzel az eg szs gesebb t szt val. Elk sz t si javaslat: Dobd forr sban l vő v zbe a t szt t s főzd 6-8 percig majd szűrd le. Súly:14 gramm, Csomagolás
Az indiai keny r, a Chapati, vagy Roti, a legn pszerűbb keny rfajta Indi ban. Ez az őrl s Great Taste Award kit ntetett! Elk sz t si javaslat: Sz rjuk egy t lba az indiai lisztet, s zzuk, nts nk hozz egy evőkan lnyi olvasztott vajat, vizet, s gy rjuk egy kem ny, rugalmas massz v , s tegy k f lre pihenni 15 percre. A massz nak nem szabad ragadnia, form ljunk golflabda nagys g adagokat, ny jtsuk k r alak ra, kb. 15 cm tm rőjűre. Meleg ts nk elő forr ra egy palacsinta s tőt, lehetőleg ragad smenteset,
Az indiai keny r, a Chapati, vagy Roti, a legn pszerűbb keny rfajta Indi ban. Ez az őrl s Great Taste Award kit ntetett! Elk sz t si javaslat: Sz rjuk egy t lba az indiai lisztet, s zzuk, nts nk hozz egy evőkan lnyi olvasztott vajat, vizet, s gy rjuk egy kem ny, rugalmas massz v , s tegy k f lre pihenni 15 percre. A massz nak nem szabad ragadnia, form ljunk golflabda nagys g adagokat, ny jtsuk k r alak ra, kb. 15 cm tm rőjűre. Meleg ts nk elő forr ra egy palacsinta s tőt, lehetőleg ragad smenteset,
Eg szs ges Paleo t szta desburgony b l. Felhaszn l si javaslat: v zben kifőzve k retk nt, egyenesen a levesbe főzve levest sztak nt, hidegsal t kba, Stir Fry (Wok) telekhez, dess gekhez. Elk sz t si javaslat: v zbe ztatva 5-10 percig levesbe főzve 3-5 percig forr v zbe ztatva 3-5 percig, majd hidegv zzel le bl tve zsiai s lt gyors telekhez, garn l val, h ssal, z lds gekkel egy tt keverve s t lalva főzd 3-5 percig, majd hideg v zzel le bl tve előre főz tt vagy s t tt garn l val, h ssal, z
A sz r tott kov sz por kiv l an alkalmas Pizzat szt k k sz t s re. A Pizzat szt t egy jszak n t kell hagyni kelni, főleg akkor, ha Pizzalisztet (Farina Speciale Tipo 00- s) lisztet haszn lunk. Ez a sz r tott kov sz ellen ll bb a magas hőm rs klethez, mint a por lesztő, ez rt ide lis Pizzat szt k k sz t s re. Ettől lesz a Pizzat szta k nnyű, ropog s, illatos s j zű. FONTOS: Nem sszekeverendő a por lesztővel, ami szinte azonnal beindul, ez a kov szb l k sz lt sz r tott por lassabban, hosszabban fejti
A mani ka gy k rből kivont, tiszt tott Kasszava liszt Nyugat-Afrika mindennapi eledele. A Paleo trend egyik fontos alapanyaga, kedvező lettani tulajdons gai miatt, nem tartalmaz se cukrot se feh rj t, s magas az lelmi rost tartalma. Felhaszn l si javaslat: A v zfelfog k pess ge miatt kiv l sűr tő az telekben, kenyerekbe s tve, e nedves keny rbelső m r 2 evőkan lnyi Gari liszttel elker lhető. R ntott telek pan roz s ra, nokedlik, levesbet t gomb cok alapanyagak nt, dess gekbe. Ny ri napokon hideg
A Mie asli t szta az zsiai konyh kban haszn lt mindennapi t szta. A gy rt si folyamatot gy alak tj k, hogy min l k nnyebb, gyorsabb legyen a t szta v gleges felhaszn l sa. B zalisztből k sz tik, majd olajban kis tik, gy a t szta nagyon k nnyen megfől, forr sban levő v zhez adva, 2 perc alatt. Felhaszn l si javaslat: levest szt nak, pl Ramen-, Kimchi levesek, Wok-ban k sz lt s ltt szt knak kiv l . Súly:14 gramm, Csomagolás súlya:18 gramm,
A k nai toj sos t szta az zsiai konyh kban haszn lt mindennapi t szta. Főleg Indon zi ban a nemzeti eledel knek sz m t Bami Goreng t szta tel elk sz t s hez. Elk sz t si javaslat: igencsak egyszerű, forr v zhez hozz adva, 4 perc alatt megfől, majd a wokban/serpenyőben tov bb lehet s tni, zes teni. Súly:14 gramm, Csomagolás súlya:18 gramm,
Kukoric b l nyert teljesen term szetes anyag, sz ntelen s szagtalan. Liszt rz kenyek fontos mindennapi alapanyaga a konyh ban. Praktikus Műanyag Sz r s T rol ban. Felhaszn l si javaslat: Sűr t sre a legkiv l bb alapanyag, sz szok, m rt sok, kr mek, főzel kek, kr mlevesek k sz t sekor. Előnye, hogy nem csom sodik, s a v geredm ny sim bb, selymesebb lesz. A k nai konyha szinte minden fog s hoz haszn lja, a kukorica kem ny tőben megforgatott h s ropog sabb, k rgesebb, finomabb lesz, mint a nat r s lt h s.