Laktózmentes tejhelyettesítő italok készítése házilag, a bolti ár töredékéért Vegital készülékekkel. Készíthető vele laktózmentes mandulatej, rizstej, kókusztej, mogyorótej, továbbá krémlevesek és juiceok is! De akár bébiétel házilag is készíthető a legtöbb Vegital készülékkel
Magas olajsav tartalmú napraforgó olaj, valamint 53-58% Omega-3 zsírsavat tartalmazó lenmagolaj. Az olajkeverék szabadalmaztatott eljárással szagtalanított és a kellemetlen ízektől mentesített termék. Nagy mennyiségben tartalmaz esszenciális telítetlen zsírsavakat. Egyedülálló zsírsav arány és összetétel: Ω-3 tartalom min.7%, Ω-6 tartalom max. 7 %. Fogyasztása lehetővé teszi az Ω-3 és Ω-6 zsírsavak kedvező arányú (1:1) bevitelét. Kiemelkedően magas az olajsav tartalma (min. 70%). Kellemes illata, ar
A Himalaya só Pakistan Punjab régiójából származik. Mai napig nagyrészt kézzel bányásszák és csupán minimális feldolgozáson megy keresztül. Nem adnak hozzá adalékanyagokat és színét a benne található ásványi anyagoknak köszönheti, nem mesterséges színezéknek. Jelentőség, hatás: A konyhasóhoz hasonlóan főleg nátrium-kloridból áll (98%), de ezen kívül tartalmaz számos más ásványi anyagot is. Ez ugyan vonzónak tűnhet, de ha figyelembe vesszük, mennyire kis mennyiséget használunk fel kézi sózásra, az így
Átlagos tápérték 100 g-ban: Egy szelet: Energia: 1793 kJ / 427 kcal 717 kJ / 171 kcal Zsír: 16,06 g 6,4 g ebből telített zsírok: 0,61 g 0,24 g Szénhidrát: 63,9 g 25,56 g ebből cukor: 42,89 g 17,15 g Rost: 5,97 g 2,38 g Fehérje: 8,2 g
BIO BIORGANIK RIZSSZIRUP 365 G Az édes rizs zamata. Összetevők: rizsliszt*, víz *Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01, ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. A szirupgyártás folyamata: A gabonát lisztté őrlik. Víz és génmanipuláció mentes enzimek hozzáadása után adott hőmérsékleten elkeverik. Az enzimek a hosszú keményítőmolekulákat lebontják kisebbekké. Mechanikus szűrés során a nedvet elválasztják az oldhatatlan anyagoktól, majd melegítéssel besűrítik a szirupot, mely így
Az eritrit teljes mértékben felszívódik a vékonybélben. A vastagbélbe csak egyszeri nagy mennyiség (több mint 80 gramm) fogyasztása esetén jut, ezért a többi cukoralkoholtól eltérően laxatív, hashajtó hatása gyakorlatilag nincs. Metabolitjai a vesén keresztül választódnak ki, a vizelettel ürülnek, de 90%-ban változatlanul hagyja el a testet. Az eritriol kisebb molekulájú, és 90 százaléka felszívódik a vékonybélből, és nagy részben változatlan formában kiválasztódik a vizeletben. Ez a tulajdonsága az eri
A psyllium, másnéven egyiptomi útifű, egyiptomi bolhafű vagy indiai bolhafű (Plantago ovata ) Nyugat-Ázsiában és Indiában őshonos egynyári növény. Fehér virágai hengeres füzérvirágzatok alkotnak. Magja szürkésrózsaszín, ovális alakú, 2-3 mm hosszú. A növényből a magot és a magburkot hasznosítják. Nyálkaanyagának mennyisége elérheti a 30%-ot. Többek közt ennek köszönheti erőteljes tisztító hatását. A mag továbbá tartalmaz fehérjéket, lipideket, aukubint és szterolokat. Az útifű magjának burka egy
A kókusz tartalmaz magnéziumot, kalciumot, cinket és vasat is.Telítetlen zsírsavakban gazdag, ezért a szívbetegségek kialakulásának esélyét is jelentősen csökkenti. Kiváló csonterősítő. A hindu néphagyomány szerint 99 féle betegség gyógyítására jó a kókusz. A kókuszlé vizelet- és hashajtó, vértisztító és emésztést segítő hatású. A kókuszolaj zsírsavainak 50%-a laurinsav, mely az anyatejben is megtalálható immunerősítő. Tápérték 100 g termékben: Energia: 2760 KJ/670 kcal Zsír: 64,5 g -telített
Vitaminokban és nyomelemekben gazdag. Található benne: B2, B3, B6, vitamin, biotin, folsav, jód, mangán, magnézium, kálium, kalcium, vas, szelén és cink. Emellett természetes jódforrás. A benne található magnéziumnyugtató hatású és segíti a kiegyensúlyozott pihenést is. A csontritkulás megelőzése céljából is fogyasztható a kesudió. Tartalmaz olyan zsírsavakat, melyek a koleszterin szintet csökkentik. A kesudióból készült növényi ital az egyik legfinomabb. 100 g kesudió tápanyagtartalma: energi
Az E-mentes Övezet életmód rovat a Rádió 1 Balázsék műsorblokkjában folytatódott, nem kisebb érdeklődéssel, mint korábban. Talán ismerősen cseng a „Helló Gábor, vagy ahogy mi hívjuk, Bio Gabi, hogy vagy és milyen témát hoztál ma nekünk?” – kérdés, amellyel Balázs gyakran nyitja a rovatot. Hála a kedves Hallgatóknak, érdemes volt folytatni az egészségről, étrendről, élelmiszerekről való beszélgetéseket, amelyek – remélem, már sokan megszokhatták – kilépnek a klisék világából, sőt kiléptetik a kedves H
Hiánypótló, hasznos és különlegesen gyakorlati táplálkozási "tanácsadót" ad az olvasók kezébe BARTHA ÁKOS és MEZEI ELMIRA. Azoknak kívánnak segítséget nyújtani, akik valamilyen emésztési problémával küszködnek, ami napjainkban, életmódunk és táplálékaink változásával sajnos egyre gyakoribb. Az orvostudománynak megvannak a válaszai a fenti problémákra, de ezek leginkább a gyógyszeres kezelésben merülnek ki. A szerzőpáros a bajok gyökeréhez nyúl vissza, amikor mindennapi táplálékainkat veszi szemügyre.
A rizsben lévő keményítő lényeges szerepet játszik a szervezet energiaellátásában, fehérjéi révén pedig - amelyekből sokkal többet tartalmaz, mint a többi gabonaféle - különösen magas a biológiai értéke. Az ásványi anyagok közül a magnéziumot kell kiemelni, a vitaminok közül elsősorban a B1-, B2-, B6-vitaminokat. Zsírt keveset tartalmaz, így alkalmas a zsírszegény, koleszterinmentes ételek készítéséhez. A rizs fajtái a formája szerint A rövid szemű rizs szemei gömbölyűek, belül puhák és a főzésk
Összetevők: Kókusz-olaj, Zselatin (kapszulahéj), Lutein (10%-os), Zeaxantin (10%-os), Asztaxantin (10%-os), dl-alfa-Tocopheryl acetát (E-vitamin), Színezék: Béta-Karotin. 1 doboz OxiKarot 45 db kapszulát tartalmaz. Javasolt adagolás: Napi 1 szem OxiKarot étkezés közben, bő folyadékkal bevéve. Figyelmeztetések: Az ajánlott napi adagot ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és a helyes életmódot! A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó! OGYÉI notifik
A termékben a Golden Omega halolaj-koncentrátum természetes változatát alkalmazzák, mert nulla ökológiai lábnyommal állítják elő vadon élő apróhalakból, a halászatnál figyelnek a biodiverzitás megőrzésére, és a modern előállítási technológia során nem keletkezik semmi felesleges hulladék vagy szennyezőanyag → IFFO RS és Friends of the Sea tanúsítvány. A halak feldolgozása a kifogás után azonnal megkezdődik, nincs tárolás → TOTOX < 5 Az eleve tiszta halakból nyert olajat még molekulárisan is tisz
Összetevők: basmati barna rizs* *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01 Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka, a világ összes konyhájának fontos alapanyaga. Több mint 40000 fajtája ismert. El lehet készíteni fűszerekkel, dióval, zöldségekkel és babbal. A rövid szemű rizst legjobb desszertnek megfőzni (gabonatejjel). A legjobb, ha más gabonákkal variáljuk, ilyen például a quinoa, köles, árpa, kuszkusz és az amarant
Az autoimmun betegségek nem egyik napról a másikra alakulnak ki. A tünetek megjelenése előtt a rejtett gyulladások és az önpusztító mechanizmusok akár hosszú éveken át rombolhatják a szervezetet. Ezt a folyamatot jelöli az úgynevezett autoimmun spektrum kifejezés: a skála egyik végén a még észlelhetetlen változások, a másik végén pedig az életminőséget már súlyosan károsító, akár teljes működésképtelenséghez vezető állapotok találhatóak. Minden autoimmun betegséggel küzdő ezen a skálán helyezkedik el vala