Fűszer és Tea webáruház - Válogass kiváló minőségű fűszereink közül www.fuszerestea.hu webáruházunkban, akár ingyenes kiszállítással és folyamatosan növekvő termékkínálattal.
A borsikafű erőteljes aromája a majorannára és a kakukkfűre emlékeztet, míg illata a fenyőre. Ha kímélő ételt készít, akkor bors helyett használja a KOTÁNYI Borsikafüvet, amellyel a borséhoz hasonló ízhatást érhet el. Jól harmonizál babos ételekkel, hallal, bárány- és kecskehússal.
A fehérborsnak eltávolítják vékony héját és a napon megszárítják. A fehérbors hasonló erősségű, mint a feketebors, de lágyabb aromájú. Világos, tejszínes szószok, levesek, saláták, halak, szárnyas és húsételek fűszerezéséhez ajánljuk
A bazsalikomra jellemző az intenzív-fűszeres, borsos-édeskés aroma. Hogy minél jobban átadja aromáját, javasoljuk, hogy a főzés végén adagolja az ételhez. A bazsalikom a mediterrán és olasz konyha klasszikus és elengedhetetlen fűszere. Különleges ízt kölcsönöz zöldségeknek, leveseknek, hús- és halételeknek.
A borókabogyónak gyantás aromája és enyhén kesernyés, édeskés íze van. Felhasználás elõtt a bogyókat nyomjuk szét, hogy aromája jobban érvényesüljön. Használhatjuk: hús- és vadpácok, szószok, zöldségek (káposzta, savanyú káposzta), levesek, savanyúságok fűszerezésére
Tökéletes választás halételekhez és tenger gyümölcseiből készült ételekhez is. Összetevők: Jódozatlan só, (12%) citrompor (maltodextrin, szárított gyümölcs), vöröshagyma, (6%) fokhagyma, borsórost, bors, rozmaring, kapor, gyömbér, (0,3%) természetes citromaroma, kurkuma
Ajánljuk: karajhoz, rostélyoshoz, fasírthoz, darált húsos ételekhez, de akár steakburgonyához is tökéletes Összetevők: jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), mustármag, cukor, fokhagyma, vöröshagyma, füstölt paprika, bors, oregánó, paprika.
A Currypor egy pikáns fűszerkompozíció, mely tipikus keleti ízt kölcsönöz az ételeknek. Ahhoz, hogy a curry teljes aromája kiteljesedjen, a curryt alacsony hõfokon zsiradékban enyhén elõ kell melegíteni. Ajánljuk szárnyasokhoz, halakhoz, rizses és zöldséges ételekhez. Összetevők: kurkuma, koriander, görögszéna, gyömbér, római kömény, jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), kukoricakeményítő, cayennebors Ez a termék megtalálható kisebb kiszerelésben is a webáruházban, az alábbi linke
Összetevők: (58,5%) chili, paprika, római kömény, jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), fokhagyma, bors, oregánó, cayennebors, borsórost. A Kotányi Chilipor egy különleges keverék pikáns összetevőkkel. A finomra őrölt chili nagyszerűen illik az aromás fűszerekhez, és különleges ízt kölcsönöz az ételeknek. A Kotányi Chilipor fűszerkeveréket használhatjuk chilis babhoz, tojás-, hús- és halételekhez és pástétomokhoz.
Összetevők: fahéj, szerecsendió, koriander, gyömbér, édeskömény, szegfűszeg, szegfűbors, ánizs, csillagánizs, bors, kardamon E fűszerkeveréket a mézessütemény fűszerezéséhez fejlesztették ki, de használhatjuk vadhúsokból készült ételekhez is, melyeknek különleges ízt kölcsönöz.
Összetevők: jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), bors, kömény, füstölt paprika, koriander, zöldnövényi fűszerkeverék (petrezselyem, metélőhagyma, paprika, póré, vöröshagyma, zellerlevél, pasztinák, kapor, karotta, lestyán), rozmaring, majoranna, mustármag, cayenne bors. A Barbecue fűszersó fűszerek harmonikus keveréke, mely fűszeres, enyhén csípős grill aromát kölcsönöz a grillételeknek. A Kotányi Barbecue fűszersó bármilyen húsféléhez ideális. Sütés előtt dörzsöljük be a húst a fűszer
Összetevők: jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), paprika, kömény, fokhagyma, cayennebors. Felhasználási javaslat: A Grill fűszersó aromás-füstös ízt kölcsönöz a grillezett ételeknek. Mindenféle grillezésre alkalmas húshoz ajánljuk. Sütés előtt a hús mindkét oldalát szórjuk meg a fűszerrel, majd süssük készre.
Összetevők: jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), paprika, kukoricakeményítő, fokhagyma, bors, majoranna, rozmaring. Felhasználási javaslat: A Sültcsirke fűszersó fűszerek és só harmonikus kombinációja, melyet a ropogós sültcsirke elkészítéséhez fejlesztettünk ki, de bármilyen szárnyashúshoz ideális. A sütésre szánt húst kívül-belül erősen dörzsöljük be a fűszersóval, majd a szokott módon süssük meg. Minden, általunk árult Kotányi termék nátrium-glutamát mentes!
Összetevők: jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), kakukkfű, paprika, vöröshagyma, fokhagyma, bors, majoranna, rozmaring.
Összetevők: Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), fokhagyma, kömény, koriander, vöröshagyma, bors
Összetevők: jódozott étkezés só (étkezési só, kálium-jodid), vöröshagyma, paprika, fokhagyma, oregánó, cukor, bors, rozmaring. Felhasználási javaslat: Válogatott fűszerek és aromás zöldnövények speciális keveréke, mely a görög konyha ízeit idézi. A gyros-t Görögországban hagyományosan bárányhúsból készítik, de lehet borjú- vagy sertéshúst is használni. Ezt a tipikusan görög specialitást tzatzikivel egészítik ki.