A zabkorpa lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, és sok vízoldékony rostot tartalmaz. Az élelmiszerek közül a zabkorpának van a legmagasabb vízben oldódó rosttartalma. Felhasználható joghurtba, kefirbe, müzlibe keverve. Naponta 1-2 evőkanállal ajánlatos fogyasztani. Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 386 Kcal/ 1634 KJ, Fehérje: 16,1g, Szénhidrát: 68,5g, Zsír: 5,3g
Összetevők: csicseriborsó Allergének a termékben: nincs (Glutént is felhasználó üzemben csomagolva) Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia 1448 kJ (343 kcal) Zsír 6,2 g -amelyből telített zsírsavak 0 g Szénhidrát 48,7 g -amelyből cukrok 5 g Fehérje 19,2 g Só 0,007 g Felhasználási javaslat:
Mit érdemes tudni róla? Vegán Értékes omega-3 zsírsav forrás Élelmi rostban és fehérjében gazdag Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz Több fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz Hozzáadott cukrormentes Adalékmentes Glutént tartalmaz! Felhasználás: Felhasználható házi kenyérsütéshez a tésztába keverve vagy felületi szóráshoz, illetve müzlibe, salátákhoz. Összetevők: pirított szezámmag, lenmag, pirított napraforgó, rozspehely, búzape
Mit érdemes tudni róla? Vegán Paleo Magozott Hatékonyabbá teszi az emésztést Jelentős ásványi anyag és vitamin forrás Összetevők: mazsola, pörkölt földimogyoró, kesudió és mandula keveréke Származási hely: EU
A Dénes-Natura Barna Bulgurt a nálunk kevéssé ismert bezostye típusú búzából állítják elő. Nem csak színében különbözik a hagyományos bulgurtól, hanem ízében is. A Dénes-Natura Barna Bulgur íze egészen más karakterű. Használható köretként, de salátához, töltelékhez is kiváló. Használata: a bulgurt kétszeres mennyiségű vízben 15-20 percig főzzük. Kiszerelés: 500g Tárolás: száraz, hűvös helyen tárolandó.
Dénes-Natura Magyaros fasírtpor 500g Felhasználás: 250 g fasírtport kikeverünk kb. 300 ml vízzel, 30 perc pihentetés után olajban kisütjük. Összetevők: szójagranulátum, keményítő, zsemlemorzsa (búzaliszt, víz, só, élesztő), napraforgó, burgonyaliszt, árpa-, búza-, rozs-, zab- és lenmagpehely, tengeri só, vöröshagyma, zöldségkeverék (sárgarépa, paszternák, póréhagyma, zellergumó), fokhagyma, petrezselyemzöld, fűszerpaprika, fűszerek. A termék glutént tartalmaz! Tápérték 100 g-ban:
Mit érdemes tudni róla? Vegán Glikémiás indexe rendkivül magas Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz Hozzáadott cukrot nem tartalmaz Adalékmentes Allérgénmentes Felhasználás: Elkészítése: egy csésze rizst két csésze vízben kb. 8-10 percig főzünk.. Összetevők: 100% Jázmin rizs Származási hely: Kambodzsa
Mit érdemes tudni róla? Vegán Cukormentes Glikémiás indexe magas Főleg szénhidrátot tartalmaz, keményítő formájában Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz Hozzáadott cukrot és édesítőszert nem tartalmaz Adalékmentes Glutént tartalmaz! Felhasználás: Párolt zöldségekkel, hüvelyesekkel köretként vagy főételként fogyasztható. Édességnek is alkalmas mazsolával, diófélékkel, gyümölcsökkel. Elkészítése: 5-6 perces főzéssel. Összetevők: 100% durumbúza
Mit érdemes tudni róla? Vegán Cukormentes Glikémiás indexe alacsony Magas fehérjetartalmú Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz Hozzáadott cukrot és édesítőszert nem tartalmaz Adalékmentes Felhasználás: Elkészítése: egy csésze vadrizst 5 csésze vízben 20-30 percig főzünk. Az első vizet forrás után öntsük le róla. Olajban ne pirítsuk. Fogyasztható önállóan vagy megfőzve más rizsfajtákkal keverve. Összetevők: 100% Indián rizs Származási hely:
Mit érdemes tudni róla? Vegán Tejmentes Tojásmentes Szójamentes Allérgénmentes Pálmaolaj mentes Adalékmentes Felhasználás: Alkalmas sütemények, édességek édesítésére. Figyeljünk arra, hogy a kristálycukornál kevesebb kell belőle és egyszerre ne fogyasszunk belőle nagy mennyiséget. Összetevők: gyümölcscukor (fruktóz) Származási hely: Törökország
Mit érdemes tudni róla? Vegán Cukormentes Magas a fehérje és rost tartalma Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag Adalékmentes Allergénmentes .Felhasználás: válogatás és átmosás után kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Csíráztatás: 8 óra áztatás és 3-4 nap csíráztatás után közvetlenül fogyasztható. Összetevők: Hajdina Származási hely: Lengyelország
Mit érdemes tudni róla? Vegán Cukormentes Magas a fehérje és rost tartalma Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag Adalékmentes Allergénmentes .Felhasználás: válogatás és átmosás után kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Összetevők: Hajdina Származási hely: Lengyelország
Mit érdemes tudni róla? Vegán Cukormentes Bioflavonoid forrás Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz Hozzáadott cukrot és édesítőszert nem tartalmaz Adalékmentes Felhasználás: Fogyasztható: sós vízben főzve köretként, édesen elkészítve, magvakkal, mézzel kiegészítve pedig müzliként. Főzés: 2-3 percig. Összetevők: Hajdina (enyhén pirított) Származási hely: Lengyelország
Mit érdemes tudni róla? Vegán Cukormentes Glikémiás indexe alacsony Hozzáadott cukrot és édesítőszert nem tartalmaz Adalékmentes Glutént tartalmaz! .Felhasználás: Elkészítése: egy csésze bulgurt két csésze vízben egy evőkanál olaj és ízlés szerinti só hozzáadásával fedő alatt lassú tűzön addig főzzük, amíg az összes vizet fel nem szívja. Összetevők: Bulgur (durumbúza töret), szárított hagymakeverék (5%) (vöröshagyma, póréhagyma, metélőhagyma változó arányban)
Mit érdemes tudni róla? Vegán Magas fehérje- és rosttartalom Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz Hozzáadott cukormentes Adalékmentes Glutént tartalmaz! Felhasználás: Elkészítése: 100 g fasírtport 120 ml vízzel kikeverünk, pár perc pihentetés után forró olajban kisütjük. Összetevők: zabpehely, kukoricakeményítő, zabpehelyliszt, burgonyapehely, zsemlemorzsa (búzaliszt, víz, só, élesztő), napraforgó, lenmagliszt, pirított szezámmag, árpa-, búza- és rozspehely, barnarizsl