Fűszer és Tea webáruház - Válogass kiváló minőségű fűszereink közül www.fuszerestea.hu webáruházunkban, akár ingyenes kiszállítással és folyamatosan növekvő termékkínálattal.
A rozmaring karakteres, gyantához hasonlító, enyhén kesernyés ízű fűszer. A mediterrán konyha jellegzetes fűszere, használhatjuk húsételek (bárány, szárnyas), burgonyás és zöldséges ételek fűszerezésére.
A szegfűbors erősen aromás, kissé borsos ízű fűszer. Emlékeztet a szegfűszegre, fahéjra, szerecsendióra. Domináns íze miatt óvatosan adagoljuk. A szegfűbors kiválóan alkalmas halételek, pácolt halak (hering) és vadételek ízesítésére. Használhatjuk marhasülthöz, hurkához és bárányhúshoz is.
A petrezselyemnek fűszeres-friss íze van, enyhe citrus jelleggel. Csak rövid ideig melegítsük, hogy megőrizze aromáját. A petrezselyem általános fűszere a húsételeknek, halaknak, a tenger gyümölcseinek, leveseknek, szószoknak, zöldségeknek, rizsnek, tészta- és tojásételeknek.
A rozmaring karakteres, gyantához hasonlító, enyhén kesernyés ízű fűszer. A mediterrán konyha jellegzetes fűszere, használhatjuk húsételek (bárány, szárnyas), burgonyás és zöldséges ételek fűszerezésére.
A metélőhagymának fűszeres-friss, vöröshagymára emlékeztető aromája van, de íze annál enyhébb, finomabb. Használható hús-, hal- és szárnyas ételekhez, zöldségekhez, levesekhez, szószokhoz, tojásételekhez és különböző salátákhoz.
Az oregánó aromás-fűszeres, enyhén kesernyés és borsos ízű fűszer. A szárított oregánó intenzívebb, mint a friss. Már a főzés elején hozzáadhatjuk az ételhez. Az oregánó elmaradhatatlan fűszere az olasz konyhának, így a pizzáknak, paradicsomos mártásoknak, vagy grillezett halaknak, húsoknak. Nagyon jól illik sült zöldségekhez is, úgy, mint a padlizsánhoz, cukkinihez, paprikához. De finomíthatunk vele salátát, sajtos és tojásos ételeket is.
A medvehagyma enyhén fűszeres, fokhagymára emlékeztető ízű fűszernövény. A KOTÁNYI Medvehagymát különös gondossággal szárítottuk, hogy aromáit minél jobban megőrizze Önnek, így kis mennyiséget felhasználva is elérheti a kívánt ízt. A KOTÁNYI Medvehagymát csak a főzés végén adja az ételhez, hogy aromái intenzívek maradjanak. Kiválóan illik tejszínes, tejfölös levesekhez, krumplipüréhez, vajhoz, salátaöntetekhez.
A majorannának erős, aromás illata van, hasonlít a kakukkfűre, de még édesebb annál. Íze jellegzetes és enyhén kesernyés. Aromáját a főzés során adja át, ezért már a főzés elején az ételhez kell adni. Használhatjuk hús-, szárnyas -, burgonyás - és gombaételekhez, paradicsomos szószokhoz, salátákhoz, levesekhez.
A lestyán illata a zellerre és a leveszöldségre, íze az ételízesítőre emlékeztet. A KOTÁNYI Lestyánt úgy szárítottuk, hogy a lehető legtöbb illóolajat és aromát őrizzük meg Önnek. Így kis mennyiséget felhasználva is elérheti a kívánt harmonikus, lestyános ízt. Ideális túrókrémek, levesek, salátaöntetek, hüvelyesek és húsételek ízesítésére
A kapornak kellemesen fűszeres és igen jellegzetes aromája van. A kapor hő hatására elveszti jellegzetes aromáját, ezért csak a főzés végén adagoljuk az ételhez.
A koriander enyhén fűszeres, édeskés és kissé csípős ízű narancsos-fahéjas jelleggel. A koriander jellegzetes fűszere a mézessüteménynek, kenyérnek. Jól illik hús-, szárnyas- és vadételekhez. A curry fűszerkeverék jellegzetes alkotóeleme.
A kakukkfű egy jellegzetes ízű fűszer, füstös, enyhén kesernyés aromával. Aromáját akkor fejti ki a legjobban, ha már a főzés elején az ételhez adjuk. A kakukkfű a mediterrán ételek alapfűszere. Használhatjuk húsokhoz, halakhoz, levesekhez, szószokhoz, salátákhoz, zöldségekhez, burgonyából készült ételekhez. A kakukkfű mindemellett könnyebben emészthetővé teszi az ételeket.
Régebben a bors az arany árával vetekedett, és a "fűszerek királyának" tartották. A feketebors igen csípős, aromás fűszer. Főzés közben adja át aromáját. Általában a sötét ételek fűszerezésére használjuk, de különösen jól illik a marhahúshoz, steakhez.
Régebben a bors az arany árával vetekedett, és a "fűszerek királyának" tartották. A feketebors igen csípős, aromás fűszer. Az őrölt borsot a főzés végén adjuk az ételhez. Általában a sötét ételek fűszerezésére használjuk, de különösen jól illik a marhahúshoz, steakhez.
A fokhagymának intenzív, erős aromája van. Sokféleképpen használhatjuk. Ne tegyük forró olajba, mert megkeseredhet. Kiválóan alkalmas húsételek, saláták, szószok és zöldségek ízesítésére.