Használd sörválasztónkat, ha nem ismered a sörök világát és rendelj több 100 féle minőségi, kisüzemi sört tartalmazó kínálatunkból webshopunkból vagy gyere be hozzánk személyesen a budapesti sörszaküzletünkbe amit a Blaha és a Rákóczi tér között találsz a József körúton, ha valóban különleges sörökre vágysz!
A grapefruit, fűszeres trópusok mögött málna és cseresznye ízek húzódnak meg. Lágyan édes, de kiegyensúlyozott DIPA. A Double New England IPA (DNEIPA) a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran búzát vagy zabot is tartalmaz, csábító ködösséget
Krémes és telt NEIPA. Mangó, bogyós gyümölcsök, citrusok, füvesség jelenik meg a sör ízében, hála a Superdelic-Mosaic-Citra komlózásnak. A New England IPA a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran búzát vagy zabot is tartalmaz, csábító ködöss
Határozottan keserű és malátás, ropogós Német Pilsner, német komlókkal. A Pilsner lágerek ura, amelyet először a csehországi Pilsenben főztek. Pilsener és pils néven is ismert, ma már az egész világon főzik. Leghitelesebb formájában a pilsner egy jól strukturált, testes sör, csillogó aranyszínű árnyalattal. A sűrű, dús fehér hab alatt a bársonyos szájíz a lágy víznek köszönhető; a teljesen malátás gerinc szilárd és zamatos; a magas komlós keserűséget pedig mind az orrban, mind a szájban a Saaz komló alakí
Olajos, gyantás, grapefruitos és csonthéjas tónusú West Coast IPA, Nectaron és Moteuka komlókkal. Az "American" (AIPA) szó az újvilági komlók felhasználására vonatkozik. Ezeket a söröket virágos, gyümölcsös, citrusos, fenyőszerű vagy gyantás komlók karaktere jellemzi, az IPA sörstílus a komló ízéről, aromájáról és keserűségéről szól. Az India Pale Ale (IPA) az újhullámos kisüzemi sörfőzés legmeghatározóbb stílusa, eredete egészen az indiai angol gyarmatosításig nyúl vissza. A kereskedők úgy szerették voln
Dupla NEIPA Riwaka, Bru-1, Simcoe Cryo komlókkal. A Double New England IPA (DNEIPA) a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran búzát vagy zabot is tartalmaz, csábító ködösséget kölcsönözve az amerikai IPA e népszerű változatának. A „doubl
Válogatott hordós áprabor és imperial stout blendje; majd kókusz-kakaó-vanília ágyon érlelve. Gazdag, komplex, édes és ragacsos élmény, sok karakterrel. A Belga Erős Ale (Belgian-Style Golden Strong Ale) ami rendkívül hasonló a Tripelekhez, 7,1 - 10,1 % közötti alkoholfokkal, közepes keserűséggel, malátás édességgel, de azoknál szárazabb lecsengéssel és világosabb színnel rendelkeznek. Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat! Belga sörtípusok Legyél sörszakértő in
Könnyed New England Pale Ale. Ködös kinézetét virágos, gyümölcsös ízvilága teszi teljessé. A New England Pale Ale a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával, teszi ezt mindezt, visszafogottabb, 5% körül alkoholfokkal. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran búzát vagy zabot is tar
Klasszikus gose furmint verjus-szal, enyhén fűszeres ízvilággal. Zsirai x BAZ kollab. A Gose egy tradicionális német sós-savanyú sör. A típus nevét a németországi Gose folyó adta, mivel a folyó só és ásványi anyag tartalma igen magas volt a környékbeli sóbányáknak köszönhetően, így a belőle főzött sör sóssá vált, ez adta egyediségét.A gose a németországi Goslarból származik. Általában úgy főzik, hogy a gabona legalább 50%-a malátázott búza. A gose sör domináns ízei közé tartozik a citromos savanyúsá
NEIPA többek közt a Yakima Valley HBC 1019 komlójával, őszibarackos édesgyümölcsös ízjegyekkel. A New England IPA a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran búzát vagy zabot is tartalmaz, csábító ködösséget kölcsönözve az amerikai IPA e nép
A Yellow Haze SESSION verziója, Simcoe és Centennial komlókkal főzött könnyed, mégis extrém gyümölcsös New England Pale Ale. Kizárólag személyes átvétellel rendelhető! A session előtag minden sörtípus esetén azt jelöli, hogy az eredeti stílushoz képest alacsonyabb alkoholfokkal lefőzött tételről beszélhetünk. A New England IPA a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz-
Fekete IPA, ahol az érzékek becsapásán van a hangsúly, hisz megtartja a komlóhangsúlyát és keserűségét, amellett, hogy a fekete maltáták adnak egy háttér újdonságot. A Black IPA (BIPA), mint ahogy a nevéből is kiderül, ez egy fekete színű IPA, amely készítésekor nem spórolták ki sem a komlót, sem a pörkölt malátát. A stoutoknak, portereknek tulajdonítot enyhén csokis, kávés jegyek is fellelhetőek az IPA-kra jellemző fenyős, citrusos illatok és ízek mellett. Sokak számára megosztó tétel lehet, egy igazi kü
Szűretlen DIPA guavával és maracujával. VAN MOLL kollab. A Double New England IPA (DNEIPA) a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran búzát vagy zabot is tartalmaz, csábító ködösséget kölcsönözve az amerikai IPA e népszerű változatának.
Egyszerre édes és rendkívül savanyú rákózci túrós ízvilágú sör. A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és később ne befolyásolhassák az erjedést. A savanyított sörhöz leggyakrabban ha
Belga stílusú édes, meggyes sör. A gyümölcsös sörök esetében a gyümölcsök legtöbbször koncentrált püré formájában kerülnek a sörléhez a főzés utolsó fázisában. A leggyakrabban felhasznált gyümölcsök a meggy, mangó, barack, grapefruit, lime, narancs, de mára már egészen extrém gyümölcsökkel is találkozhatunk a kisüzemi, kézműves sörökben. Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal! 23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert! Beerselection Sörsuli
A Félegyházi Sörfőzde Gose (savanyú) sörének málnával felturbózott verziója. Kellemesen savanyú, frissítő sör! A Gose egy tradicionális német sós-savanyú sör. A típus nevét a németországi Gose folyó adta, mivel a folyó só és ásványi anyag tartalma igen magas volt a környékbeli sóbányáknak köszönhetően, így a belőle főzött sör sóssá vált, ez adta egyediségét.A gose a németországi Goslarból származik. Általában úgy főzik, hogy a gabona legalább 50%-a malátázott búza. A gose sör domináns ízei közé tartoz