Wasabi paszta 43g A vaszabi (wasabi) az a zöld, krémszerű fűszer (paszta), amit általában japán éttermekben szolgálnak a szusihoz, íze a tormához hasonlít, de annál még csípősebb, felhasználható még saláták, tenger gyümölcsei, zöldségek, hidegtálak mellé is. Nagyon ízletes növény, amely eredetileg a japán hegyvidékeken nőtt. Ősidők óta használják gyógyító tulajdonságai, ezek közül különösen antibakteriális hatásai miatt. Emellett a japán konyha fő fűszereként tartják számon, ma is hatalmas mennyiségben
A szójaszósz jellemzői A szójaszósz ételízesítőként használt szósz, melynek alapanyaga az erjesztett szójabab, olajtalan szójapehely és búza. Az ázsiai konyha egyik alapvető ételízesítője, amit főzéshez és sütéshez használnak, mártásokhoz, illetve marináláshoz is alkalmaznak. Lehetnek világosabb vagy sötétebb színűek, a világosak sósabbak és könnyebbek, a sötétebb változatok gazdagabbak, sűrűbb textúrájúak. A japán konyha fontos alapanyaga a szójaszósz. Miket tartalmaz a szójaszósz? A szója
Zakuszka, babos, 300g Összetevők: paprika, bab 35%, hagyma, sárgarépa, napraforgó olaj, paradicsom paszta, só, bors, babérlevél. Felnyitás után hűtőben tárolandó max 72 óráig. 100 gramm babos zakuszka tápértéke: Energia Kcal-ban: 157,3 Zsír: 6,2g - amelyből telített zsírsav: 0,08g Szénhidrát: 20,2g - amelyből cukor: 2,2g Rost: 6g Fehérje: 5,4g Só: 1,2g Cikkszám: 20213