Pörkölt algalap, 10 lap, 25g Az alga tökéletes táplálék, amit a WHO a legjobb superfood-ok egyikének nevez, méregtelenít, táplál, lúgosít, feltölti szervezetünket nyomelemekkel, ásványi anyagokkal mert ezeket koncentrált formában tartalmazza. Az alga az antioxidáns tulajdonságú, pigmentjeinek köszönhetően markánsan zöld színű. Erősítheti az immunrendszert, csökkentheti a koleszterin- és az LDL-szintet, stabilizálhatja a vércukorszint ingadozásait. Valamennyi esszenciális aminosav meg
Citromsav A citromsav teljesen természetes konyhai alapanyag. Nagyon sok gyümölcsben, de legnagyobb mennyiségben a citrusfélékben találhatjuk meg. Előállítása egy svéd kémikusnak, Sheele-nek köszönhető, aki az 1700-as évek végén nyert ki citromból citromsavat. Az élelmiszeriparban ma már nagyon sok készétel dobozán találkozhatunk az összetevők között a citromsavval. Élelmiszerekben elsősorban antioxidánsként (bár önállóan nincs ilyen hatása, elősegíti a többi antioxidáns hatását), savanyúságot-sz
A pektinről bővebben A CITRUSPEKTIN ELŐNYE: KEVESEBB CUKORRAL, RÖVIDEBB FŐZÉSSEL KÉSZÜL A LEKVÁR. Mi a pektin? A pektin a növények sejtfalában található, ahol sejtfal szilárdító szerepet tölt be. Egy komplex szénhidrát (poliszacharid), amely gyümölcsökben, zöldségekben, hüvelyesekben és diófélékben is megtalálható. A legnagyobb mennyiségű pektin a citrusfélék héjában van jelen. További fő forrásai a birs, a szilva, az egres, az ananász, a cseresznye, a szeder, az őszibarack, a sárgabarack és a
Kukoricakeményítő A kukoricakeményítő-gyártás során a megtisztított kukoricát törőhengereken összetörik, majd nagy tartályokban edényekben speciális folyadékban hosszabb ideig áztatják. Az ázott finom kukoricát finom lisztté őrlik és nagy kádakban vizzel elárasztják,1-2 napig állni hagyják. Ezután finom szitaszerkezeten átvezetve, a keményítőtejet nagy tartályokban felfogják és ebből a keményítőtejből vonják ki a kukoricakeményítőt. A kukoricakeményítő tapintásra selymes állagú. Az élelmiszeriparban, a
Alpro Yofu kékáfonyás 150g Alpro Yofu fermentált kékáfonyás szójakészítmény vegánoknak. Előnyei Természetesen laktózmentes 100% növényi alapú Vegetáriánus Természetesen alacsony zsírtartalom Természetesen alacsony telített zsírsavtartalom Magas minőségű fehérjeforrás Kalciumforrás, B2-, B12- és D-vitamint tartalmaz Kalciumforrás, D- és B12-vitamint tartalmaz. A B12-vitamin segít csökkenteni a fáradtság érzést. Összetevők: ivóvíz, hántolt SZÓJABAB (9,8%), cukor, kékáfonya (5,7%)
A miso paszta jellemzői A miso a japán konyhában használt tradicionális ízesítő, a japán konyha kedvelőinek kihagyhatatlan. A misóról általában a miso leves jut eszünkbe, a japánok egyik legkedveltebb fogása. A miso fermentált szójabab paszta, mely úgy készül, hogy a főtt szójababhoz rizst, árpát vagy búzát és sót adnak. Változatos színű és ízű miso kapható. A miso paszta felhasználása Levesek, pácok, szószok, öntetetek és főételek készítéséhez használják. Az ételkészítés vé
A himalája sóról bővebben A só a Föld egyik éltető eleme. Megtalálható a tengerben, a szárazföldön és a vérünkben is. A benne található ásványi anyagok nélkülözhetetlenek minden életforma számára. A mai himalája só a 250 millió évvel ezelőtt létezett Thetys ősóceán maradványa. A jellegzetes rózsaszínes-narancsos színt, és a különleges karakterisztikát az évmilliókon keresztül tartó óriási földalatti nyomás eredményezte. A világ egyik legjobb és legtisztább minőségű sóját a Himalája lejtőin és előhe
Rizsszirup Bio 300g Növényi alapú édesítőszer rizsből. A rizsszirup természetes, teljes kiőrléssel előállított növényi édesítőszer. Előállításának alapja, hogy lebontják a rizsben található rostokat és a kívánt állag eléréséig főzik. Az így kapott szirup fele összetett szénhidrát, 45%-a maltóz és mindösszesen 3%-a glükóz. A finomított fehér cukorral szemben a maltóz 1-1,5 órán át emésztődik a szervezetben, az összetett szénhidrátok pedig 3-4 órán keresztül látnak el energiával. Ásványi anyagok
VioLife görög fehér 200g Összetevők: víz, kókuszolaj (29%), keményítő, tengeri só, savanyúság szabályozó: glükono-delta-lakton, aromák, olívakivonat, B12-vitamin. Tejmentes, laktózmentes, szójamentes, pálmaolaj mentes, gluténmentes. Növényi alapú feta ízű tömb. Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energiaérték: 1260 kJ / 305 kcal Zsír: 29 g - amelyből telített zsírsavak: 26 g Szénhidrát:
Epsom só (keserűsó) 1kg Az Epsom-só (keserűsó) a magnézium-szulfát egyik neve. A magnézium létfontosságú ásványi anyag, a szervezetünkben jelen lévő egyik leggyakoribb anyag, mely rengeteg fiziológiai folyamat megfelelő működéséhez szükséges, és a test minden sejtjében előfordul. Szerepet játszik szervezetünk anyagcseréjének minden folyamatában, nélkülözhetetlen több száz enzim működéséhez éppúgy, mint a különböző nukleinsavak, proteinek és lipidek szintéziséhez. Szervezetünk nem képes előállítani, így
A himalája sóról bővebben A só a Föld egyik éltető eleme. Megtalálható a tengerben, a szárazföldön és a vérünkben is. A benne található ásványi anyagok nélkülözhetetlenek minden életforma számára. A mai himalája só a 250 millió évvel ezelőtt létezett Thetys ősóceán maradványa. A jellegzetes rózsaszínes-narancsos színt, és a különleges karakterisztikát az évmilliókon keresztül tartó óriási földalatti nyomás eredményezte. A világ egyik legjobb és legtisztább minőségű sóját a Himalája lejtőin és előhe
Mangópüré finom, egzotikus ízvilággal A mangópüré sokféleképpen felhasználható, jól variálható édes és sós ízvilággal is, emellett számos jó hatással bír a szervezetre. Magas a vitamin tartalma, több ásványi anyagot is tartalmaz, élelmi rostokban gazdag. A mangópüré felhasználása Széles körben felhasználható: a mangó gyakori és népszerű felhasználási formája a püré. Tehetjük például fagylaltokra ízesítőként, lassit vagy jégkrémet is készíthetünk, ízesíthetjük a reggeli joghurtunkat, de sütemények
A folyékony füst felhasználása Természetes folyékony füst: alkalmas az ételek füstös faszenes ízét, illatát produkálni konyhai körülmények között. Nem kell várni a nyári kerti grillezésre, egész évben használható. A folyékony füst felhasználható: szabadtéri vagy konyhai rostonsütéshez, zöldségekhez, mártásokhoz, lángoshoz, pizzákhoz és salátákhoz. Pácolás folyékony füsttel Pácolás: 1 rész folyékony füstöt keverjünk el 2 rész vízzel, majd 20-30 percig pácoljuk a húsokat. A termék semmi
Fekete só, finom 500g Összetevők: himalájai fekete só. Fekete-barna tömbökben bányásszák a kala namak néven is ismert fekete sót, mely az indiai konyha hagyományos ételeinek elengedhetetlen ízesítője. Szinét vasoxid tartalmának köszönheti. Igazi gourmet só, kéntartalma miatt ad egy enyhe fűszeres, füstös ízt az ételeknek. Íze hasonlít a tojás ízéhez, a vegán konyha előszeretettel használja tojás helyettesítésére.. A fekete só jótékony hatással lehet a magas vérnyomásra, jó hatással lehet székrek
KIVÁLÓ MEGOLDÁS A TEJES VÁLTOZAT KIVÁLTÁSÁRA FOGYASZTHATJÁK TEJFEHÉRJE- ÉS LAKTÓZÉRZÉKENYEK, VEGETÁRIÁNUSOK ÉS VEGÁNOK IS KOLESZTERINMENTES TEJCUKORMENTES GLUTÉNMENTES SZÓJAMENTES NÖVÉNYI FEHÉRJÉBEN GAZDAG Mostantól nem kell azon gondolkodnunk, hogy mivel lehet helyettesíteni a tejszínhabot. Ízletes és könnyen elkészíthető növényi készítmény, amivel desszerteket, pohárkrémeket, habokat készíthetünk. VÁGJUNK BELE ÉS FEDEZZÜK FEL A KREATÍV VEGÁ