Összetevők: aszalt, magozott sárgabarack, antioxidáns (kén-dioxid) Származási hely:Törökország Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1199 kJ / 283 kcal, zsír: 0,5g - amelyből telített zsírsavak:
Összetevők: aszalt ananász Származási hely: Ghana Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1553 kJ / 367 kcal, zsír:
Összetevők: mazsola, napraforgó olaj, antioxidáns (kén-dioxid)
Összetevők: mandulabél, kesudió, paradió, mogyoróbél
Összetevők: nagyméretű (jumbo) arany mazsola, napraforgó olaj, antioxidáns (kén-dioxid) Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1460 kJ / 344 kcal, zsír: 0,5g - amelyből telített zsírsavak: 0,2g, szénhidrát: 80g - amelyből cukrok: 59g, fehérje: 3,4g, só: 0,03g
Összetevők: hántolt napraforgó Földimogyorót, dióféléket, szezámmagot felhasználó üzemben készült. Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 2445 kJ/584 kcal, zsír: 51g - amelyből telített zsírsavak: 4,5g, szénhidrát: 20g - amelyből cukrok: 2,6g, rost: 8,6g, fehérje: 2,1g, só: 0,02g
Összetevők: étkezési lenmag Származási hely: EU Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 2582 kJ / 623 kcal, zsír: 42g - amelyből telített zsírsavak: 3,7g, szénhidrát: 29g - amelyből cukrok: 1,6g, fehérje: 18g, só: 0,08g
Összetevők: héjnélküli tökmag Földimogyorót, dióféléket, szezámmagot felhasználö üzemben készült. Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 2560 kJ / 618 kcal, zsír: 49g - amelyből telített zsírsavak: 8,7g, szénhidrát: 11g - amelyből cukrok: 1,4g, fehérje: 30g, só: 0,02g
Összetevők: aszalt, magozott szilva, napraforgó olaj, tartósítószer (kálium-szorbát) Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1195 kJ / 282 kcal, zsír:
A szezámmag súlyarányosan hétszer annyi kalciumot tartalmaz mint a tehéntej. A szezámmag erős antioxidáns, gomba- és vírusölő hatású.
Felhasználása: salátákba, joghurtba, főzhetjük levesbe, kenyérsütéshez Hatása: sok esszenciális olajat tartalmaz, ásványi anyagok közül pedig jelentékeny mennyiségű káliumot, vasat, cinket, foszfort. Elsősorban emésztést segítő hatása miatt fogyasztjuk.
Egészséges olajos mag, magas esszenciális olaj tartalommal. Az esszenciális zsírtartalmának köszönhetjük a tökmag vértisztító hatását, így a köszvény kitűnő ellenszere lett, hiszen ahol tökmagot fogyasztanak ott, tököt is. Az esszenciális olaj serkenti az A-vitamin felszívódását. Különösen ajánlott fogyasztása férfiaknak a prosztatabántalmak kezelésére illetve megelőzésére.
A mandula a kellemes a hasznossal, mert bár nagyon magas zsírtartalmú koncentrált táplálék, fogyasztása az emberi szervezet számára mégis rendkivűl előnyös, 70 százalékban telítetlen monozsírsavak alkotják, koleszterint azonban nem tartalmaz.
Ezt a finom magvakból és a nyár összes ízét magukban rejtő aszalt gyümölcsökből álló keveréket az egészséges rágcsálnivalók kedvelőinek ajánljuk. Az olajos magvak bővelkednek az egészség megőrzéséhez elengedhetetlen növényi fehérjékben, rostokban, antioxidáns vitaminokban és ásványi anyagokban. Az aszalt gyümölcsök pedig a friss gyümölcsök után a legjobb rost-, vitamin- és ásványi anyag-források.
Az olajos magvak pozitív hatását számos kutatás igazolja. Nem csak finomak, de bőségesen tartalmaznak növényi fehérjéket, rostokat, antioxidáns vitaminokat és ásványi anyagokat.