Mély borostyán színű, harmonikusan kiegyensúlyozott, mérsékelt szénsavval rendelkező búzasör. Könnyű kenyeres és karamellás illatjegyeket hordoz. Különlegessége, hogy 1872 óta változatlan recept alaján készül. A bajor búzasör (Hefeweizen) nevéhez hűen búzamalátából készül, jellemzője a ködös megjelenés, általában vastag, hosszan tartó habbal, illatában és ízében is erős szegfűszeges és banános jelleggel, amit a felhasznált élesztőnek köszönhet. A komlókeserű teljesen a háttérbe szorul, alkoholfoka 4,9
Weizendoppelbock. Elegyedik a búza teltsége, fűszeressége a bock édes, karamelles, selymes világával. A bock (bak) egy nehéz láger sör, amelyet hagyományosan ősszel főznek és télen érlelnek, hogy tavasszal fogyaszthassák. A "doppel" jelentése "dupla", ez a stílus a bock sörök alkoholosabb és testesebb változata. A "weizen", azaz "fehér" a búzasör német neve. Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal! 23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert! Beerselection Sörsu