A kölespehely természetesen gluténmentes, így ideális választás a cöliákiában szenvedőknek vagy azoknak, akik a gluténmentes diétát részesítik előnyben. Magasabb vastartalma miatt a kölespehely mindenkinek ajánlható, aki ennek hiányában szenved. A klasszikus pelyhekhez képest a kölespehely kifejezettebb diós ízű , így nem fogja összetéveszteni őket semmivel. Különösen alkalmasak zabkása készítésére, de sűrítésre, húskeverékek, kenhető kötőanyagok kötőanyagaként is használhatók .
Az őszibarack enyhén édes ízével és magas C és A vitamin-tartalmával tűnik ki. A fagyasztva szárítással az őszibarack megőrzi intenzív ízét és minden fontos tápanyagát. Rostban és antioxidánsokban is gazdagok, így ideális egészséges csemege.
A szilva édes-savanyú íze és magas rosttartalma miatt közkedvelt. A kíméletes fagyasztva szárításnak köszönhetően a fagyasztva szárított szilva nemcsak tápértékét, hanem jellegzetes ízét is megőrzi. C-vitaminban, K-vitaminban és antioxidánsokban gazdagok, amelyek hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
A bio hajdinaliszt fantasztikus ízű, és minden elkészített receptet gazdagít. A hajdinaliszt nem tartalmaz glutént és tulajdonságai nagyon hasonlítanak a hagyományos liszthez . Glutén hiányának köszönhetően alkalmas cöliákiásoknak és azoknak, akik igyekeznek elkerülni ezt a búzából származó fehérjét. A hajdina táplálkozási szempontból nagyon érdekes és összetett , mivel tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat , vasat , cinket , mangánt , magnéziumot és rostokat . A hajdinaliszt alkalmas palacsintához