Összetevők: 100% texturált borsófehérje Származási hely: Norvégia A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1545 kJ / 367 kcal, zsír: 5g - amelyből telített zsírsavak: 0,9g, szénhidrát: 17g - amelyből cukrok: 3,5g, rost: 16g, fehérje: 55g, só: 0,03g
Összetevők: 100% texturált borsófehérje Származási hely: Norvégia A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1545 kJ / 367 kcal, zsír: 5g - amelyből telített zsírsavak: 0,9g, szénhidrát: 17g - amelyből cukrok: 3,5g, rost: 16g, fehérje: 55g, só: 0,03g
Összetevők: 100% fehér quinoa Felhasználása: Köretnek, kásának, főételnek vagy desszertnek is. Gyorsan megfőzhető, minden olyan étel elkészíthető belőle, melyet rizsből vagy kölesből készítenénk. Elkészítése: 1. Áztasson be egy bögre quinoát kétszer annyi vízben 5-10 percre, hogy az esetleges keserű íz teljesen kioldódjon belőle. 2. Csepegtesse le és mossa át. 3. Tegye egy edénybe, öntsön rá másfél bögre vizet, adjon hozzá fél teáskanál sót. 4. Forralja fel, majd fedje le egy szorosan záródó fedő
A hüvelyesek jó forrásai a fehérjéknek, a telítetlen zsírsavaknak, a rostoknak, és magas vitamin-, és ásványianyag-tartalommal rendelkeznek. A vegetáriánusok, vegánok étrendjében ideális fehérjeforrásnak számítanak. Zsírtartalmuk alacsony, azon belül is az egészségesebb, többszörösen telítetlen zsírsavak találhatóak meg bennük, ezáltal jól beilleszthetőek zsírszegény diétán élők étrendjébe, fogyókúrába. Mindezek mellett alacsony glikémiás index-szel rendelkeznek. Újdonságainkra egytől-egyig igaz, hogy
Mi a különbség a Fehér és a Barna rizs között? A két rizstípus közötti különbségek abból erednek, hogy a fehér rizs hántolási és fényezési eljárásokon esik át. A feldolgozási folyamatok során értékes vitaminok és ásványi anyagok veszhetnek el belőle. Összetevők: 100% Barna rizs Felhasználási javaslat: Kenyerek, péksütemények, sütemények lisztjéhez keverve használható. A rizsliszt jól működik porhanyós, omlós tésztákhoz, de galuska, palacsinta is készülhet belőle más lisztekkel és hozáávalókkal ke
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (köles liszt, quinoa liszt), tápióka keményítő, útifű maghéj liszt Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült. Származási hely: Magyarország Tárolás: Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen. Allergén információ: a termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nettó tömeg: 1000 g
A hajdina, Fagopyrum esculentum, más néven pohánka, tatárka a keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozik, a hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes szilikát tartalmú magját a búzához hasonlóan fogyasztják. Magjainak színe fekete vagy barnás.
Összetétel: sárgarépa dara(45%), paszternák dara(36%), burgonya dara(7%), póréhagyma dara(5%),vöröshagyma dara(4%), petrezselyem levél (3%) [Sót, zellert nem tartalamaz!] Felhasználás: kiválóan alkalmaslevesek, főzelékek ízesítésére. Származási hely: Magyarország Száraz és hűvös helyen tárolandó! A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
A pektin egy heteropoliszacharid (szénhidrátokkal rokon vegyület), melyet a magasabb rendű szárazföldi növények (húsos gyümölcsök, például alma, körte; valamint húsos gyökerek, például sárgarépa, murok) sejtfalából állítható elő. A tiszta pektin fehér, alaktalan tömeg, amelynek íze és szaga nincsen; vízzel sűrű, kocsonyaszerű tömeggé lesz és ebből alkohollal ismét leválasztható. Az élelmiszeriparban elsősorban gyümölcszselékben és lekvárokban, széles körben alkalmazzák. Előfordulhat továbbá gyümölcsita
Mi a Chia mag? A Chia, más néven azték zsálya, vagy latin nevén Salvia Hispanica egy a menták családjába tartozó virágos növény. Őshonos Közép- és Dél-Amerikában, ahol az aztékok alapvető élelmiszere volt a Kolumbusz előtti időkben. A Chia szó jelentése “olajos” és a Nahuatl chian szóból származik. Felhasználása: könnyen lehet más ételekkel elegyíteni, mert az íze nem hangsúlyos és nem változtatja meg azok zamatát. Kiváló szószokhoz, vajhoz, pudinghoz, shake-hez adva. Magja darálva sütemények tésztáj
Az Éden Prémium kölestészta kiváló minőségű recept alapján készül. Élvezeti értéke magas, mivel íze hasonló a hagyományos tésztákéhoz. Kellemes sárga színét a lehelletnyi kurkumának köszönheti, állagát főzés után is kiválóan megtartja. Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Összetevők: kölesliszt, útifű maghéj liszt, kurkuma, víz, szárított koriander, őrölt gyömbér A köles élettani hatásai csodálatosak. Könnyen emészthető, tápértéke mégis igen magas. Magas, vízben oldódó rosttarta
Felhasználási javaslat: íze leginkább a dióra hasonlít, kissé édeskés. Az arab világban igazán elterjedt étel. Tálalják köretként, önmagában vagy kuszkuszhoz keverve. Hozzáadhatjuk salátákhoz, krémlevesekhez. Csicseriborsóból készült ételeinket bátran ízesíthetjük római köménnyel, fahéjjal, gyömbérrel vagy különféle zöldfűszerekkel. A csicseriborsó az egyik legelfogadottabb hüvelyes növény a biotermékek piacán. Egységnyi területről sokkal több fehérjét ad, mint az árpa, a zab, a kukorica, a köles vagy
Tápanyagok 100 g termékben: Energia: 2612 kJ / 635 kcal Zsír: 59 g amelyből telített zsírsavak: 48 g Szénhidrát: 7 g amelyből cukrok: 7 g Fehérje: 7,7 g Só: 0,08 g Kálium 600 mg 30% NRV* Magnézium: 90 mg 24% NRV* Foszfor: 150 mg 21%
Az Éden Prémium termékekre egytől-egyig igaz, hogy glutén-, tej-, tojás-, szója-, kukoricaliszt-, burgonya-, és adalékanyagmentes. Állati összetevőktől szintén teljesen mentes, így vegánok és vegetáriánus életmódot folytatóknak is ajánlott a fogyasztásuk. Rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthetők és a kiváló alapanyagoknak köszönhetően értékes tápanyagokat juttathatunk általuk a szervezetünkbe. Kiváló olasz tésztagéppel készülnek, ezért a végeredmény mindig tökéletes formájú és állagú pasta. Az Éde
Mivel viszonylag gyorsan és könnyen puhul, így jól passzol levesekbe, különféle ragukba, hozzáadhatjuk a köretnek szánt rizshez, krumplihoz is. A földimogyoróból készíthető vaj mintájára a kesudióból is csinálhatunk vajat, amit levesekhez, szószokhoz adhatunk, felhasználhatjuk süteményekhez, illetve kenyérre kenve is kínálhatjuk. Száraz serpenyőben átpirítva salátákhoz adhatjuk, vagy a reggeli müzlinket gazdagíthatjuk vele. Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült. Összete