Vastag, koncentrált bor. Illatában is nagy aszút sejtet, a déli gyümölcsök közé mézes jegyek keverednek. Tipikusan 2000-es évjáratú különlegesség, a cukor és a sav aránya kellemesen fogyaszthatóvá teszi, ízei hosszúak, kerekek.
Illatában a gyümölcs és a fahordós erjesztés és érlelés jegyei jelennek meg kis fűszerességgel. Ízére különleges egyensúly jellemző. Krémes test szép ásványossággal és finom szerkezetű savakkal és tanninnal. Gazdag, nagy bor hosszú utóízzel.
Boglyos-dűlőben termett szőlőből készült organikus műveléssel. Illatára a tokaji Furmint tiszta és elegáns fajtajegyei jellemzőek. Ízében a piroxén-andezit alapkőzetnek köszönhetően szép ásványosság és hosszúság jelentkezik.Természetes egyedi egyensúlyú bor, különleges termőhelyi karakterrel.
Illatban szépen nyílik, trópusi gyümölcsök, kajszi- és őszibarack aromák dominálnak. Ízében a teljesség és a végtelenség jellemzi az íz és a struktúra tekintetében is. Hosszú, szép egyensúlyú, krémes, Tokaj minden erényével.
Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály harmonikus házasítása. A hagyományos módszerrel készült terroir pezsgő, amely szépen tükrözi a termőhely sajátosságait. A Hárslevelű és Sárgamuskotály jellegzetes gyümölcsössége ízében gyönyörűen kiegészül a Furmint feszes savával és a palackos erjesztés és érlelés nyújtotta jegyekkel.