Ha 100%-ban kókuszlisztet szeretnénk használni, akkor a receptben előírt mennyiséghez képest eggyel több tojást használjunk, hogy a sütemény kevésbé morzsálódjon! Ha kizárólag kókuszlisztet használunk, akkor a búzaliszthez képest rövidebb időt igényel a készített étel sütése. A Nature Cookta Kókuszlisztet sütés mellett használhatjuk még szószok, levesek ízesítésére, sűrítésére egyaránt. Alkalmazható gyümölcsturmixok készítésére, valamint a csokis déligyümölcsös összetevőjű desszertek pótolhatatlan alap
Ha 100%-ban kókuszlisztet szeretnénk használni, akkor a receptben előírt mennyiséghez képest eggyel több tojást használjunk, hogy a sütemény kevésbé morzsálódjon! Ha kizárólag kókuszlisztet használunk, akkor a búzaliszthez képest rövidebb időt igényel a készített étel sütése. A Nature Cookta Kókuszlisztet sütés mellett használhatjuk még szószok, levesek ízesítésére, sűrítésére egyaránt. Alkalmazható gyümölcsturmixok készítésére, valamint a csokis déligyümölcsös összetevőjű desszertek pótolhatatlan alap
Többféle kakaópor létezik, melyek eltérő ph-értékkel és zsiradéktartalommal, így ebből eredően különböző ízekkel és színekkel rendelkeznek. A 0%-os kakaót általában a nedvesítő hatás és az oldékonyság javítására használják italgyártó cégek. Általánosságban a 10-12%-os kakaót használják, míg a 20-22%-os kakaó tulajdonsága, hogy alkalmazásával sokkal jobb ízt kapunk, ezzel növelve az italok, ételek élvezeti értékét Fogyasztási javaslat: Egy kiskanálnyi kakaót keverjünk össze természetes édesítőszerrel (x
Bármilyen zöldség panírozásánál is jó szolgálatot tehet a különleges eljárással készített szezámmagliszt. A finom szemcséjű alapanyag teljes mértékben felhasználható bármilyen diéta, étrend követése esetén. A hántolt szezámmagból készült Nature Cookta Szezámmagliszt a termékcsalád többi tagjához hasonlóan hidegsajtolásos eljárással készül. Ez a módszer még különlegesebbé teszi a már amúgy is különleges port: a finom szemcséjű liszt nagyobb mértékben őrzi meg a szezámmag előnyös tulajdonságait. A vegetár
Ezzel a különleges adalékanyaggal a megfelelő állag elérése sütésnél, főzésnél is garantált! A manióka, más néven kasszáva gyökeréből nyert keményítő mellékíz és színmentes, a ,,mindenmentes” konyha legfőbb alapanyaga. Alkalmazásával tökéletesen sima és csomómentes ételek készíthetőek. Előállításakor bonyolult eljárással választják ki a keményítőt a gumóból: először leőrlik a teljesen kifejlődött gyökeret, átmossák, pépesítik, ez után választják csak külön a folyadékot. A Dél-Amerikában őshonos növény
A zöldes színű, jellegzetes ízű és illatú liszt részben vagy egészben számtalan étel elkészítéséhez alkalmazható. Vegánok, vegetáriánusok, diétázók is beépíthetik étrendjükbe. A sütéshez és főzéshez célszerű ezt a fajta őrleményt választani, mely az ételek sűrítésére is kiváló. Készítésekor első lépésként a tökmagot megtisztítják héjától, utána pedig az olaját vegyszermentesen, hidegen kisajtolják belőle. A fennmaradó anyag finomra őrlésével készül a Nature Cookta Tökmagliszt, mely élelmi rostban gazdag
A bio- és reform ételek piacán egyre több olyan lisztalternatíva jelenik meg, amely akár teljes egészében kiválthatja az elterjedt búzalisztet. A kókuszliszt a tudatos és változatos étkezés egyik meghatározó szereplője. Igazán különlegessé azok a tulajdonságai teszik ezt a konyhai alapanyagot, hogy bármilyen diétába beépíthető és igen sokrétűen alkalmazható. A trópusokon élők életében az egész évben termést hozó kókuszpálma jelentős szerepet tölt be. A kókusz húsának őrleménye rendkívül finom aromával b
A kakaóvaj tartalom szerint többfélét különböztetünk meg, melyek íze és színe is kissé eltérhet. A végeredményként kapott kakaópor zsírtartalma attól függ, milyen szinten préselték ki a masszából a kakaóvajat, azaz milyen zsírtartalmú kakaótészta maradt vissza a préselés után. A leggyakoribb a 10-12%-os kakaóvaj tartalmú használata. A Nature Cookta Holland Kakaó mélybarna színű, magas minőségű konyhai alapanyag. Kitűnően alkalmazható krémekhez, töltelékekhez és bevonókhoz is. A különleges ízharmónia e
Nagyszerű ételek sűrítésére, zöldségek és húsok panírozására, valamint bármely fogáshoz adagolva, ételünk nem tapad le a lábasban, tálban. A zabot régen mint gyomnövény és takarmánynövényként tartották számon, ma már a superfoodok csapatát erősíti. A skótoknál az időjárás kedvezett annak, hogy rendszeresen termesszék és fogyasszák. Különböző tradíciók kapcsolódtak hozzá: kizárólag állva fogyasztották, óramutató járásával ellenkező irányba kavargatták, valamint egy külön iskolai szünetet is bevezettek, azé
Közkedveltsége számos pozitív hatásának tulajdonítható. A cukor helyett eritritet tartalmazó ételek, italok fogyasztása hozzájárulnak a fogak mineralizációjának fenntartásához és a fogyasztást követően kisebb mértékű vércukorszint-emelkedést okoznak, mint a cukrot tartalmazó ételek, italok fogyasztása A Nature Cookta Eritritolt sütés-főzés folyamán több szempontból is érdemes alkalmazni. A kevésbé fűszeres ételek esetén különleges módon kiemeli az ízeket. Ennek a konyhai alapanyagnak a hozzáadásával az
A Nature Cookta Citromsav különlegessége abban rejlik, hogy anhidrát, vagyis teljesen vízmentes. Ennek a tulajdonságának köszönheti, hogy kezelése könnyebb, a csomagolásban nedvesség hatására sem tömbösödik. Főbb tulajdonságaiban, fizikai jegyeit tekintve is nagyon hasonlít az aszkorbinsavhoz, azonban eggyel több oxigénatomot tartalmaz nála. A citromsav természetes formában megtalálható a természetben, tartalmazzák a citrusfélék és néhány gyümölcs, például az eper, a málna, vagy a bogyós gyümölcsök (a
A bambusz történelmi különlegességei Az örökzöld növény a közhiedelemmel ellentétben jól bírja a hideget. Szaporításához egy fűrészre is szükségünk van, ugyanis nagyon erős a gyökérrendszere. Olyan sűrű aljnövényzetet alakít ki magának, hogy más növény nem is képes megélni a közelében. Egyes egyedek egész éven át virágozhatnak (Phyllostachis nemzetség), dísznövényként kertekbe ültetik. A bambusz hajtásait párolják és zöldségként tálalják, magvait gabonaként használják. A Dendrocalamus strictus és a Ba
Gesztenyeliszt bemutatása A gesztenyelisztet friss gesztenyéből készítik. 15-20 napig 45-50 fokon szárítják, majd géppel hántolják. Ezután a törmelékeket is eltávolítják, majd az egészet átszitálják. Géppel, majd kézzel is átválogatják, ezután finomra őrlik. Állaga hasonlít a búzalisztéhez. A gesztenyeliszt akár 100%-ban is helyettesítheti a receptben megadott mennyiséget, de keverheti más lisztekkel is. Erőteljes aromája miatt főleg azoknak érdemes használni, akik szeretik a gesztenye ízét. K
Kendermagliszt, Nature Cookta bemutatása A kendermag nagymértékben tartalmazza a szervezetünk számára elengedhetetlen esszenciális aminosavakat, melyeket testünk nem képes önmagától előállítani. Ezen aminosavak a köztudomás szerint elsősorban a húsfélék bevitelével biztosíthatók. A kendermag rendszeres fogyasztásával azonban a vegetáriánus és vegán életmódot folytatók, vagy a húst csak kisebb mértékben kedvelők is – az esszenciális aminosavak terén – megfelelő beviteli forráshoz juthatnak. A Nature
Parajdi só (1kg) bemutatása A parajdi só az erdélyi sóvidékről származik. Lelőhelye, a Kárpát-medence. Napjainkban is az egyik legfontosabb bányászati hely. Kézzel bányásszák, majd apró darabokra aprítják. A kinyerési folyamat és az utána történő csomagolási folyamat is teljesen vegyszermentesen történik. Nem jódozott, nincsen benne adalékanyag, sem csomósodásgátlószer. Természetes tisztaságú, magas az ásványianyag- és nyomelem tartalma. Az étkezési tisztaságú parajdi só a hagyományos konyhasóhoz ha