Az Unicum egy legendás gyógynövény likőr – Magyarország nemzeti itala. Ez a különleges ital titkos családi recept alapján több mint 40 féle gyógynövény lepárlásából és áztatásából készül. Eredetileg emésztést elősegítő italnak készítette Dr. Zwack, a császár orvosa, az osztrák-magyar császári udvar részére, 1790-ben. A századok alatt a nap bármely szakában iható ital lett belőle, shotként, konyakos pohárban kézben melegítve, vagy lehűtve fogyasztják. A Zwack családi gyárban Budapesten az Unicumot nagy tö
Az Unicum egy legendás gyógynövény likőr – Magyarország nemzeti itala. Ez a különleges ital titkos családi recept alapján több mint 40 féle gyógynövény lepárlásából és áztatásából készül. Eredetileg emésztést elősegítő italnak készítette Dr. Zwack, a császár orvosa, az osztrák-magyar császári udvar részére, 1790-ben. A századok alatt a nap bármely szakában iható ital lett belőle, shotként, konyakos pohárban kézben melegítve, vagy lehűtve fogyasztják. A Zwack családi gyárban Budapesten az Unicumot nagy tö
Az Unicum egy legendás gyógynövény likőr – Magyarország nemzeti itala. Ez a különleges ital titkos családi recept alapján több mint 40 féle gyógynövény lepárlásából és áztatásából készül. Eredetileg emésztést elősegítő italnak készítette Dr. Zwack, a császár orvosa, az osztrák-magyar császári udvar részére, 1790-ben. A századok alatt a nap bármely szakában iható ital lett belőle, shotként, konyakos pohárban kézben melegítve, vagy lehűtve fogyasztják. A Zwack családi gyárban Budapesten az Unicumot nagy tö
Az Unicum Riserva különlegessége egyedülálló gyártási eljárásában, a „dupla hordós” érlelésben rejlik. A termék alapját képező Unicumot a budapesti, Soroksári úti pincerendszer legnagyobb és legidősebb - 80 éves hordójában érleljük. A hosszú évtizedek során a hordó dongáiban képződött speciális anyag, az úgynevezett „fekete méz” karakteresebbé teszi a benne készült Unicumot. Ezt követi a tokaji aszús hordós érlelés. Ez az eljárás kerekséget, lágyságot és Tokaj utánozhatatlan karakterét adja hozzá az
Az Unicum Szilvában két hungaricumot házasítottunk össze: az őshonos magyar gyümölcsöt a szilvát és az Unicumot. Az Unicum Szilva, csakúgy, mint az Unicum, több mint 40, gondosan válogatott gyógynövény kivonatából és párlatából készül. Az Unicum Szilvát tölgyfahordóba halmozott aszaltszilva-ágyon történő érlelés teszi teljessé. Egyedi ízét a kiváló minőségű aszalt szilva adja. A jó minőség elérése érdekében a friss szilvát kíméletesen szárítják, így őrzi meg a gyümölcs zamatát.
Az Unicum Szilvában két hungaricumot házasítottunk össze: az őshonos magyar gyümölcsöt a szilvát és az Unicumot. Az Unicum Szilva, csakúgy, mint az Unicum, több mint 40, gondosan válogatott gyógynövény kivonatából és párlatából készül. Az Unicum Szilvát tölgyfahordóba halmozott aszaltszilva-ágyon történő érlelés teszi teljessé. Egyedi ízét a kiváló minőségű aszalt szilva adja. A jó minőség elérése érdekében a friss szilvát kíméletesen szárítják, így őrzi meg a gyümölcs zamatát.
Guatemala déli partvidékén, a legtermékenyebb vulkanikus talajon termelt kiemelkedő minőségű cukornádból készített rumkülönlegesség. A hazánkban kapható rumokkal ellentétben a Zacapa nem melaszból, hanem a frissen betakarított cukornádból, vagyis az elsőként préselt „szűz cukornád-mézből” készül, ezáltal is biztosítva az egyedi ízgazdagságot. A figyelmes lepárlást követően 2300 méter tengerszint feletti magasságban érlelik a Zacapa rumokat. Itt, a „felhők felett” a hűvös, párás hegyi környezetben már alac
Ez a limitált palackozás a Black Label egy különleges variánsa, amelyhez erősen tőzegelt árpát is felhsználnak, és amelyet az érési időszak egy meghatározott szakaszában egy erősen pörkölt belső felületű hordókban érlelnek. Ezáltal a hagyományos Blacknél intenzívebb ízvilágú – de még mindig könnyű -, pikánsan füstös whisky születik. A legjobb módja, hogy minden kivételes adottságát kiélvezzük, hogy egy kevés vizet adunk hozzá.
A Bulleit Kentucky Straight Bourbon Whiskey az amerikai bourbon whiskey- kre jellemző 51%-os kukorica tartalom mellett a Bulleit család több mint 180 éves receptjét követve, magas rozstartalommal készülő whiskey, melynek köszönhetően kellemesen fás fűszeres karakterű. Sima, tiszta jellegét, pedig a gyártás során használt híres Kentucky mészkő által szűrt kritálytiszta víz adja. A Bulleitra jellemző magas rozstartalom miatt a cég alapítója Tom Bulleit számára logikus volt a következő lépés, melyet a bár
Hazánkban kapható legidősebb házasított whisky, mely igen ritka, nehezen hozzáférhető alapanyagból, malátából készül. A keverőmesterek kizárólag a legérettebb és legtökéletesebb párlatokat használják fel, arányosan 10.000 hordónyi malátawhiskyből csak egyetlen egy alkalmas, hogy a Johnnie Blueba kerüljön. Rendkívül összetett, komplex ital, ízvilága betekintést enged a tizenkilencedik századi robosztus whiskyk készítésének hagyományaiba, miközben az érett gyümölcsökre emlékeztető ízkavalkádot is élvezheti
A legnagyobb skót whisky márka Magyarországon és Európában, amely a leghosszabb évmegjelöléssel ellátott érlelt sorral is rendelkezik, a 12 évestől a 40 évesig. A Ballantine’s whiskyk komplexek és kiegyensúlyozottak, fellelhetőek a meghatározó skót whisky ízjegyek, de egyik sem dominál túlzottan, nem nyomja el a másikat.
Kristálytiszta, halvány málna színét rózsaszín villanások teszik még elegánsabbá. Illatában friss eper és málna, ízében frissítő savérzet és a rozék is kiemelkedő összetettség. Vagány, lendületes, friss. Csupa gyümölcs és nagybetűs NYÁR.
Tiszta, zöld mandulás, zöldalmás illata finom, vulkanikus talajból származó ásványossággal egészül ki. A teli kortyot hosszú lecsengés és finom krémes textúra mellett fehérborsos fűszeresség jellemzi. Tejszínes ételek és fehérhúsú szárnyasok ideális párja lehet. Nem kevésbé izgalmas például egy szokatlan párosításban, almás pite mellé.
Az új Jägermeister SCHARF egy igazi egyéniség. Receptje a 80 éve Curt Mast által megalkotott eredeti receptúra alapján készült, és egy egyszerű elven alapszik: nem kötünk komprimusszumokat. A gyömbér tüzessége nem való mindenkinek. Te csípni fogod?
Az eredeti Gordons gin receptje inspirálta ezt a nyári változatot, melyet a piros bogyós gyümölcsök (eper, málna, ribizli) frissítő ízharmóniájával bolondítottak. A prémium minőség biztosítása érdekében kizárólag természetes aromákat használtak fel az eredeti borókapárlat gazdagítására. Fogyassza örömmel!