Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 94 pont ***** (2024 máj.) Mit jelent ez a pontszám?Az Amarone della Valpolicella DOCG-t a római kor óta alkalmazott egyedülálló eljárással, az úgynevezett "appassimento"-val állítják elő. A szőlőt 3-4 hónapig természetes módon szárítják az aszalóban (fruttaio). Az aszalási folyamat során a szőlő eredeti súlyának 40-50%-át elveszíti, és ennek következtében a szőlő minden anyagát koncentrálja.Január folyamán a szőlő a "pigiatura" (a szőlő levének kipréselése), majd az e
A bor karakterét a helyi, törzsgyökeres fajták adják mint a Corvina, Corvinone, és a Rondinella. A rondinella a bor gyönyörű színéért felelős, a corvina és corvinone pedig polifenolokban és tanninokban gazdag struktúrát biztosítja. Enyhe parfümösség mellett, illatában cseresznye, rózsa és a corvinára jellemző borsos fűszeresség is megbújik. Ízében élénk, friss, fiatalos, inkább könnyed és kellemes tanninokkal.