Fűszer és Tea webáruház - Válogass kiváló minőségű fűszereink közül www.fuszerestea.hu webáruházunkban, akár ingyenes kiszállítással és folyamatosan növekvő termékkínálattal.
Összetevők: jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), bors, vöröshagyma, fokhagyma, mustármag, természetes aroma (zellert és szóját tartalmaz), cayennebors, oregánó, kurkuma, koriander, borsórost, rozmaring, bazsalikom, görögszéna, gyömbér, római kömény, kukoricakeményítő.
Webáruházunk egyik legkedveltebb terméke. Összetevők: jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), paprika, bors, mustárpehely, vöröshagyma, fokhagyma, koriander, petrezselyem, kakukkfű, borsórost, repceolaj. Felhasználási javaslat: A Grill-Argentín fűszerkeveréket leginkább marhasültekhez ajánljuk, de jól harmonizál sertés- és szárnyashússal is. A húst jól fűszerezzük be a fűszerkeverékkel és rövid ideig hagyjuk állni, majd süssük ki.
Régebben a bors az arany árával vetekedett, és a "fűszerek királyának" tartották. A feketebors igen csípős, aromás fűszer. Az őrölt borsot a főzés végén adjuk az ételhez. Általában a sötét ételek fűszerezésére használjuk, de különösen jól illik a marhahúshoz, steakhez.
Jellegzetes a tárkonyra az enyhén kesernyés, borsos íz és az erőteljes aromás illat. Aromáját leginkább valamilyen savanyító hozzávalóval (ecet, mustár, bor, citromlé) kombinálva tudja kifejteni. A tárkony rövid főzési időt igényel, ezért röviddel a főzés befejezése előtt adjuk az ételhez. A klasszikus francia hal- és húsételek, továbbá gombás és zöldséges ételek elmaradhatatlan fűszere, de használhatjuk fehérborecet, mustár és savanyúságok ízesítésére is.
Régebben a bors az arany árával vetekedett, és a "fűszerek királyának" tartották. A feketebors igen csípős, aromás fűszer. Főzés közben adja át aromáját. Általában a sötét ételek fűszerezésére használjuk, de különösen jól illik a marhahúshoz, steakhez.
A majorannának erős, aromás illata van, hasonlít a kakukkfűre, de még édesebb annál. Íze jellegzetes és enyhén kesernyés. Aromáját a főzés során adja át, ezért már a főzés elején az ételhez kell adni. Használhatjuk hús-, szárnyas -, burgonyás - és gombaételekhez, paradicsomos szószokhoz, salátákhoz, levesekhez.
A fokhagymának intenzív, erős aromája van. Sokféleképpen használhatjuk. Ne tegyük forró olajba, mert megkeseredhet. Kiválóan alkalmas húsételek, saláták, szószok és zöldségek ízesítésére.
A petrezselyemnek fűszeres-friss íze van, enyhe citrus jelleggel. Csak rövid ideig melegítsük, hogy megőrizze aromáját. A petrezselyem általános fűszere a húsételeknek, halaknak, a tenger gyümölcseinek, leveseknek, szószoknak, zöldségeknek, rizsnek, tészta- és tojásételeknek.
Összetevők: jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), paprika, kömény, fokhagyma, cayennebors. Felhasználási javaslat: A Grill fűszersó aromás-füstös ízt kölcsönöz a grillezett ételeknek. Mindenféle grillezésre alkalmas húshoz ajánljuk. Sütés előtt a hús mindkét oldalát szórjuk meg a fűszerrel, majd süssük készre.
Összetevők: jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), paprika, kukoricakeményítő, fokhagyma, bors, majoranna, rozmaring. Felhasználási javaslat: A Sültcsirke fűszersó fűszerek és só harmonikus kombinációja, melyet a ropogós sültcsirke elkészítéséhez fejlesztettünk ki, de bármilyen szárnyashúshoz ideális. A sütésre szánt húst kívül-belül erősen dörzsöljük be a fűszersóval, majd a szokott módon süssük meg.
Kotányi zöldség fűszerkeverék kis tasakban. (Könnyű konyha termékcsalád) Töltősúly: 25g
Összetevők: jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), fokhagyma, vöröshagyma, paprika, petrezselyem, bazsalikom, bors, kapor, citromfű, görögszéna, kurkuma, cayennebors. Felhasználási javaslat: Ideális halak, tenger gyümölcsei grillezésére.
A babérlevél egy intenzív, enyhén kesernyés ízű fűszer. Domináns íze miatt óvatosan adagoljuk. Aromáját főzés során adja át. Babérlevéllel fűszerezhetjük a hús-, a vad- és a szárnyas ételeket, leveseket és zöldségeket.
Összetevők: bors (53%), paprika (20%), jódozott tengeri só (tengeri só, kálium-jodid), karotta, pasztinák, petrezselyem, vöröshagyma. Felhasználási javaslat: A Borskeveréket hús- és halételekhez sokféleképpen használhatjuk, de dekoráláshoz is alkalmas. A Borskeveréknek pikáns-fűszeres aromája van, enyhén paprikás ízzel. Minden, általunk árult Kotányi termék nátrium-glutamát mentes!
Összetevők: jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), barna cukor (cukor, cukornádszirup, karamellcukorszirup), fokhagyma, vöröshagyma, rozmaring, kakukkfű, olívaolaj, bazsalikom, borsikafű, olíva, tárkony. Felhasználási javaslat: Ez a fűszerkeverék értékes zöldnövényi fűszereket és valódi olívát tartalmaz. Ideális mindenféle zöldség fűszerezésére, tipikus olasz ízt kölcsönözve nekik.